Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu
#1
Cozuldu 
Merhaba,

Araç giriş çıkış kaydını tutmak adına bir program yapmaya çalışıyorum ancak listboxta arama sonucu bulduğum plaka ve araç kullanicisini formdaki ilgili alanlara çekmeyi başaramadım.

Yardımcı olabilirmisiniz ?Sadd

http://yadi.sk/d/yxrLa8PdKCVsH
Bul
Cevapla
#2
Cozuldu 
Daha önce girilen kadı mı açacak yoksa yeni kayıt açıldığında liste kutusunda seçilen bilgileri forma mı aktaracak anlayamadım,

Liste kutusuna çift tıkladığında şahsa ait kaydı açar, daha önce giriş yapılmamışsa uyarıp ekler,

ayrıca aşağıdaki konuyu inceleyip tablolarınızı mutlaka düzeltiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar


Ekli dosyalar
.rar   Araç Kayıtsld.rar (Boyut: 32.96 KB / İndirilmeler: 43)
Cevapla
#3
Cozuldu 
Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Ancak ben tabloları oluştururken bir mantık hatası yapmışım bunu kendim düzelteceğim ancak size bir sorum olacak. (kullanıcıları kaldırıp sadece plaka bilgilerini bırakacağım. bunuda zorunlu olduğumu düşündüğüm için yapacağım.. çünkü çoğu zaman araçlar sabit kalıp kullanıcıları değişebiliyor.. Kullanıcı bilgileride çok önemli değil aslında.. plaka bilgisi yeterli olacaktır..)

Sorum : Yapmak istedigim listboxtan tek tıkla veya çift tıkla belirledigim aracı forma getirip, giriş saati veya çıkış saatini manuel olarak elle (butona tıklayarak) girmek. Böylece araç kayıt tablosuna giriş için ayrı kayıt, çıkış için ayrı kayıt oluşturulmasını sağlamaktır.

Sonrasında farklı sorgu ve raporlarla istedigim verilere almaya çalışmaktır.

Tekrar teşekkürler
Bul
Cevapla
#4
Cozuldu 
Formdaki metin kutuları ilişkisiz olur, siz liste kutusunu tıklayarak bilgileri forma aktarır, giriş veya çıkış bilgilerini girdikten sonra eke butonunu kulanıp ADO ile verileri tabloya aktarabilirsin.

ADO ile kayıt ekleme, güncelleme, silme ve yürüyen bakiye örneği
Cevapla
#5
Cozuldu 
Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Bul
Cevapla
#6
Cozuldu 
(09-03-2014, 19:59)pmsata Yazdı:  Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Linkteki örneği düzelttim, "servis_frm" isimli formdaki "Kaydet" butonunun kodlarını inceleyiniz, yapamazsanız örneğinizin tablolarını düzelttikten sonra son halini ekleyin yardımcı olmaya çalışırız.
Cevapla
« Önceki | Sonraki »


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Bir Forma Birden Fazla Tablodan metin kutusu ekleme fanibiri 9 261 19-10-2014, 20:53
Son Mesaj: fanibiri
Cozuldu Forma girilen deger ile otomatık diğer alanların guncellenmesi twister23 3 510 18-10-2014, 17:42
Son Mesaj: ali rıza özer
  2 Tablo Arasında Kayıt Sayma ve Forma İşleme fanibiri 2 115 18-10-2014, 2:23
Son Mesaj: fanibiri
Cozuldu Güncellenecek alan içindeki tırnak işareti sorunu hakkında. direnist 5 358 15-10-2014, 21:26
Son Mesaj: direnist
Cozuldu bilgi çekme alperadn01 6 707 09-10-2014, 12:33
Son Mesaj: alperadn01



Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir