ADO ile silme ve değiştirme sorunu
Tarih
14/05/2013 19:17
Konu Sahibi
alican60
Yorumlar
7
Okunma
1262
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



alican60
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... C....
116
29/12/2012
0
Tokat
-
Dün,13:41
Çözüldü 
Formdaki listeden veri seçip sildiğimde veya değiştirme yaptıktan sonra liste kutusuna tıklarsam hata mesajı veriyor,bunu nasıl düzeltebilirim.


Ek Dosyalar
.rar   SORU-ÜRÜNLER.rar (Dosya Boyutu: 47 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla


iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2016,11:19
Çözüldü 
Liste kutusunu güncellemek yerine Refresh yapmayı deneyin sorun kalmayacaktır.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Private Sub Komut2_Click()
strSQL = "SELECT * FROM GENEL "
Set rstkayit = New ADODB.Recordset
rstkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic

With rstkayit
    .Find "[SIRA_NO]=" & Me.SIRANO
    .Update
    .Fields("NO") = Me.NO
    .Fields("GRUP_ADI") = Me.ADI
    .Delete
End With

Me.Refresh ' Bu bölümü değiştirmeniz yeterli olacaktır.

End Sub

Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla


alican60
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... C....
116
29/12/2012
0
Tokat
-
Dün,13:41
Çözüldü 
Allah razı olsun.Silme işleminden hemen sonra metin kutularında '#Silindi' yazısı çıkıyor,bunu yok edebilirmiyiz.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Yüksek miktarda kayıt olan ve ağdan çalışan sistemlerde ikinci bir Sql sorgusu yapmanız performans açısından tavsiye edilmez. Silme işleminden sonra listeden sadece o öğeyi silmeniz iyi olacaktır.

Liste kutusunda seçili öğenin değerini :

Visual Basic Code
seciliOgeDegeri = ListeKutusuAdi.Column(0)


ile alabilir ve aşağıdaki kod ile o satırı silebilirsiniz:

Visual Basic Code
ListeKutusuAdi.RemoveItem ( seciliOgeDegeri )

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


alican60
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... C....
116
29/12/2012
0
Tokat
-
Dün,13:41
Çözüldü 
Teşekkür ederim.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Size yaptığım diğer ado uygulamasında liste kutusundan verileri form üzerindeki metin kutularına aktarmak yerine liste kutusuna tıklandığında olayına yazılan aşağıdaki kodu kullanarak metin kutularını doldurmuştum. Elinizde çalışan ve hatasız bir örnek varken neden başka bir yöntem kullandınız anlamadım. Kodlar sevgili Alpeki99'un dedikleri gibiydi.

Me.Metin362 = Me.Liste2.Column(0)
Me.Metin360 = Me.Liste2.Column(1)
Me.Metin354 = Me.Liste2.Column(2)
Me.Metin356 = Me.Liste2.Column(3)

Merak ettiğimden soruyorum. Ado kodalrınıo doğru olarak girmiş, ama bu basit Column işleminde hata yapmışsınız. Neden acaba?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 163 07/12/2016, 20:10 nightashes
  Açılan kutuda seçilen ilk satır kayıt getiriyor sorunu nightashes 2 64 07/12/2016, 18:23 nightashes
Photo İlişkili Tablolarda FORM üzerinden veri silme Mesut Kaytan 6 92 04/12/2016, 22:40 Mesut Kaytan
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 110 29/11/2016, 20:24 nightashes
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 443 14/11/2016, 08:48 ates2014


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya