ağ üzerinden DAO ile bağlantı
Tarih
28/02/2009 13:27
Konu Sahibi
Nurullah_Serdar
Yorumlar
22
Okunma
5482
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 2 oy



Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hazırladığım veritabanını ağ üzerinden DAO ile kullanmak istiyorum. bunun için öncelikle ağ üzerinde görülebilen d dizinine tabloların olduğu veritabanını yerleştirdim. hazırladığım formlar raporlar vs olan veratabanı dosyamı tabloların olduğu veritabanına dao yöntemi ile bağlayarak veri işleme yapmak ve bunu ağ üzerindeki diğer bilgisayarlar ilede yapmak istiyorum. fakat adresini girdiğim halde " object Required" diye bir hata veriyor ve tabloların bulunduğu veritabanı adresimi kabul etmiyor. bununla ilgili değişik örnekler var sitede ancak ben bu sorunumu halledecek bir örnek bulamadım. ayrıcı neden dao da ado değil derseniz kullandığımız bilgisayarlardan kaynaklanıyor sanırım ado ya izin vermiyor. " sınıf Kaydedilmemiş" (connection komutunun olduğu satırda) uyarısı veriyor. kendi bilgisayarımdan ıp adresi ile kendi bilgisayarımdaki bir dosyaya bağlanamıyormuyum? dosya adını direkt yol olarak yazdığım halde bile aynı hatayı veriyor.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Private Sub BUL_Click()
Dim rst As DAO.Recordset
Dim dbs

dbs = "\\10.73.77.67\PBSDAO\veriler.mdb"
Set rst = dbs.OpenRecordset("SELECT * FROM anatablo WHERE anatablo.sicili=" & Me.sicilbul)

benim bağlantı için kullandığım kodlar bunlar. komutta geçen ıp benim bilgisayarımın ip si .dosya yolunu direkt yazıncada aynı hatayı veriyor
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Sponsor Reklam
paylaşıma açık mı o yol?
bu arada ne garip bi ip adresi o. çok mu büyük sizin şirket.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
yol paylaşıma açık. o yüzden orayı tercih ettim zaten. kendi formlarımın olduğu veritabanını da aynı dizine attım aynı hatayı veriyor.
emniyete ait bir ip.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Projede ADO referansı yüklü mü? Genelde bahsettiğiniz hataya ben ADO referansı yüklü değilse veya DAO referansı onun üstünde yer alıyorsa rastladım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
ADO 2,8 üstte DAO3,6 altında hocam. ben veritabanı adı olarak varsayılan veri tabanı nı seçtiğim takdirde (currentdb) sorunsuz çalışıyor. buraya kadar bir problem yok. ben fikrimi değiştirip te tabloları ayrı bir veritabanından kullanmaya karar verince bu sefer dediğim hatayı verdi.
ben bunu bu şekilde değilde
bağlı tablo kullanarak yapsam ve yene dao yöntemi ile kayıtlarıma ulaşsam düzenlesem vs. aynı işlevselliği sağlarmı bana hocam. yoksa dao kullanmanın hiçbir avantajı olmazmı..
bunu kendi bilgisayarında çok basit bir örnekle yapabilecek bir arkadaşım varsa ve gönderirse çok müteşekkir olurum.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Raporda form üzerinden denetimler yapmak. nightashes 4 121 06/01/2017, 22:36 nightashes
  Form üzerinden alt veri tablosuna ekleme silme işlemi nightashes 9 232 11/12/2016, 15:27 nightashes
Photo form üzerinden alt forma veri girişi yapılamaması murat dikme 5 173 10/12/2016, 00:51 murat dikme
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 300 08/12/2016, 21:40 alpeki99
Photo İlişkili Tablolarda FORM üzerinden veri silme Mesut Kaytan 6 162 04/12/2016, 22:40 Mesut Kaytan


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya