Alt formdan toplam almak
Tarih
26/02/2014 12:58
Konu Sahibi
derbederali1971
Yorumlar
12
Okunma
2074
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



derbederali1971
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
20/02/2014
0
04/06/2014,09:59
Çözüldü 
Merhaba sitenizde baya doyurucu bilgi bulabiliyorum.
Yeni başladım ve yolun başındayım. Bir kaç sorum var anlatarak cevaplarsanız sevinirim.

Satış formunda,

1.Alt form yaptım fakat bu altformundan Mal bedelinin toplamını Fatura no kriter alınarak Formdaki Metin kutusuna almak istedim ama bir türlü anlıyamadım mantığını. Dsum kullandım ama olmadı.
2.Kont. no seçildiğinde o kontrata ait Kontrat miktarını metin kutusuna getiriyorum ama datalar arası dolaştığımda o sürekli Tümünü yenile kullanmak durumunda kalıyorum yenilemeyi yapmıyor.

sayfanın genelinde bu refresh sorunu yaşıyorum nedendir acaba.
Saygılar,


Ek Dosyalar
.zip   proje2.zip (Dosya Boyutu: 927,66 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.327
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Çözüldü 
merhaba,

çalışmanızı 2003 oalrak da eklemek ister misiniz,incelemek için.teşekkürler.

iyi çalışmalar.
saygılar.
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla


derbederali1971
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
20/02/2014
0
04/06/2014,09:59
Çözüldü 
maalesef 2003 olarak kadetmiyor.

konu şu aslında bir türlü yapamadım. Bir Formum va ve alt formda var alt formda Mal bedellerinin alt toplamı var ama ben bu veriyi ana formun üzerindeki metin içine almak istiyorum. bunu açılır listede sorgu ile yaptım ama ben metin kutusuna Dsum komutu ile basit almayı yapamadım.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.731
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
29/11/2016,01:22
Çözüldü 
1- Alt formun adresini tam olarak belirtmelisiniz. En mantıklısı toplamı o alt formun alt bilgisindeki bir metin kutusuna alıp o metin kutusunun adını ana formda kullanmak. Bu durumda alt formdaki metin kutusuna şu söz dizimiyle ulaşırsınız:

=[SatisAltForm].[Form]![Metin1]

2- Bu durumda formun geçerli olduğunda olayında "requery" komutu kullanmalısınız.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


derbederali1971
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
20/02/2014
0
04/06/2014,09:59
Çözüldü 
Mehmet Bey Teşekkürler,
1. Olayı sizin dediğiniz gibi çözdüm ama.
2. Olayı bir türlü çözemedim. "requery" komutunu formun geçerli olduğunda olay yordamına yazdım ama bu seferde sürekli refresh yapıyor kitleniyor.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.009
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:17
Çözüldü 
(27/02/2014, 12:28)derbederali1971 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2. Olayı bir türlü çözemedim. "requery" komutunu formun geçerli olduğunda olay yordamına yazdım ama bu seferde sürekli refresh yapıyor kitleniyor.

Metin17'nin denetim kaynağına aşağıdaki kodu ekleyiniz.

SQL Code
=DLookUp("[KontratMiktari]";"KontratTable";"[KontratNo]=" & "'" & [KontratNo] & "'")

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 302 09/11/2016, 23:35 mehami
  Rapor Alt toplamları almak m_demir 2 71 17/10/2016, 13:52 m_demir
  Rapor Alt Toplamı Almak m_demir 2 69 15/10/2016, 17:08 m_demir
  Nöbet Çizelgesinde toplam aldırma ve sıralama alperadn01 6 293 12/09/2016, 10:49 atoz112
  Formdan Tabloya Aynı Şahsa Farklı Kayıt 1tk 5 434 03/09/2016, 12:12 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya