birden fazla tablodan tek seferde nasıl sorgu napılır
Tarih
21/01/2010 11:10
Konu Sahibi
vegeta021
Yorumlar
6
Okunma
2467
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



vegeta021
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhaba üstatlar.

faturalar, çekler, ödemeler, kiralar, taksitler ve bunların birer alt formunu olduğunu var sayalım. bunların hepsini tek sorguya atabilir miyim. yani şubat ayının 2. haftasında hangi işlemler var görmek istiyorum. amacım tabloları tek tek kontrol etmektense tek seferde hepsini görebilmek. böyle birşey mümkün mü aceba.şimdiden teşekkürler...
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
İlgili örneği de eklerseniz yardımcı olmamız daha kolaylaşacaktır.
Belirttiğiniz konu; tablolardaki alan biçimleri aynı ise ve tüm tablolarınızda tarih alanı var ise istenilen tarih için kriter atanabilir.
Cevapla

mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(21/01/2010, 11:10)vegeta021 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba üstatlar.

faturalar, çekler, ödemeler, kiralar, taksitler ve bunların birer alt formunu olduğunu var sayalım. bunların hepsini tek sorguya atabilir miyim. yani şubat ayının 2. haftasında hangi işlemler var görmek istiyorum. amacım tabloları tek tek kontrol etmektense tek seferde hepsini görebilmek. böyle birşey mümkün mü aceba.şimdiden teşekkürler...

Okuduğumda gözümde hiç bir şey canlanmadı, çünkü sizin tablo yapınızı, hangi formları vesorguları ihtiva ettiğini bilmiyorum. biraz daha açıklayıcı yazsanız Sadd
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
örnek eklemediğiniz sürece yardım edilmesi olanaksız gibi gözüküyor. sizin sorunuzu okuyunca insanın aklına binbir farklı şekil geliyor.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

vegeta021
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
Sponsor Reklam
kusura bakmayın arkadaşlar. bilgisayardan kısa bir süreliğine uzaklaştım. o yüzden geciktim. bendeki tablo ve sorgu ilişkilendirmeleri bu türde.


Ek Dosyalar
.rar   vt1 - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 570,5 KB / İndirme Sayısı: 22)
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
İstediğiniz ortak alanları kullanan bir birleştirme sorgusu kullanarak yapabilirsiniz.
------------------------------------------------------------
Birleştirme sorgularının yapısı kısaca şöyle:

Kod:
select alan1, alan2 from tablo1
union all
select alan1, alan2 from tablo2
union all
select alan1, alan2 from tablo3


Birleştirme sorgusunun basit bir kaç kuralı var.
* Kullandığınız sorgulardaki alan sayıları aynı olmak zorunda.
Birinde 3 alan, diğerinde 4 alan olursa olmaz. Gerekirse, 0 veya boşluk gibi alan ekleyerek eşitleyebilirsiniz.
* Aynı sıradaki alanların tipleride aynı olmak zorunda. Birisi sayı diğeri metin olamaz.
* Sorgulardaki alan isimleri aynı olmak zorunda değil, ilk sorgudaki alan isimleri birleştirme sorgusunun alan isimleri olarak kabul edilir.


Aslında önce şu konuyu okuyup uygulasanız daha güzel olur.
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar 
Buyrun, Örnek ektedir.
"1-Ornek_Sorgu" adlı sorgudan istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.

Ben tablolardaki alanları tahminen kullandım.
Mantığı anlarsanız, istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

"BANKA ÖDEMELERİ DÖVİZ ALT BİLGİ" adlı tablonuzda tutar alanlarını text (metin) yapmışsınız, birleştirme sorgusu bu yüzden tüm alanları metin olarak algılıyor. Bunu düzeltmelisiniz. Tabii ölümcül hatalar konusunda belirtilenlerle birlikte.


Ek Dosyalar
.rar   BirdenFazlaTablo_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 20,98 KB / İndirme Sayısı: 60)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 216 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 368 13/01/2017, 19:50 mugursan
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 11 3.151 13/01/2017, 08:07 mustim1547
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 206 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Tablodan başka Tabloya ilişki Kurma 53rize 2 129 21/12/2016, 13:01 53rize


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya