boş olan değere sıfır atamak?
Tarih
13/06/2009 22:05
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
12
Okunma
3421
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
424
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
19/11/2016,13:46
Çözüldü 
bir rapor var kayıt kaynağı sorgudan oluşuyor.
kayıt kaynağında veri yoksa rapor alttoplamı #Hata# veriyor...!
=Topla(Nz(([ToplaHARÇLIK TUTARI]);0))
şeklinde yazdım ama nafile kayıt olmayınca #Hata
veriyor...
nedeni ve çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

teşekkürler..kolay gelsin..
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
toplama işlemeini Sql de yapsan daha iyi olmaz mı?
orada sıfır ıda rahatlıkla hatasız yazdırabilirsin NZ başa yazdığında yazdığında hatayı keser ; (null to zero)
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:48
Çözüldü 
=NZ(Topla([ToplaHARÇLIK TUTARI]);0)
şeklinde deneyin
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Bazen de hem IIF hem de NZ kullanmadan olmaz..

Deyim1: nz(Sum(IIf([ToplaHARÇLIK TUTARI] Is Null;0;[ToplaHARÇLIK TUTARI]));0)

Bu arada ToplaHARÇLIK TUTARI ifadesinin de bir başka sorgudan geldiğini, orada da NZ ile bir ifade kurmanız gerekebileceğini söyleyeyim. Madem birden çok sorguyla bu işi hallediyorsunuz, o zaman orada da NZ kullanabilirsiniz. İş sağlam olsun. ToplaHARÇLIK TUTARI derken eğer değer yoksa null döneceği için sıkıntı olur. O sorguda da yine NZ ve Topla ifadelerini kullanın derim ben..
Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
424
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
19/11/2016,13:46
Çözüldü 
sayın celoyce ve mehmetdemiral'ın yöntemlerinde de #Hata ile karşılaştı sonuç....

kullandığım sorgu şu;

--------------------------sorgu---------------------------------------------
SELECT maaş.[RütbesiNe?], Count(maaş.[RütbesiNe?]) AS [SayRütbesiNe?], maaş.HGÜNSAYISI, maaş.kıst, Sum(maaş.[HARÇLIK TUTARI]) AS [ToplaHARÇLIK TUTARI]
FROM maaş
GROUP BY maaş.[RütbesiNe?], maaş.HGÜNSAYISI, maaş.kıst, maaş.[GÜN SAYISI]
HAVING (((maaş.kıst)=-1))
ORDER BY Count(maaş.[RütbesiNe?]);
--------------------------sorgu bitiş-----------------------------------

nerede hata yapıyorum....!
Cevapla


adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sayın Karaayhan
örnek eklerseniz daha kolay çözüm elde edilebilir.iyi çalışmalar
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Fiyat Listesi Atamak 53rize 11 203 04/11/2016, 13:32 53rize
  Combobox'ın kayıt Kaynağı'nı değere göre değiştirme hasanak2 13 593 12/09/2016, 10:55 atoz112
  Değere göre farklı tablolara kayıt işlemi ozer1971 4 214 12/09/2016, 10:47 atoz112
Çözüldü Fonksiyonda "Sıfır" Hatası megasoftware 9 630 23/03/2016, 14:41 atoz112
Çözüldü Belirli bir klavye tuşunu olay yordamı olarak atamak mehmetb84 4 361 18/02/2016, 23:50 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya