C# da veritabanını radiobutton ile bağlama
Tarih
29/05/2012 22:12
Konu Sahibi
arifeaccess
Yorumlar
5
Okunma
2906
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



arifeaccess
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
Veri tabanımızda kayıtlı olan soru kısmını Form3deki label a radiobutton kısımlarınada Form3 deki cevapların gelmesini istiyorum. Ama bağlamayı bir türlü yapamadım yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar
Anket Programı.rar
Arife KULAKAngel
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=anket.accdb");

 private void btnAccessTR_Click(object sender, EventArgs e)
 {
 OleDbDataAdapter dap = new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM T_SORULAR WHERE Soru_No=6",baglanti);

 DataTable dt = new DataTable();

 dap.Fill(dt);
 DataRow dr = dt.Rows[0];
 label1.Text = dr["Soru"].ToString();
 radioButton1.Text = dr["a"].ToString();
 radioButton2.Text = dr["b"].ToString();
 radioButton3.Text = dr["c"].ToString();
 radioButton4.Text = dr["d"].ToString();
 }


kodları ile çözüm üretmiş olduk.

Diğer yandan ciddi iki eksik var:

  1. Birincil Anahtar/Otomatik Sayı alan yok
  2. Doğru şık hangisi belli olmuyor yani yeni bir alan eklemelisiniz


Ek Dosyalar
csharp_anket_datarow_örneği.rar
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


arifeaccess
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
yeni bir tablo oluşturup o tabloya hangi radiobutton seçildiyse o bilgiyi tutmalıyım ve bu seçilen radiobutton un hangi soruya ait olduğuda tutulmalı tabi.
Otomatik sayı olmasını istediğiniz kısımı pek anlayamadım ama...
Yardımınız için teşekkür ederim yinede.
Arife KULAKAngel
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Çözüldü 
İşte birinci tablo ile ikinci tablo arasında ilişki kurabilmeniz için Otomatik Sayı türünde bir alanınız olmalı. Bu alan ile birlikte o alanı ilişkilendirebilirsiniz. Ayrıca sorular arası geçişlerde, boş bırakılan sorulara geri dönmek istediğinizde vs. kullanabilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


arifeaccess
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
aslında burada bir soru vardı ama sorunun cevabını buldum burdaki soruyu da silemeyince böyle bir yol denedim. Tüm accesstr.net e iyi geceler. Img-grin
Cevapla


afilli
Üye
Kullanici Avatari
Üye
42
8
06/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
25/10/2015,22:24
Çözüldü 
sayın arkadaşlar bunu webte kullanıbilirmiyiz veya nasıl kullanabiliriz
iyi çalışmalar
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 230 16/11/2016, 09:15 ertans
Question Tablo Bağlama megasoftware 2 354 20/04/2016, 21:36 megasoftware
Çözüldü Veritabanını Bölme Hakkında notrino 2 292 08/04/2016, 06:33 ozanakkaya
Çözüldü Formları bağlama sorunu aacanakova 9 481 17/02/2016, 17:44 atoz112
Çözüldü Veritabanını hostingde barındırmak TURAN6100 3 590 17/07/2015, 14:38 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya