combobox taki bir items ile veritabanından veri çekip textbox a yazmak!
Tarih
30/01/2012 14:32
Konu Sahibi
byclever
Yorumlar
6
Okunma
5041
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar bu forum da ilk konum olacak şimdidencevaplar için teşekkürler.


Database Bilgileri ;

Access Db adı = TEST.mdb
Tablo ad= veritest
Tablo alanları = id, hafta, cevap1, cevap2, cevap3 (hafta veid otomatik sayı)

veriler tabloda şu şekilde görünmekte;

id.....hafta...cevap1..cevap2....cevap3
....................................................
1........1.......a............b...........c......
2........2.......c............a............b.....
....................................................

devam ediyor.


Form bilgileri ;

Combobox adı= cmbtest1

textboxların adları = tbx1 , tbx2, tbx3, tbx4


-------------o-----------------

yapmak istediğim işlem ise şu olcak ;

combobox tan hafta seç diyeceğim ve haftanın için 1seçtiğimde

tbx1 ' e hafta bilgisini " 1 "

tbx2 ' e cevap alanındaki bilgiyi "a"

tbx3 ' e cevap alanındaki bilgiyi "b"

tbx4 ' e cevap alanındaki bilgiyi "c"

yazdırabilmek. bu konuda kod oluşturmam için bana yardımcıolursanız memnun olurum.

herkese keyifli çalışmalar.
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Bu soru Access sorusu mu yoksa vb.net mi?

Eğer vb.net ise
comboboxa bu kadar sütunu nasıl attın ?
değilse eğer Access ise
tbx1=cmbtest1.column(1)
tbx2=cmbtest1.column(2)
tbx3=cmbtest1.column(3)
tbx4=cmbtest1.column(4)
Eğer sonu ...
: )
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(30/01/2012, 19:17)ayhan2122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu soru Access sorusu mu yoksa vb.net mi?

Eğer vb.net ise
comboboxa bu kadar sütunu nasıl attın ?
değilse eğer Access ise
tbx1=cmbtest1.column(1)
tbx2=cmbtest1.column(2)
tbx3=cmbtest1.column(3)
tbx4=cmbtest1.column(4)
Eğer sonu ...
: )

öncelikle cevap için teşekkürler, fakat bu soru "VB 6.0" sorusudur ve Access ile bağlantılıdır.

burdaki amaç combobox ta seçilen seçeneğin hafta id sine göre Access ten verileri çekip forumdaki ilgili textbox lara yazması.

arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum..
Cevapla

mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
24/12/2016,22:08
Çözüldü 
aşagıdaki örnegi incele. combo dan seçtigin kaydı aratıyor. text kutularına bütün bilgilerini yazıyor.

Ek Dosyalar
HAFTA.rar
[12.04 KB]
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla

byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hocam dosyayı indirdim , fakat açarken problem yaşadım , bu hangi platformda hazırlanmış ? vb . 6.0 damı yoksa visual studio 2008 vs.
Cevapla

mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
24/12/2016,22:08
Çözüldü 
visual basic 6.
ofis 2003 kullanıyorum. fakat nedendir bilmiyorum benim visual basic Access veritabanında hata verdigi için, ben 97 ye cevirerek programa baglıyorum. testt.mdb dosyası 2003 sürümünde. istersen birde onu data nesnesine baglayarak dene. bir de şunu ekliyeyim. hangi nesneyle yapmak istedignizi bilmedigim için, ben data nesnesi kullandım. çünkü bazı kişiler adodc nesnesi kullanıyor.
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Combobox data environment bağlantı alemci 4 1.262 24/05/2016, 18:54 atoz112
Çözüldü Veri tabanındaki bilgiyi textbox'a aktarma sherlockholmes 4 1.698 24/01/2015, 20:31 sherlockholmes
Çözüldü Textbox da saat toplamlari veya cikarmalar Yakut 7 4.007 05/03/2014, 15:01 alpeki99
Çözüldü Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma hyavuz 9 3.931 06/01/2014, 12:27 mcmaho
Çözüldü Tek Buton Üzerinden veri tabanındaki iki tabloya veri kaydetmeyi yapamadım. oztuncla 9 3.438 01/06/2013, 02:33 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya