| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan
Hoşgeldin Misafir ! Giriş Kayıt Ol



Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu
SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
293
20
24/02/2014
106
Svk Cvsgl
İstanbul
-
Dün,14:45
#1
Çözüldü 
Merhaba,

Araç giriş çıkış kaydını tutmak adına bir program yapmaya çalışıyorum ancak listboxta arama sonucu bulduğum plaka ve araç kullanicisini formdaki ilgili alanlara çekmeyi başaramadım.

Yardımcı olabilirmisiniz ?Sadd

http://yadi.sk/d/yxrLa8PdKCVsH


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Dışarıda

Kurucu
*******
7.665
414
29/01/2008
2063
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:55
#2
Çözüldü 
Daha önce girilen kadı mı açacak yoksa yeni kayıt açıldığında liste kutusunda seçilen bilgileri forma mı aktaracak anlayamadım,

Liste kutusuna çift tıkladığında şahsa ait kaydı açar, daha önce giriş yapılmamışsa uyarıp ekler,

ayrıca aşağıdaki konuyu inceleyip tablolarınızı mutlaka düzeltiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar



Ekli dosyalar
.rar   Araç Kayıtsld.rar (Boyut: 32,96 KB / İndirilmeler: 60)


SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
293
20
24/02/2014
106
Svk Cvsgl
İstanbul
-
Dün,14:45
#3
Çözüldü 
Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Ancak ben tabloları oluştururken bir mantık hatası yapmışım bunu kendim düzelteceğim ancak size bir sorum olacak. (kullanıcıları kaldırıp sadece plaka bilgilerini bırakacağım. bunuda zorunlu olduğumu düşündüğüm için yapacağım.. çünkü çoğu zaman araçlar sabit kalıp kullanıcıları değişebiliyor.. Kullanıcı bilgileride çok önemli değil aslında.. plaka bilgisi yeterli olacaktır..)

Sorum : Yapmak istedigim listboxtan tek tıkla veya çift tıkla belirledigim aracı forma getirip, giriş saati veya çıkış saatini manuel olarak elle (butona tıklayarak) girmek. Böylece araç kayıt tablosuna giriş için ayrı kayıt, çıkış için ayrı kayıt oluşturulmasını sağlamaktır.

Sonrasında farklı sorgu ve raporlarla istedigim verilere almaya çalışmaktır.

Tekrar teşekkürler


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Dışarıda

Kurucu
*******
7.665
414
29/01/2008
2063
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:55
#4
Çözüldü 
Formdaki metin kutuları ilişkisiz olur, siz liste kutusunu tıklayarak bilgileri forma aktarır, giriş veya çıkış bilgilerini girdikten sonra eke butonunu kulanıp ADO ile verileri tabloya aktarabilirsin.

ADO ile kayıt ekleme, güncelleme, silme ve yürüyen bakiye örneği



SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Dışarıda

Uzman
******
293
20
24/02/2014
106
Svk Cvsgl
İstanbul
-
Dün,14:45
#5
Çözüldü 
Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Dışarıda

Kurucu
*******
7.665
414
29/01/2008
2063
Ozan Akkaya
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:55
#6
Çözüldü 
(09/03/2014, 20:59)pmsata Yazdı: Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Linkteki örneği düzelttim, "servis_frm" isimli formdaki "Kaydet" butonunun kodlarını inceleyiniz, yapamazsanız örneğinizin tablolarını düzelttikten sonra son halini ekleyin yardımcı olmaya çalışırız.





"Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu" Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş araç,giriş-Çıkış,programı,-,listboxtan,forma,bilgi,getirme,sorunu,araç giriş-Çıkış programı - listboxtan forma bilgi getirme sorunu

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Çözüldü Liste Kutusu Çift Tık Sorunu Akifff 6 74 8 saat Önce
Son Mesaj: atoz112
Çözüldü Ssk. ebildirge giriş ates2014 19 468 26/07/2015, 18:21
Son Mesaj: ozanakkaya
Çözüldü Tablo'da Toplanması Gereken Alanların Kullanımı Hakkında Bilgi enderya 6 204 19/07/2015, 18:51
Son Mesaj: enderya
Çözüldü formlar arası geçiş ve list box üzerinde check box kullanımı sorunu mmert06 16 325 18/07/2015, 20:31
Son Mesaj: atoz112
Çözüldü Altformda kayıttan önce boş satır sorunu fascioğlu 16 281 15/07/2015, 17:58
Son Mesaj: fascioğlu
Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir!


Cazip Fikirler | Web Design Bodrum | BodrumBilisim.com | Zumrut.Org | Hepimiz Biriz | Site Ekle
Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye Üretici: MyBB, © 2002-2015 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.