2 ListeKutusu ile çokluseçim kullanma
Tarih
14/07/2010 22:57
Konu Sahibi
Anakronik
Yorumlar
7
Okunma
2384
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Anakronik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
14/07/2010
6
Ankara
Ofis 2007
29/07/2010,09:02
Çözüldü 
Vb.net üzerinde bir proje ile uğraşmaktayım ve sorularımdan ilki şu olacak :
2 tane listbox arası multiselect yaparak tek button ile listbox1 de çoklu seçtiğim textleri listbox2 ye aktarmak istiyorum yalnız kod olarak standart vb kodunu vb.net e çeviremedim. Yardımcı olursanız sevinirim

standart vb kodu :

Dim i As Integer
If List1.ListIndex = -1 Then Exit Sub
For i = List1.ListCount - 1 To 0 Step -1
If List1.Selected(i) = True Then
List2.AddItem List1.List(i)
End If
Next i
End Sub
Anakronik, 14-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Anakronik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
14/07/2010
6
Ankara
Ofis 2007
29/07/2010,09:02
Çözüldü 
Hmm biraz garip olacak ama uzun bir süredir uğraşıyordum bu sorunla ancak şimdi çözebildim ve kodu sizlerle paylaşmak istedim umarım birilerinin daha işine yarar :

Dim arrlist() As String
Dim cnt As Integer

cnt = ListBox1.SelectedItems.Count - 1
ReDim arrlist(cnt)

ListBox1.SelectedItems.CopyTo(arrlist, 0)
ListBox2.Items.AddRange(arrlist)

Bu arada üzrinde çalıştığım proje şirketlerde çalışan personelin performans değerlendirmesi için yöneticelere destek sağlayan bu işlemle beraber çeşitli raporlar sunan bir proje olacak. Veritabanı olarak Sql server kullanacağım. İlgilenen, yardımcı olmak isteyenler bana ulaşabilirler. Daha sonra eğer bitirebilirsem "Visual Basic .NET Örnekleri ve Uygulamaları" başlığı altında paylaşacağım. Herkese kolay gelsin
Anakronik, 14-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
İlgilenen, yardımcı olmak isteyenler bana ulaşabilirler.
HalayHalay
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:Anakronik
Sorunuza bulduğunuz cevabı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
sn.anakronik
bu kodun her satırının ne manaya geldiğinide yazabilirseniz çok memnun olurum

Dim arrlist() As String

mesela bu kodda "()" kullanılarak dizimi tanımlanmış oluyor

bu kodu accessde nasıl kullanabilirz
@benbendedeilem
Cevapla


Anakronik
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
14/07/2010
6
Ankara
Ofis 2007
29/07/2010,09:02
Çözüldü 
Bu kodu visual studio 2008 üzerinde bir vb formunda kullandım Access için bir geçerliliği yoktur. Buyrun tamamını şöyle anlatayım :

resim 


Bu ekranda (projemin konusu üzerinden anlatmaktayım) şirketteki performansı değerlendiren yönetici çalışanın performansını etkileyecek faktorleri gerekirse girip seçmektedir. Seçme işlemi "Choose Factor(s)" düğmesi ile gerçekleşmektedir ve bahsettiğim kod bunun altına yazılmaktadır. Kodun açıklamasını ise ;

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
Dim arrlist() As String "Burada arrlist() isminde tamamen adı size kalmış bir string değişkeni yaratıyorum. Bu değişken çoklu seçtiğim itemleri kendi içinde bir array (dizin) olarak tutmaya yarayacak"
Dim cnt As Integer "Burada ise cnt isimli bir integer değişkendi yaratıyorum. Bu ise listbox1 deki seçili maddeleri(faktörler) saymakta kullanılacak"

cnt = ListBox1.SelectedItems.Count - 1 "Sayma işlemi burda yapılıyor ve değer cnt değişkenine bir eksiltilerek atanıyor"
ReDim arrlist(cnt) "Bu sayı arrlist dizin değişkenine atanıyor"

ListBox1.SelectedItems.CopyTo(arrlist, 0) "Seçili maddeler arrlist dizinine kopyalanıyor"
ListBox2.Items.AddRange(arrlist) "kopyalanan maddeler arrlist dizininin içindeki aralıkta sınırlı kalarak listbox2 ye aktarılıyor"

End Sub
Anakronik, 14-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İmports Microsoft.Office.İntertop.Excel Ve System.Data.OleDb Aynı Projede Kullanma Mettleshade 10 175 02/12/2016, 17:46 Mettleshade
Çözüldü excel kodunu vb.nette kullanma drummers 2 2.426 16/11/2012, 15:35 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya