3 sorgu ile filtreleme
Tarih
08/04/2010 12:35
Konu Sahibi
numanbayulken
Yorumlar
7
Okunma
1924
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



numanbayulken
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
5
17/03/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
12/09/2011,11:58
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba ,

Evet biliyorum sitede onlarca örneği var .
Fakat benim istediğim sorgulamda 3 tane sorguyada cevap vermek zorunda kalmayayım istiyorum .
Mesela EKLEYEN_KİŞİ bölümünden A seçtiğim zaman geriye kalan LOKASYON ve SINIF değerleri olmasada altforma döküm alsın .

Örnek 2007 formatındadır .
2003 e çevirmeme izin verimiyor .

3 gündür şuna uğraşıyorum ama yapamadım , listbox ile denedim olması .
rapora dökeyim dedim olmadı .

Şimdiden teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   3 sorgu.rar (Dosya Boyutu: 56,45 KB / İndirme Sayısı: 23)
numanbayulken, 17-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.738
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:16
Çözüldü 
2003'e çeviremiyorsanız, en azından istedğiniz konuyu içeren basit bir örneği 2003 ile tasarlayarak eklermisiniz? Anlattığınıza göre istediğiniz halledilebilir görünüyor, ancak lütfen 2003..
Cevapla


fox35
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
120
30/04/2009
İzmir
Ofis 2003
26/07/2015,23:08
Çözüldü 
sayın numanbayulken;
anlamadığım bir şekilde 2003 e çevrilemiyor.Önceki sürümlerce desteklenmeyen alanlar ve dış bağlantılar olduğundan çevrilemiyor diye uyarı veriyor.
neyse çalışmanız çok karışıktı anladığım kadarıyla birşeyler yaptım.ilişki yoktu ilişki oluşturdum ve açılan kutuyla altformu güncelleyecek kod ekledim.belki istediğiniz gibi olmayabilir ancak bütünü görmeyince pek anlaşılmıyor.sorgu kullanmak istemediğinizi söylemişsiniz.sorgu olmadan bu iş yapılabilir ancak Sql kodu yazmak gerekir.eklediğim örnekte altformda Sql kodu var hem açılan kutuya atıfta bulunuyor hem yerleşimi sağlıyor.açılan kutu ise kaynağını ekleyen kişi tablosundan alıyor.ben olsam yapıyı değiştirirdim.örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.zip   3sorgu_fox.zip (Dosya Boyutu: 39,55 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.738
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:16
Çözüldü 
Sn numanbayulken, sn fox35'in örneği ile ilgili geri dönüş yapmanızı bekliyoruz..
Cevapla


numanbayulken
Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
5
17/03/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
12/09/2011,11:58
Çözüldü 
Evet sayın fox35 örneğinizi inceledim ve forumda biraz daha araştırma yaptım . Ve sonunda çözdüm . Kullandığım yöntemi şu şekilde açıklayayım ;

3 sorgu için 3 textbox açtım ( hepsi unbound )
sorguların gösterilmesi içinde 1 listbox ekledim ( list29 )
comboların bilgiler alacağı yerleri etiketledim ve afterupdate event olaral şunu girdim herbirine

Kod:
Me.List29.Requery


Ondan sonrada listbox için şu mantığı uyguladım : eğer boş ise hepsini akl dolu ise o değeri al . Bunuda lis29 un row source unda her 3 değer içinde aşağıdaki kriteri uygulayarak çalışır hale geldi ;

Kod:
IIf(IsNull([Forms]![BU FORM]![1.TEXTBOX İSMİ]);[BİLGİLERİ ALACAĞI TABLO].[TABLODAKİ ALAN];[Forms]![BU FORM]![1.TEXTBOX İSMİ])


TÜRKÇESİ :
EĞER BU FORMDAKİ 1.TEXTBOX BOŞ İSE GİT BİLGİLERİ ALACAĞIN TABLODAN ŞU ALANI AL ; DOLU İSE BU FORMDAKİ 1.TEXTBOX TA SEÇİLİ DEĞERİ AL

Umarım yardımcı olabilmişimdir

Birde 2007 neden kullanmıyorsunuz yada standart olmadı hala ?
2010 gelecek yakında ...

numanbayulken, 17-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


fox35
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
120
30/04/2009
İzmir
Ofis 2003
26/07/2015,23:08
Çözüldü 
sayın numanbayulken; sorununuzu çözdüğünüze sevindim.istediğiniz olay altform ya da liste ile de yapılabilir.forumda da örneği çok. sihirbaz ile altform yada liste eklenip açılan kutu ile bağlantı kurulabiliyor.veriler aynı tablodan olunca kolay, farklı tablo olunca ilişkiyi düzgün kurmak gerekiyor.sorgu kullanılmayacak ama başka kriterlerde olacaksa Sql kodu kullanılabilir. bununla ilgili forumdan iki örnek daha ekledim.değişik fikirler verebilir.2007 ye gelince; zannedersem herkes benim gibi 2003 e alışmış.2007 de yenilik vaadeden pek birşey yok.işyerimde lisanslı 2007 kurulu, paketin içinde klavuz var office 2007 yi tanıtmak yenilikleri göstermek için koymuşlar.word ve exell de fonksiyonel yenilikler var gibi ancak deneme fırsatım olmadı.access 2007 ve power point de görsellikle ilgili yenilikler var.form ve raporlar için hazır şablonların zenginliğinden bahsetmiş, birde menülerin toplu oluşundan bahsetmiş.pek tatmin olmadım yani.


Ek Dosyalar
.rar   fitreleme.rar (Dosya Boyutu: 133,71 KB / İndirme Sayısı: 38)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 205 29/11/2016, 14:14 atyaty
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 427 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
Çözüldü Birden fazla seçime göre filtreleme temre 5 161 14/11/2016, 22:34 atoz112
  Filtreleme Yaparak Excel'e Export Etme! Rıdvan Üçok 3 111 06/11/2016, 13:53 atoz112
  Liste Kutusunda Satıra Sığmama ve Fİltreleme Sorunu mmert06 7 168 29/10/2016, 01:27 ozguryasin


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya