| Facebook ile Bağlan | Twitter ile Bağlan | Google+ ile Bağlan




Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu
SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Uzman
S.... C....
312
24/02/2014
116
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
14/07/2016,07:59
Çözüldü 
Merhaba,

Araç giriş çıkış kaydını tutmak adına bir program yapmaya çalışıyorum ancak listboxta arama sonucu bulduğum plaka ve araç kullanicisini formdaki ilgili alanlara çekmeyi başaramadım.

Yardımcı olabilirmisiniz ?Sadd

http://yadi.sk/d/yxrLa8PdKCVsH
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Çevrimiçi

Kurucu
O.... A....
8.741
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Daha önce girilen kadı mı açacak yoksa yeni kayıt açıldığında liste kutusunda seçilen bilgileri forma mı aktaracak anlayamadım,

Liste kutusuna çift tıkladığında şahsa ait kaydı açar, daha önce giriş yapılmamışsa uyarıp ekler,

ayrıca aşağıdaki konuyu inceleyip tablolarınızı mutlaka düzeltiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar


Ek Dosyalar
.rar   Araç Kayıtsld.rar (Dosya Boyutu: 32,96 KB / İndirme Sayısı: 65)
Cevapla


SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Uzman
S.... C....
312
24/02/2014
116
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
14/07/2016,07:59
Çözüldü 
Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Ancak ben tabloları oluştururken bir mantık hatası yapmışım bunu kendim düzelteceğim ancak size bir sorum olacak. (kullanıcıları kaldırıp sadece plaka bilgilerini bırakacağım. bunuda zorunlu olduğumu düşündüğüm için yapacağım.. çünkü çoğu zaman araçlar sabit kalıp kullanıcıları değişebiliyor.. Kullanıcı bilgileride çok önemli değil aslında.. plaka bilgisi yeterli olacaktır..)

Sorum : Yapmak istedigim listboxtan tek tıkla veya çift tıkla belirledigim aracı forma getirip, giriş saati veya çıkış saatini manuel olarak elle (butona tıklayarak) girmek. Böylece araç kayıt tablosuna giriş için ayrı kayıt, çıkış için ayrı kayıt oluşturulmasını sağlamaktır.

Sonrasında farklı sorgu ve raporlarla istedigim verilere almaya çalışmaktır.

Tekrar teşekkürler
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Çevrimiçi

Kurucu
O.... A....
8.741
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Formdaki metin kutuları ilişkisiz olur, siz liste kutusunu tıklayarak bilgileri forma aktarır, giriş veya çıkış bilgilerini girdikten sonra eke butonunu kulanıp ADO ile verileri tabloya aktarabilirsin.

ADO ile kayıt ekleme, güncelleme, silme ve yürüyen bakiye örneği
Cevapla


SCavusoglu
pmsata
Kullanici Avatari

Çevrimdışı

Uzman
S.... C....
312
24/02/2014
116
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
14/07/2016,07:59
Çözüldü 
Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari

Çevrimiçi

Kurucu
O.... A....
8.741
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
(09/03/2014, 19:59)pmsata Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Linkteki örneği düzelttim, "servis_frm" isimli formdaki "Kaydet" butonunun kodlarını inceleyiniz, yapamazsanız örneğinizin tablolarını düzelttikten sonra son halini ekleyin yardımcı olmaya çalışırız.
Cevapla






"Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu" Konusuna Ait Konu Araçları
 Etiketler giriş sorunu programı araç bilgi listboxtan forma çıkış getirme
 Direk Link
 HTML Link
 BBCode Link
 Sosyal Paylaş  Konuyu Paylaş

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Metin kutusuna önceki kayıdı getirme odin 6 94 16/08/2016, 18:18 atoz112
  Bir sayfa aşağı-yukarı gitme "PAGE DOWN-UP" Sorunu sertac76 3 155 22/07/2016, 08:50 sertac76
  Resim_Ekle_ JPG ve JPEG sorunu hgsoftware 10 374 15/07/2016, 23:28 hgsoftware
Question Formdan Forma Veri Aktarma Sorunu Akifff 4 131 15/07/2016, 10:23 Akifff
  Ürün koduna göre denetimlere değer getirme IceMan7 20 571 12/07/2016, 16:46 yenginoglu


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya