Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/11/2010 05:48
Konu Sahibi
kanlitoprak
Yorumlar
7
Okunma
3161
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

kanlitoprak

Aktif Üye
 36
 168
 44
 06/03/2009
10
 Nevşehir
 
 Ofis 2003
 09/10/2017,22:42
Çözüldü 
sorum ek te dir personel formuna girerseniz görürsünüz şimdiden teşekkür



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,09:50
Çözüldü 
Sn kanlıtoprak o linkte bir sürü kod var. Siz hangisini soruyosunuz. Ayrıca ne yapmasını istiyorsunuz.
Saygılar


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

kanlitoprak

Aktif Üye
 36
 168
 44
 06/03/2009
10
 Nevşehir
 
 Ofis 2003
 09/10/2017,22:42
Çözüldü 
yukarıda yazdım hocam



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,09:50
Çözüldü 
Sn kanlıtoprak siz olarak şunu belirtmeniz lazım yuvarlamayı nasıl istiyorsunuz.

Altformda Tutarı 1, tutar, genel toplam alanlarının biçimini standart seçip,
ondalık sayısını 2, 1 , 0 dan istediğinizi seçerseniz size yuvarlanmış olarak görünür. Fakat değeri değişmez işlem yaparken küsurları da dikkate alır. Küsurları dikkate almasın derseniz;
Aşağı veya yukarı yuvarlama yada 5'ten yukarı olacak diye belirtirseniz iyi olacak. (, den sonra kaç basamak istiyorsunuz). Ayrıca bunun için örneğe gerek yok kaldırdım. Örneğiniz bayağı bir büyüktü.
Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

kanlitoprak

Aktif Üye
 36
 168
 44
 06/03/2009
10
 Nevşehir
 
 Ofis 2003
 09/10/2017,22:42
Çözüldü 
ben toplamları 25,56 250,98 vs şeklinde olmasını istiyorum yani virgülden sonra 2 basamak yeterli benim için
daha önce yapmış olduğum bir programda uzun tam sayı-standart -otomatik yazdığıma istediğim gibi olmuştu bunda olmuyor cıldırmak üzereyim



Kullanici Avatari

okileturc

Onursal Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Sn Benremix in dediği gibi bu konuyu formatlama yöntemiyle
görsel olarak halledebilirsiniz ama arka planda gerçek değerini
saklar, Bu minik değerler toplamlara yansır.

=Yuvarlak([sayı];1) virgülden sonra bir haneye yuvarlar
=Yuvarlak([fiyat]*[sipadet];2) virgülden sonra 2 haneye yuvarlar vs

Selamlar


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sayıları Aşağı Yuvarlama. hsavman 3 318 09/04/2018, 22:53
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Yuvarlama Hakkında notrino 7 1.230 02/02/2017, 16:52
Son Yorum: atoz112
Çözüldü Ondalık Sayıyı Yuvarlama ugur1208 5 1.580 08/03/2015, 17:57
Son Yorum: ugur1208
Çözüldü İfadede Tanımlanmamış Yuvarlama İşlemi Hatası ekselanss 11 3.582 07/05/2011, 14:46
Son Yorum: ekselanss
Çözüldü Yuvarlama mk70 4 2.345 26/03/2011, 12:57
Son Yorum: mk70

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.