Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu
SCavusoglu
pmsata

Çevrimdışı
****

Destek
199
20
24/02/2014
83
Şevki ÇAVUŞOĞLU
İstanbul
Dün, 23:15
#1
Cozuldu 
Merhaba,

Araç giriş çıkış kaydını tutmak adına bir program yapmaya çalışıyorum ancak listboxta arama sonucu bulduğum plaka ve araç kullanicisini formdaki ilgili alanlara çekmeyi başaramadım.

Yardımcı olabilirmisiniz ?Sadd

http://yadi.sk/d/yxrLa8PdKCVsH
ozanakkaya
sledgeab

Çevrimdışı
*******

Kurucu
6,983
401
29/10/2008
1940
Ozan Akkaya
Denizli
Dün, 09:26
#2
Cozuldu 
Daha önce girilen kadı mı açacak yoksa yeni kayıt açıldığında liste kutusunda seçilen bilgileri forma mı aktaracak anlayamadım,

Liste kutusuna çift tıkladığında şahsa ait kaydı açar, daha önce giriş yapılmamışsa uyarıp ekler,

ayrıca aşağıdaki konuyu inceleyip tablolarınızı mutlaka düzeltiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar


Ek Dosyalar
.rar   Araç Kayıtsld.rar (Dosya Boyutu: 32.96 KB / İndirme Sayısı: 43)
SCavusoglu
pmsata

Çevrimdışı
****

Destek
199
20
24/02/2014
83
Şevki ÇAVUŞOĞLU
İstanbul
Dün, 23:15
#3
Cozuldu 
Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Ancak ben tabloları oluştururken bir mantık hatası yapmışım bunu kendim düzelteceğim ancak size bir sorum olacak. (kullanıcıları kaldırıp sadece plaka bilgilerini bırakacağım. bunuda zorunlu olduğumu düşündüğüm için yapacağım.. çünkü çoğu zaman araçlar sabit kalıp kullanıcıları değişebiliyor.. Kullanıcı bilgileride çok önemli değil aslında.. plaka bilgisi yeterli olacaktır..)

Sorum : Yapmak istedigim listboxtan tek tıkla veya çift tıkla belirledigim aracı forma getirip, giriş saati veya çıkış saatini manuel olarak elle (butona tıklayarak) girmek. Böylece araç kayıt tablosuna giriş için ayrı kayıt, çıkış için ayrı kayıt oluşturulmasını sağlamaktır.

Sonrasında farklı sorgu ve raporlarla istedigim verilere almaya çalışmaktır.

Tekrar teşekkürler
ozanakkaya
sledgeab

Çevrimdışı
*******

Kurucu
6,983
401
29/10/2008
1940
Ozan Akkaya
Denizli
Dün, 09:26
#4
Cozuldu 
Formdaki metin kutuları ilişkisiz olur, siz liste kutusunu tıklayarak bilgileri forma aktarır, giriş veya çıkış bilgilerini girdikten sonra eke butonunu kulanıp ADO ile verileri tabloya aktarabilirsin.

ADO ile kayıt ekleme, güncelleme, silme ve yürüyen bakiye örneği
SCavusoglu
pmsata

Çevrimdışı
****

Destek
199
20
24/02/2014
83
Şevki ÇAVUŞOĞLU
İstanbul
Dün, 23:15
#5
Cozuldu 
Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
ozanakkaya
sledgeab

Çevrimdışı
*******

Kurucu
6,983
401
29/10/2008
1940
Ozan Akkaya
Denizli
Dün, 09:26
#6
Cozuldu 
(09/03/2014, 19:59)pmsata Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Linkteki örneği düzelttim, "servis_frm" isimli formdaki "Kaydet" butonunun kodlarını inceleyiniz, yapamazsanız örneğinizin tablolarını düzelttikten sonra son halini ekleyin yardımcı olmaya çalışırız.



 Etiketler -
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Information Forma Kapatma Yunus Bozkurt 2 53 4 saat önce
Son Yorum: Yunus Bozkurt
  PDF yarım sayfa sorunu manyetix 6 685 Dün, 11:15
Son Yorum: manyetix
Cozuldu bilgisayar toplama programı kaldem 28 3,690 25/10/2014, 13:47
Son Yorum: tilki132
  Bir Forma Birden Fazla Tablodan metin kutusu ekleme fanibiri 9 312 19/10/2014, 20:53
Son Yorum: fanibiri
Cozuldu Forma girilen deger ile otomatık diğer alanların guncellenmesi twister23 3 522 18/10/2014, 17:42
Son Yorum: ali rıza özer



Users browsing this thread: 2 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2014 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.