Birden çok değere göre koşul test etme
Tarih
17/12/2009 11:40
Konu Sahibi
umutap
Yorumlar
12
Okunma
4083
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



umutap
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
31
7
01/01/2009
Adana
-
22/12/2011,09:41
Çözüldü 
visual basic de bir kod görmüştüm ancak arıyorum bulamıyorum, şöyleki:

if a=1 or a=2 or a=3 or a=4 then

demek yerine

if a in[1,2,3,4] then

gibi birşey diyorduk ama hata veriyor tama olarak yazımı nasıl?
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Merhaba.
Sanırım IN operatörünün Sql komutlarında kullanımıyla ilgili alttaki gibi bir örnekten bahsediyorsunuz.
Alıntı:In : Bu komut ile belli bir kolonun kümesini vererek işlemimizi daha kolay bir şekilde yapabiliriz.

Örnek 3 :
SELECT * FROM personel WHERE meslek_id IN (1,2,3)

Buradaki örnek 'te 1,2 veya 3 meslek grubundan herhangi birine dahil olan personel listelenmektedir. Bu örnek aşağıdaki şekildeki gibide yapabiliriz;

SELECT * FROM personel
WHERE meslek_id=1 OR meslek_id=2 OR meslek_id=3
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Case kastediliyor sanırım sayın maytas

Bir de sanki başlık forum kurallarına uymuyor mu ne?
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


umutap
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
31
7
01/01/2009
Adana
-
22/12/2011,09:41
Çözüldü 
(17/12/2009, 13:25)Bilgisayarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Case kastediliyor sanırım sayın maytas
select case i kasdediyorsanız onu biliyorum if then içinde kullanılıyordu, yukarıda yazdığım koda çok benzer bir yazımı vardı, uzun uzun yazmak yerine yazdığıma benzer bir kodla kısaltılabiliyordu.
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Böyle bişeyden mi bahsediyorsunuz?

Kod:
Dim A As Byte
A = 1
If InStr(1, "1234567", A) > 0 Then MsgBox "Var"

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Dediğiniz kod delphi de mümkün ama, vb'de var mıdır diye denediğimde in statement arıza veryo. For each in derseniz bi array,collection içinde dolaşmak mümkün tabi ama direkt if in şeklinde dolaşmak nasıldır ben de bilemiyorum.

Case hala güzel bi seçenek bu durumda
Select case i
case 1,3,4,5 gibi


Başlık hala forum kurallarına uymuyor tabi. IF içinde IN kullanmak gibi bir şey yazıp değiştirirseniz memnun oluruz
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü 3. Kritere göre sorgulama sedat76 3 1.900 21/02/2013, 09:33 sedat76
Çözüldü DataCombo'dakine göre? Iddaa Çadırı BursAnkara 8 2.427 28/05/2011, 23:28 alpeki99
Çözüldü VB 6 Girilen Tarih İle Date Kontroluna Göre Rapor Alma |By|KiDnArUt| 6 3.429 24/05/2011, 18:06 |By|KiDnArUt|
Çözüldü 3 Ayrı Combobox değerlerine göre veri çağırmak??? ancyra 18 7.258 19/05/2010, 07:02 toprak33
Çözüldü VB.NET'te Tarihe göre hatırlatma formu? ancyra 3 3.349 05/10/2009, 09:15 ancyra


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya