Bağlı Değer Say
Tarih
06/11/2008 18:13
Konu Sahibi
nihatkr
Yorumlar
5
Okunma
2418
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Arkadaşlar.
Bana bağlı değer sayın karşılığı Access formülü lazım.

Tablomun adı muhasebe dıyelım
açılan kutunun karşılığı sayılacak alanın adı hesap olsun diyelim
Sartımda açılankutu1 olsun.

Buna nasıl bir işlem yapmalıyımki açılan kutudan seçtiğim değeri muhasebe tablosunda bulup saysın.
örneği anca gece ekleyebilirim. bu saygısızlığım yüzündende özür ilerim. Ozur Fur
Bazan kafa basmıyor. Bugünde onlardan.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Çözüldü 
Hocam mesaj biraz karışmış gibi ancak anladığım şey şu:

Herhangi bir tablodan açılan kutudaki alanı seçince o alandaki kayıt sayısını istiyorsun. Bunu Sorgularda yapabiliyorsun, Sql çıktısıda şu şekilde:

SELECT Count(Tablo1.Alan_Adi) AS SayAlan_Adi FROM Tablo1;

Bilmem doğru anladım mı?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(06/11/2008, 18:25)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam mesaj biraz karışmış gibi ancak anladığım şey şu:

Herhangi bir tablodan açılan kutudaki alanı seçince o alandaki kayıt sayısını istiyorsun. Bunu Sorgularda yapabiliyorsun, Sql çıktısıda şu şekilde:

SELECT Count(Tablo1.Alan_Adi) AS SayAlan_Adi FROM Tablo1;

Bilmem doğru anladım mı?


doğru anlattında. ben sorguda ıstemıyorum. formda bu işlemi yapmak istiyorum. DCount olayı
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Örnek lazım sayın Nihat, tam anlayamıyorum. bir alandaki belirli bir koşula uyan kayıtların sayısını istiyorsunuz sanırım. Bunun için alanın metin,tarih,sayı... gibi tipini de bilmek gerekir.
Siz istediğiniz örneği ekleyin üzerine konuşalım
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
bendemiştim zaten.
örneksiz olmaz diye Img-grin
hocam ben muhasebe fiş alanındaki aynı hesap ismi, nosu her neyse onu saydırmak istiyorum. daha doğrusu diyelimki kackere hareket gördüğünü saydırmak istiyorum. ama formda. sorgudaki işime yaramıyor.

Tamam söz kodu burdan aldım dıye de not dusecem Roflmao


Ek Dosyalar
.rar   muhasebe.rar (Dosya Boyutu: 105,35 KB / İndirme Sayısı: 63)
Cevapla


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Sayın Bilgisayarcı verdiğin ilham için teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 78 Dün, 13:12 Serkan Çevik
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 202 14/11/2016, 18:43 mehami
Çözüldü seçime bağlı metin kutusunu tabloda aktif veya pasif yapma EROLAKSAKAL 13 4.012 12/11/2016, 11:48 atoz112
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 409 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya
  bağımsız değişken oluşturma ve bağımsız değişkene değer atama drdeliTR 4 194 09/10/2016, 18:37 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya