açılan kutuya göre veri aktifliği
Tarih
07/03/2012 21:09
Konu Sahibi
ferhatozge
Yorumlar
7
Okunma
1893
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ferhatozge
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... İ....
94
31/10/2008
10
Afyonkarahisar
11/01/2017,22:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar
Ekte gönderiğim örnekte;
Form1 de bulunan açılan kutudan seçime göre buton aktif olmasını istiyorum.

örneğin C harfini seçtiğimde sadece 1 ve 2 numaralı butonun aktif olmasını istiyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ek Dosyalar
örnek.rar
[10.36 KB]
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.177
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:52
Çözüldü 
C harfini seçtiğinde sadece 1 ve 2 numaralı buton aktif olacak,
peki biz neyi seçtiğinde neyin pasif olacağını nereden bilip kod yazacağız?
a harfini seçtiğinde ne olacak veya g harfini seçtiğinde ??
Cevapla

ferhatozge
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... İ....
94
31/10/2008
10
Afyonkarahisar
11/01/2017,22:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ozan bey merhaba
örneğin
A harfini seçtiğimde hepsi aktif olacak
B harfini seçtiğimde sadece 3 nolu buton aktif olucak.

kod yazmaktan anlamıyorum. kusura bakmayın.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.177
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:52
Çözüldü 
Açılan kutunun güncelleştirme sonrasında olayına aşağıdaki kodu ekle

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Select Case Me.Açılan_Kutu0

Case "A"
Komut4.visible=true
Komut5.visible=true
Komut6.visible=true
Case "B"
Komut4.visible=false
Komut5.visible=false
Komut6.visible=true
Case "C"
Komut4.visible=true
Komut5.visible=true
Komut6.Visible = False

Case "D"

Case "E"

Case "F"

Case "G"

End Select


A, B ve C için gerekli kodu ekledim, diğer harfler için koda ekleme yapmanız gerekiyor.

Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
856
30/05/2011
272
İstanbul
Ofis 2007
13/12/2016,16:01
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ben rastgele ayarladım siz isteğinize göre uyarlarsınız.

Geri bildirimde bulunmayı unutmayın.

Ek Dosyalar
örnek_iscinar.rar
[16.41 KB]


Ozan hocam kusura bakmayın hızınıza yetişemedim.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

ferhatozge
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
F.... İ....
94
31/10/2008
10
Afyonkarahisar
11/01/2017,22:48
Çözüldü 
istediğim evet böyle bişey
ancak buton tamamem yok oluyor ben sadece pasif olmasını istiyorum
bu yapılabilirmi?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 241 Dün, 16:35 hknct
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 180 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 145 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe Göre Toplamlar Görüntüleme Serkan Çevik 3 86 10/01/2017, 22:02 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya