Çapraz Sorguya dayalı rapor oluşturma
Tarih
06/09/2011 21:43
Konu Sahibi
Mecnun24
Yorumlar
14
Okunma
3639
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Mecnun24
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... G....
212
28/02/2010
84
Denizli
Ofis 2003
Bugün,08:51
Çözüldü 
Merhabalar. Çapraz sorguya dayalı bir rapor hazırlamak istiyorum. Konuyu araştırırken Syn Mehmet Akif'in örneğine rastladım.
link: http://www.accesstr.net/konu-capraz-sorg...rapor.html

uygulamayı kendi çalışmama uyarlamaya çalışacağım, fakat çok az parametre. 0 bekleniyor gibi bir runtime error 3061 hatası veriyor. ( hata satırı : Set rs = db.OpenRecordset(strSQL)). Neden böyle bir hata alıyorum. yardım edebilirmisiniz. tşkrler.

rapor : rprcapraz sorgu: c2


Ek Dosyalar
.rar   İplik..rar (Dosya Boyutu: 119 KB / İndirme Sayısı: 41)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Platformlarınız aynı işlem için uygun değil. Kural'ın çalışmasında bir seçme sorgusundan alınan, filtrelenmiş veriler çapraz sorgu ile kullanılıyor. Sizin çalışmanızda ise c2 sorgusu sadece isim olarak diğer çalışmaya benzetilmiş. Yapıları farklı... Herşeyden önce Sql sorgusu oluşturulmuş, sorgu içerisinde parametre kullanılarak between ile tarihler arası sorgulama yapılmış, bu da yetmemiş ana form üzerindeki iki metin kutusundan tarih aralığı girilmiş. Tüm bunlar bence hataya neden oluyor çünkü yapılar farklı. Bence siz Kural'ın sorgularını kullanın, tablolarınıza göre sadece alanları güncelleyin. Çalıştıktan sonra adım adım parametre vb ilaveleri girin. Bir de c2 sorgunuzu hazırlayan uzman arkadaşa (sorguda geçen biçimiyle trz) sormanızı öneririm. Belki yapıyı uygun hale getirmek onun için çok daha kolaydır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Mecnun24
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... G....
212
28/02/2010
84
Denizli
Ofis 2003
Bugün,08:51
Çözüldü 
tşkrler. deneyeceğim.
Cevapla


Mecnun24
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... G....
212
28/02/2010
84
Denizli
Ofis 2003
Bugün,08:51
Çözüldü 
haklısınız normal sorgularda bu hatayı vermiyor. tarih sınırlaması koyulduğunda bu hatayı döndürüyor. ancak tarih sınırlaması olmazsa benim işime yaramıyor. bu sorunu nasıl aşabiliriz.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
çapraz sorgunuzu direk tablodan değil seçme sorgusundan veri alır duruma getirin. (Belki de sorgudan alıyordur ama hatırlamıyorum- Bu seçme sorgusunda tarih aralığını süzdürün. Sonra bu veriyi, yani süzülmüş veriyi çaprazda kullanın. İki aşamalı bir işlem yapmış olacaksınız ama orijinalinde de öyle yapılmış zaten (Bkz c1 sorgusu)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
06/12/2016,00:25
Çözüldü 
Slm.a.
Ben şöyle bir yöntem düşündüm, işinize yarar mı bilmiyorum Img-grin
Normal çaprazı oluşturdum. Bu çaprazdan yeni bir tablo oluşturan başka bir sorgu oluşturdum. Rapor, bu yeni tablodan verileri çekecek şekilde ayarladım. Buyrun inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   iplikci.rar (Dosya Boyutu: 60,27 KB / İndirme Sayısı: 57)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Rapor oluşturma ertans 2 66 06/12/2016, 18:02 ertans
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 206 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Personel Veritabanı oluşturma ? adebisi 3 161 17/11/2016, 12:45 atoz112
  Raporu,Rapor Görünümü ile açmak ve yazdırmak IceMan7 3 140 16/11/2016, 13:53 IceMan7
  RAPOR AÇILMAMASI ve ACCESS KİLİTLENİYOR raburabu 7 213 16/11/2016, 08:45 raburabu


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya