Skip to main content

AccessTr.neT


stok takip programı yardım

stok takip programı yardım

Çözüldü #1
arkadaşlar öncelikle ramazam bayramınız mübarek olsun. ben ufak çaplı stok takip programı yapmaya çalışıyorum fakat bir noktada takıldım.urun tablosunda urun eklerken kod ve raf numarasını giriyorum. hareket tablosunda stok adını çağırdığımda kod ve raf alanlarının otomatik gelmesini istiyorum fakat yapamadım. bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
.rar stok takip.rar (Dosya Boyutu: 36,92 KB | İndirme Sayısı: 87)
larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
(22/09/2009, 11:29)larion yazdı: hareket tablosunda stok adını çağırdığımda kod ve raf alanlarının otomatik gelmesini istiyorum fakat yapamadım.

Bu işlemleri sanki tabloda yaptırmak istiyormuş gibi yazmışsınız. Hangi formda yapmak istediğinizi de belirtmemişsiniz. Bu işlemler tabloda değil formlar üzerinde yapılır.

GIRIS2'yi inceleyin.
.rar stok takip.rar (Dosya Boyutu: 42,76 KB | İndirme Sayısı: 78)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #3
öncelikle ilginize teşekürler. evet hareket tablosunda bu işlemi yapabiliyormuyuz? yada formu veri sayfası biciminde yapma ihtimalimiz varmı. düzenlemeyi inceledim olmuş teşekkürler bide ufak bir açıklama yapabilirmisiniz nasıl yaptığınıza dair.
larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #4
Sayın Larion
Bununla ilgili sitemizde bol bol ders ve örnek var. Keike onları inceleseniz. Benim yaptığım işlemle ilgili video bölümünde örnek de var. Column komutunu kullanarak açılan kutudaki görülmeyen 2 kolondan veri alıyorum. Siz açılan kutudaki ürünü seçtiğinizde onunla birlikte yanyana gelen diğer verileri de Column komutu kullanarak alabiliyoruz. Bu değerleri form üzerindeki metin kutularına

metinkutusu = açılankutu.column(1)

şeklinde atıyoruz. Siz açılan kutuların güncelleme sonrasına yazdığım komutlara bakın.

Diğer sorunuzun konuyla ilgisi yok. Yani form görünümünün veri sayfası biçiminde olması olayı değiştirmez.

Bu arada benim örnek sadece "Örnek"tir. Kullanmak istediğinizde formun currentine de aynı kodları yazmalısınız. Çünkü tabloya sadece hareket no ve ürünadı kaydedilecektir. Diğerleri zaten diğer tabloda olduğu için tekrar kaydedilmeyecektir. İşin aslı bu bağlantıyı isimlerle değil kodlarla yapmaktır. Ama siz ürün adına bağlamışsınız. Bu konuda anlatacak o kadar çok şey var ki, siz henüz çok başındasınız. Bence önce sitemizin dersler ve örnekler bölümlerini iyice okuyunuz.

Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task