ADO yu kullanabilmek
Tarih
29/01/2009 03:32
Konu Sahibi
macaliskan
Yorumlar
3
Okunma
1401
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



macaliskan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
109
17/01/2009
14
İstanbul
Ofis 2003
11/03/2013,23:29
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar

ADO yu kullanarak
mevcut kayıtlarda istediğimiz gibi düzelt ve ekleme silme update yapma
tüm kayıtları sırayla okutup üzerinde işlemler yapıp update etme
veritabanı içinde yeni bir tablo oluşturup bu tabloya
veritabanı içindeki başka tablodan bilgileri bazı sorgulara sokup çıkan yeni sonucları yeni tablodaki değişkenlere aktarıp kaydetme gibi konuları anlatan bir döküman veya bunları barındıran bir örnek varmı
bu konuları ögrenmek ve kendi kendime bunları barındıran uygulama yapmak istiyorum.

uygulama yapıp bu işten kazanc sağlayan veya kendi işi için kullanan arkadaşlar bu uygulamarda ADO ne gibi kolaylık saglıyor veya uygulamadaki yeri nasıl veya nasıl olmalı ?



kolay gelsin
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Şu adresteki anlatımı tavsiye ederim.

DAO Gitti ADO Geldi 
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Yapmış olduğum bir örnekte bilgilerin girildiği tablolar bir veritabanında, formlar ayrı bir veritabanında. Bu işlemi veritabanı bağlı tablo mantığı ile yapmadım. Ayrıca programda her firma için ayrı ayrı klasörler oluşturuyorum. ADO ile tablolara bilgileri kaydediyor, siliyor, okuyorum vs. Formlarım ve üzerindeki alanların hiçbirisinin Denetim Kaynağı yok mesela. ADO en çok şuralarda işinize yarar:
  • Taksitlendirme gibi işlemler
  • Tek tıklama ile birden çok bilgiyi farklı tablolara kaydetmek

Mesela bir satış işlemi yapıyorsunuz. Kaydet butonuna tıklayınca Stoktan düşme, satışa kaydetme, kasaya para girişini vb. aynı anda yapabilirsiniz.

Daha pek çok şey yapılabilir elbette bu tamamen projenize kullanım şeklinize bağlı.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


macaliskan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
109
17/01/2009
14
İstanbul
Ofis 2003
11/03/2013,23:29
Çözüldü 
sayın seruz ve sayın alpeki99 ilginize teşekkür ederim
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya