AccessTr.Net Facebook Sayfası AccessTr.Net Twitter Sayfası AccessTr.Net Google+ Sayfası AccessTr.neT.Net Youtube Sayfası
Zaman: 02-10-2014, 11:23 AccessTr.neT'e Hoşgeldiniz.

"Kullanıcı Adı"nızı ve "Şifre"nizi size gönderebilmemiz için, sitemize kayıt olurken kullanmış olduğunuz e-posta adresini lütfen aşağıdaki bölüme yazarak "Kullanıcı Adı ve Şifre İsteği" tuşuna basınız.


 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu
Cozuldu Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu (09-03-2014, 16:11)
  Mesaj: #1 (permalink)


Konu SahibiMerhaba,

Araç giriş çıkış kaydını tutmak adına bir program yapmaya çalışıyorum ancak listboxta arama sonucu bulduğum plaka ve araç kullanicisini formdaki ilgili alanlara çekmeyi başaramadım.

Yardımcı olabilirmisiniz ?Sadd

http://yadi.sk/d/yxrLa8PdKCVsH

Tüm Mesajlarını BulBul
Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı
Cozuldu Cvp: Arac Giris-Cikis Programi - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu (09-03-2014, 16:50)
  Mesaj: #2 (permalink)


Daha önce girilen kadı mı açacak yoksa yeni kayıt açıldığında liste kutusunda seçilen bilgileri forma mı aktaracak anlayamadım,

Liste kutusuna çift tıkladığında şahsa ait kaydı açar, daha önce giriş yapılmamışsa uyarıp ekler,

ayrıca aşağıdaki konuyu inceleyip tablolarınızı mutlaka düzeltiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar


Ekli Dosya
.rar Araç Kayıtsld.rar Eklentiyi indir...
Boyut: 32.96 KB İndirme: 38


Bu sitede kurallara uymak zorunludur.
Hızlı Cevap Almanın Püf Noktaları
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar
Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı
Cozuldu Cvp: Arac Giris-Cikis Programi - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu (09-03-2014, 17:23)
  Mesaj: #3 (permalink)


Konu SahibiHızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Ancak ben tabloları oluştururken bir mantık hatası yapmışım bunu kendim düzelteceğim ancak size bir sorum olacak. (kullanıcıları kaldırıp sadece plaka bilgilerini bırakacağım. bunuda zorunlu olduğumu düşündüğüm için yapacağım.. çünkü çoğu zaman araçlar sabit kalıp kullanıcıları değişebiliyor.. Kullanıcı bilgileride çok önemli değil aslında.. plaka bilgisi yeterli olacaktır..)

Sorum : Yapmak istedigim listboxtan tek tıkla veya çift tıkla belirledigim aracı forma getirip, giriş saati veya çıkış saatini manuel olarak elle (butona tıklayarak) girmek. Böylece araç kayıt tablosuna giriş için ayrı kayıt, çıkış için ayrı kayıt oluşturulmasını sağlamaktır.

Sonrasında farklı sorgu ve raporlarla istedigim verilere almaya çalışmaktır.

Tekrar teşekkürler
(Bu Mesaj 09-03-2014 17:26 değiştirilmiştir. Değiştiren : SCavusoglu.)
Tüm Mesajlarını BulBul
Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı
Cozuldu Cvp: Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu (09-03-2014, 17:29)
  Mesaj: #4 (permalink)


Formdaki metin kutuları ilişkisiz olur, siz liste kutusunu tıklayarak bilgileri forma aktarır, giriş veya çıkış bilgilerini girdikten sonra eke butonunu kulanıp ADO ile verileri tabloya aktarabilirsin.

ADO ile kayıt ekleme, güncelleme, silme ve yürüyen bakiye örneği


Bu sitede kurallara uymak zorunludur.
Hızlı Cevap Almanın Püf Noktaları
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar
Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı
Cozuldu Cvp: Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu (09-03-2014, 19:59)
  Mesaj: #5 (permalink)


Konu SahibiVerdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!

Tüm Mesajlarını BulBul
Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı
Cozuldu Cvp: Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu (09-03-2014, 20:50)
  Mesaj: #6 (permalink)


(09-03-2014 19:59)pmsata Yazılan:  Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!
Linkteki örneği düzelttim, "servis_frm" isimli formdaki "Kaydet" butonunun kodlarını inceleyiniz, yapamazsanız örneğinizin tablolarını düzelttikten sonra son halini ekleyin yardımcı olmaya çalışırız.


Bu sitede kurallara uymak zorunludur.
Hızlı Cevap Almanın Püf Noktaları
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar
Alıntı Yaparak CevaplaAlıntı
Sonraki | Önceki


Access Cevaplanmış Soruları

Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu

Araç Giriş-Çıkış Programı - Listboxtan forma bilgi getirme sorunu konusuna ait konu araçları
Etiketler
 
Html Kodu
Url Adresi
 



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Cozuldu Liste de Yokken alan türü sorunu(Otomatik Sayı& Metin) yorum70 17 335 Bugün 9:55
Son Mesaj: atoz112
Cozuldu Tabloya Ay Adını Yazdırma Sorunu GTAO 8 428 29-09-2014 10:08
Son Mesaj: GTAO
Cozuldu Forma girilen deger ile otomatık diğer alanların guncellenmesi twister23 2 327 25-09-2014 9:26
Son Mesaj: twister23
birden çok ilişkisiz tabloya sahip tek formda boş veritabanı sorunu haliliyas 14 433 21-09-2014 22:55
Son Mesaj: mehmetdemiral
Alt forma başka bir alt form ekleme kadirdursun 12 459 16-09-2014 15:44
Son Mesaj: kadirdursun




AccessTr.neT Android Uygulaması Ana Sayfa