Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
18/11/2010 05:48
Konu Sahibi
kanlitoprak
Yorumlar
7
Okunma
3047
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

kanlitoprak

Aktif Üye
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
09/10/2017,22:42
Çözüldü 
sorum ek te dir personel formuna girerseniz görürsünüz şimdiden teşekkür



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
20/06/2018,21:10
Çözüldü 
Sn kanlıtoprak o linkte bir sürü kod var. Siz hangisini soruyosunuz. Ayrıca ne yapmasını istiyorsunuz.
Saygılar


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

kanlitoprak

Aktif Üye
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
09/10/2017,22:42
Çözüldü 
yukarıda yazdım hocam



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
20/06/2018,21:10
Çözüldü 
Sn kanlıtoprak siz olarak şunu belirtmeniz lazım yuvarlamayı nasıl istiyorsunuz.

Altformda Tutarı 1, tutar, genel toplam alanlarının biçimini standart seçip,
ondalık sayısını 2, 1 , 0 dan istediğinizi seçerseniz size yuvarlanmış olarak görünür. Fakat değeri değişmez işlem yaparken küsurları da dikkate alır. Küsurları dikkate almasın derseniz;
Aşağı veya yukarı yuvarlama yada 5'ten yukarı olacak diye belirtirseniz iyi olacak. (, den sonra kaç basamak istiyorsunuz). Ayrıca bunun için örneğe gerek yok kaldırdım. Örneğiniz bayağı bir büyüktü.
Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

kanlitoprak

Aktif Üye
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
09/10/2017,22:42
Çözüldü 
ben toplamları 25,56 250,98 vs şeklinde olmasını istiyorum yani virgülden sonra 2 basamak yeterli benim için
daha önce yapmış olduğum bir programda uzun tam sayı-standart -otomatik yazdığıma istediğim gibi olmuştu bunda olmuyor cıldırmak üzereyim



Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sn Benremix in dediği gibi bu konuyu formatlama yöntemiyle
görsel olarak halledebilirsiniz ama arka planda gerçek değerini
saklar, Bu minik değerler toplamlara yansır.

=Yuvarlak([sayı];1) virgülden sonra bir haneye yuvarlar
=Yuvarlak([fiyat]*[sipadet];2) virgülden sonra 2 haneye yuvarlar vs

Selamlar


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sayıları Aşağı Yuvarlama. hsavman 3 192 09/04/2018, 22:53 ozanakkaya
Çözüldü Yuvarlama Hakkında notrino 7 1.104 02/02/2017, 16:52 atoz112
Çözüldü Ondalık Sayıyı Yuvarlama ugur1208 5 1.395 08/03/2015, 17:57 ugur1208
Çözüldü İfadede Tanımlanmamış Yuvarlama İşlemi Hatası ekselanss 11 3.459 07/05/2011, 14:46 ekselanss
Çözüldü Yuvarlama mk70 4 2.178 26/03/2011, 12:57 mk70

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.