1 | Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan



Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu
« Önceki | Sonraki »
Gösterim: 1028
Cevaplar: 9
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
SCavusoglu
pmsata
Dışarıda
Destek
217
20
24/02/2014
83
Svk Cvsgl
İstanbul
Ofis 2013 İng. 32 Bit
Bugün,13:04
#1
Çözüldü 
Merhaba,

Araç giriş çıkış kaydını tutmak adına bir program yapmaya çalışıyorum ancak listboxta arama sonucu bulduğum plaka ve araç kullanicisini formdaki ilgili alanlara çekmeyi başaramadım.

Yardımcı olabilirmisiniz ?Sadd

http://yadi.sk/d/yxrLa8PdKCVsH


ozanakkaya
sledgeab
Dışarıda
Kurucu
7,311
411
29/10/2008
2012
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010
Dün,06:29
#2
Çözüldü 
Daha önce girilen kadı mı açacak yoksa yeni kayıt açıldığında liste kutusunda seçilen bilgileri forma mı aktaracak anlayamadım,

Liste kutusuna çift tıkladığında şahsa ait kaydı açar, daha önce giriş yapılmamışsa uyarıp ekler,

ayrıca aşağıdaki konuyu inceleyip tablolarınızı mutlaka düzeltiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar


Ekli dosyalar
.rar   Araç Kayıtsld.rar (Boyut: 32.96 KB / İndirilmeler: 55)


SCavusoglu
pmsata
Dışarıda
Destek
217
20
24/02/2014
83
Svk Cvsgl
İstanbul
Ofis 2013 İng. 32 Bit
Bugün,13:04
#3
Çözüldü 
Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Ancak ben tabloları oluştururken bir mantık hatası yapmışım bunu kendim düzelteceğim ancak size bir sorum olacak. (kullanıcıları kaldırıp sadece plaka bilgilerini bırakacağım. bunuda zorunlu olduğumu düşündüğüm için yapacağım.. çünkü çoğu zaman araçlar sabit kalıp kullanıcıları değişebiliyor.. Kullanıcı bilgileride çok önemli değil aslında.. plaka bilgisi yeterli olacaktır..)

Sorum : Yapmak istedigim listboxtan tek tıkla veya çift tıkla belirledigim aracı forma getirip, giriş saati veya çıkış saatini manuel olarak elle (butona tıklayarak) girmek. Böylece araç kayıt tablosuna giriş için ayrı kayıt, çıkış için ayrı kayıt oluşturulmasını sağlamaktır.

Sonrasında farklı sorgu ve raporlarla istedigim verilere almaya çalışmaktır.

Tekrar teşekkürler


ozanakkaya
sledgeab
Dışarıda
Kurucu
7,311
411
29/10/2008
2012
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010
Dün,06:29
#4
Çözüldü 
Formdaki metin kutuları ilişkisiz olur, siz liste kutusunu tıklayarak bilgileri forma aktarır, giriş veya çıkış bilgilerini girdikten sonra eke butonunu kulanıp ADO ile verileri tabloya aktarabilirsin.

ADO ile kayıt ekleme, güncelleme, silme ve yürüyen bakiye örneği


SCavusoglu
pmsata
Dışarıda
Destek
217
20
24/02/2014
83
Svk Cvsgl
İstanbul
Ofis 2013 İng. 32 Bit
Bugün,13:04
#5
Çözüldü 
Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!


ozanakkaya
sledgeab
Dışarıda
Kurucu
7,311
411
29/10/2008
2012
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010
Dün,06:29
#6
Çözüldü 
(09/03/2014, 18:59)pmsata Yazdı: Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Linkteki örneği düzelttim, "servis_frm" isimli formdaki "Kaydet" butonunun kodlarını inceleyiniz, yapamazsanız örneğinizin tablolarını düzelttikten sonra son halini ekleyin yardımcı olmaya çalışırız.





Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
araç giriş çıkış programı listboxtan forma bilgi getirme sorunu
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Çözüldü Makro Olarak Açılan Form Üzerinden Rapor Açma Sorunu? mehami 6 99 22/02/2015, 11:54
Son Mesaj: mehami
  Arama Yapma / Verileri Ekrana Getirme?? mehami 2 144 19/02/2015, 11:55
Son Mesaj: mehami
Çözüldü sürekli formda listekutusu sorunu haliliyas 10 464 11/02/2015, 12:43
Son Mesaj: haliliyas
Çözüldü Depo Takip Programı yetmis 14 2,628 10/02/2015, 15:15
Son Mesaj: SULEYMANO
Çözüldü Raporda Çıktı Alma Sorunu mehami 3 133 10/02/2015, 03:05
Son Mesaj: mehami

Foruma atla:

Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir!


Cazip Fikirler | Web Design Bodrum | BodrumBilisim.com | Zumrut.Org | Hepimiz Biriz | Site Ekle
Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye
Üretici: MyBB, © 2002-2015 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.