| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan
Hoşgeldin Misafir ! Giriş Kayıt Ol



Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu
SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
309
20
24/02/2014
116
Svk Cvsgl
İstanbul
-
28/01/2016,15:28
#1
Çözüldü 
Merhaba,

Araç giriş çıkış kaydını tutmak adına bir program yapmaya çalışıyorum ancak listboxta arama sonucu bulduğum plaka ve araç kullanicisini formdaki ilgili alanlara çekmeyi başaramadım.

Yardımcı olabilirmisiniz ?Sadd

http://yadi.sk/d/yxrLa8PdKCVsH


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Uzakta

Kurucu
*******
8.215
423
29/01/2008
2216
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:30
#2
Çözüldü 
Daha önce girilen kadı mı açacak yoksa yeni kayıt açıldığında liste kutusunda seçilen bilgileri forma mı aktaracak anlayamadım,

Liste kutusuna çift tıkladığında şahsa ait kaydı açar, daha önce giriş yapılmamışsa uyarıp ekler,

ayrıca aşağıdaki konuyu inceleyip tablolarınızı mutlaka düzeltiniz.

Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git


Ekli dosyalar
.rar   Araç Kayıtsld.rar (Boyut: 32,96 KB / İndirilmeler: 63)


SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
309
20
24/02/2014
116
Svk Cvsgl
İstanbul
-
28/01/2016,15:28
#3
Çözüldü 
Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Ancak ben tabloları oluştururken bir mantık hatası yapmışım bunu kendim düzelteceğim ancak size bir sorum olacak. (kullanıcıları kaldırıp sadece plaka bilgilerini bırakacağım. bunuda zorunlu olduğumu düşündüğüm için yapacağım.. çünkü çoğu zaman araçlar sabit kalıp kullanıcıları değişebiliyor.. Kullanıcı bilgileride çok önemli değil aslında.. plaka bilgisi yeterli olacaktır..)

Sorum : Yapmak istedigim listboxtan tek tıkla veya çift tıkla belirledigim aracı forma getirip, giriş saati veya çıkış saatini manuel olarak elle (butona tıklayarak) girmek. Böylece araç kayıt tablosuna giriş için ayrı kayıt, çıkış için ayrı kayıt oluşturulmasını sağlamaktır.

Sonrasında farklı sorgu ve raporlarla istedigim verilere almaya çalışmaktır.

Tekrar teşekkürler


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Uzakta

Kurucu
*******
8.215
423
29/01/2008
2216
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:30
#4
Çözüldü 
Formdaki metin kutuları ilişkisiz olur, siz liste kutusunu tıklayarak bilgileri forma aktarır, giriş veya çıkış bilgilerini girdikten sonra eke butonunu kulanıp ADO ile verileri tabloya aktarabilirsin.

ADO ile kayıt ekleme, güncelleme, silme ve yürüyen bakiye örneği


SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
309
20
24/02/2014
116
Svk Cvsgl
İstanbul
-
28/01/2016,15:28
#5
Çözüldü 
Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Uzakta

Kurucu
*******
8.215
423
29/01/2008
2216
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:30
#6
Çözüldü 
(09/03/2014, 18:59)pmsata Yazdı: Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Linkteki örneği düzelttim, "servis_frm" isimli formdaki "Kaydet" butonunun kodlarını inceleyiniz, yapamazsanız örneğinizin tablolarını düzelttikten sonra son halini ekleyin yardımcı olmaya çalışırız.






"Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu" Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş

Konuyu görüntüleyenler:
2 Misafir

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Tarih Son Mesaj
Çözüldü şifre giriş maskesi karaayhan 5 149 03/02/2016, 23:17 karaayhan
Çözüldü Tarih Kaydetme Sorunu beyşehir2004 3 132 28/01/2016, 19:00 beyşehir2004
Çözüldü Değişiklikleri kayıt etme ve yazdırma sorunu kenan827 10 180 24/01/2016, 23:04 kenan827
Çözüldü Güncelleme sorunu kenan827 5 168 24/01/2016, 15:48 atoz112
Çözüldü Yazdırma Sorunu kenan827 12 249 23/01/2016, 18:15 kenan827


DMCA.com Protection Status
Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye Üretici: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
Tema XSTYLED & ozanakkaya © 2016.
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.