Combobox data environment bağlantı
Tarih
09/03/2014 17:57
Konu Sahibi
alemci
Yorumlar
4
Okunma
1219
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



alemci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
DataE.rsCommand8.open
With DataE.rsCommand8
If .BOF Or .EOF Then Exit Sub

For t = 1 To .RecordCount

Combo1.AddItem (.Fields("Kasalar"))

.MoveNext

Next
End With

bu kodla veritabanından verilerimi combo1 e getiriyorum fakat program içerisinde form bir kere kapanıp açıldıktan sonra ikinciye listelenmiyor combo1 boş oluyor
bunun sebebi ne olabilir çözümü bilen arkadaşlar lütfen acilllll
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.381
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
merhaba,

aşağıdaki kod örneğini kendi uygulamanıza uyarlayıp denemek ister misiniz.teşekkürler.

Dim conn As New ADODB.Connection
Dim rsCommand8 As New ADODB.Recordset
Set conn = DBEngine.OpenDatabase(App.Path & "\veritabaniadi.mdb")
Set rsCommand8 = conn.OpenRecordset("tabloadi")

If rsCommand8.Recor DCount > 0 Then
Do While Not rsCommand8.EOF
With Combo1
.AddItem rsCommand8.Fields("alanadi")
End With
.MoveNext
Loop
End If


iyi çalışmalar,
saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla


alemci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
bu yazmış olduğunuz koddan başka bir şey yapmamıza gerek varmı çünkü hata veriyor tüm alanları kendime göre ayarladım ama " İnvalid or unqualified reference hatası veriyor
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.381
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
sayın alemci,

Alıntı:İnvalid or unqualified reference hatası veriyor

ifadenize yönelik olarak;

TOOLS-REFERENCES sekmesinde yer alan ve hata veren referansı tespit edip ayrıca sol yanında MISSING yazan referansın yerine de kendi sürümünüze uygun olan referansı dahil etmelisiniz.

buradaki referans için de,

Microsoft ActiveX Data Objects X.X Library

referansını eklemelisiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.381
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Konu;

gerek paylaşılan bilgiler neticesinde çözüme kavuşturuldu düşüncesi ile ve gerekse de
konu sahibinin zaman zarfında ayrıntılı geri dönüş bildirimleri olmaması nedeni ile,
(gerektiğinde konu sahibinin geri bildirim hakkı saklı kalmak üzere)

Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmıştır.

bilginize.
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma hyavuz 9 3.842 06/01/2014, 12:27 mcmaho
Çözüldü DataReport İnvalid Data Source |By|KiDnArUt| 3 1.904 25/07/2013, 22:40 intercyber
Çözüldü acces tarzı 2 sütunlu tek görünenli vb ComboBox sdemirhan2478 6 3.362 15/07/2012, 22:11 ogulcan92
Çözüldü combobox taki bir items ile veritabanından veri çekip textbox a yazmak! byclever 6 4.948 01/02/2012, 20:23 byclever
Çözüldü data control nesnesi mcmaho 1 1.321 08/01/2012, 15:54 mcmaho


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya