Combobox Hk.
Tarih
13/12/2010 10:22
Konu Sahibi
yersahan
Yorumlar
9
Okunma
1790
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yersahan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
26/02/2009
0
Ankara
Ofis 2007
28/02/2015,09:59
Çözüldü 
Türkiye genelinde yaklaşık olarak 1650 temizlik personeli çalıştırıyoruz. Yardımlarınızla hazırladığım dosyam yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Form4 te 2 adet combobox'um bir adet listboxum var.Combobox10dan yapılan seçime bağlı olarak listboxda bölgelere göre veriler sıralanıyor.Ben aynı zamanda combobox10 dan seçim yapılınca Combobox 14'te bölgelere bağlı şubeler sıralansın istiyorum.Combobox14 ten şubesini seçince ise listboxdaki o bölgeye ait veriler silinerek yalnızca combobox14 deki şubeye ait veriler kalacak. Birde sormak istediğim listboxda verileri nasıl saydırabilirim.sitede comboboxdan İl,İlçe seçimi gibi örnekler var ama pek anlıyamadım. Ayrıca Kurumumdak kısıtlamalar nedeniyle önerdiğiniz bazı linklerdeki dosyaları da açamıyorum. Yardımcı olurmusunuz.Tşkr.


Ek Dosyalar
.zip   Temizlik işleri.zip (Dosya Boyutu: 107,23 KB / İndirme Sayısı: 10)
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın yerhasan;
Programınız fazla ilerlemeden gelin doğru bir şekilde başlayalım. Yani tablo tasarınından.
1- Tablonuzdaki alanların çoğu tekrarlanan verilerden oluşuyor. Bu nedenle bunları ayıralım ve ilişkilendirelim.
Önce sizin istediğiniz bölge ve birimleri yapalım.
Yeni bir tablo oluşturuyoruz. Adına TABLO_BOLGE diyelim.
Bunda 2 alan olacak.
Birici alanımıza bolge_id diyelim -Otomatik sayı-
İkinci alanımız bolge_adi , metin
sonra bu tabloyla ilişkilendireceğimiz 2.tablomuzu oluşturalım.
Buna TABLO_SUBE diyelim
Burada 3 alan olacak
sube_id , otomatik sayı
bolgeno , sayısal değişken
sube_adi , metin

Bunları yapın tekrar görüşelim. Kolay gelsin
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


yersahan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
26/02/2009
0
Ankara
Ofis 2007
28/02/2015,09:59
Çözüldü 
Denildiği şekilde iki tablo hazırladım.Umarım vaktinizi almıyorumdur.


Ek Dosyalar
.zip   Temizlik işleri.zip (Dosya Boyutu: 73,71 KB / İndirme Sayısı: 3)
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın yerhasan;
Dosyanızı indirdim. Tabloları yapmışsınız şimdi diğer tabloları ben yapacağım. Ama şube tablosunda birbirinin aynı olan veriler var. Neyse ben düzeltirim. Vaktim var.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


yersahan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
26/02/2009
0
Ankara
Ofis 2007
28/02/2015,09:59
Çözüldü 
Zahmet olacak teşekkür ederim.
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Bu arada ben diğer işleri yaparken siz TABLO_SUBE de yer alan aynı kayıtları
( bolgeno ve subeadi) aynı olanları ayıklayabilirseniz sevinirim.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Ürün Satış Birimi ADET ise otomatik kaydedip bir sonraki Combobox'a geçmesini sağlama hasanak2 5 220 16/09/2016, 11:00 atoz112
  Combobox'ın kayıt Kaynağı'nı değere göre değiştirme hasanak2 13 591 12/09/2016, 10:55 atoz112
  Combobox kullanımında Run-time error ‘3070’ hatası Yunus Bozkurt 31 624 08/09/2016, 17:29 atoz112
  Combobox'dan seçilecek değeri,tarihin AY değerine katmak Kardeşpayı 3 283 21/04/2016, 15:48 Kardeşpayı
Çözüldü Combobox'un içini temizleme ates2014 2 459 30/12/2015, 11:48 ates2014


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya