Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/04/2013 16:04
Konu Sahibi
mhmtogz
Yorumlar
4
Okunma
1690
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mhmtogz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M....
162
10/01/2013
9
Çanakkale
Ofis 2003
15/05/2017,12:34
Çözüldü 
merhaba;

ekteki formda performans kriter hesaplaması ile ilgili bir çalışma yapmaya çalıştım..
fakat bu çalışmanın aban aylık oalrak veri vermesi lazım onu sorguda ayarlayamadım...

F_PERFORMANS_ISLEM formunda metin kutularında işlemlerin varsayılan olarak bulunduğumuz aydaki sonuçları vermesini daha sonra açılan kutudan istenildiği taktirde diğer aylara tıklayarak diğer aylarında sonuçlarının görünmesini istiyorum...

mümkünse yardımlarınızı bekliyorum... teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   istasyon.rar (Dosya Boyutu: 30,21 KB / İndirme Sayısı: 22)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,19:18
Çözüldü 
- S_PERFORMANS isimli sorguda yeni alana

SQL Code
AY: Month([TARIH])

yaz.

- AKAY açılan kutusunun denetim kaynağına

SQL Code
1;"Ocak";2;"Şubat";3;"Mart";4;"Nisan";5;"Mayıs"

yaz (diğer ayları eklersin)

Aynı açılan kutunun sütun sayısı 2, sütun genişliklerini 0;5 olarak değiştir,

-Formda Metin0'a yazılan

SQL Code
=DCount("[90SN]";"S_PERFORMANS";"[90SN]= -1") 

şeklindeki kodu aşağıdaki ile değiştir.

SQL Code
=DCount("[90SN]";"S_PERFORMANS";"[90SN]= -1 And [AY]= '" & [AKAY] & "'")


-Diğer aya göre güncellenmesi gereken metin kutularının (Metin4, Metin8,....) denetim kaynaklarını üstteki değişiklikteki gibi [AKAY] kriterini ekle


Cevapla

mhmtogz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M....
162
10/01/2013
9
Çanakkale
Ofis 2003
15/05/2017,12:34
Çözüldü 
teşşekürler hocam uyguluyorum hemen yılıda eklemek istersem ne yapmalıyım?


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,19:18
Çözüldü 
kritere yıl eklemek için forma "AKYIL" adında açılan kutu ekle, değer listesi yap ve satır kaynağına

Kod:
2009;2010;2011;2012;2013

yaz. bunu tablo/sorgu yapıp yılların bulunduğu tablo ile iliştilendirebilirsin.

sorguda daha önce

SQL Code
AY: Month([TARIH])

olarak eklediğin alanı

SQL Code
AYYIL: Format(Month([TARIH]) & "." & Year([TARIH]);"mm.yyyy")

şeklinde değiştir.

SQL Code
=DCount("[90SN]";"S_PERFORMANS";"[90SN]= -1 And [AY]= '" & [AKAY] & "'")


olarak değiştirilen alanı

SQL Code
=DCount("[90SN]";"S_PERFORMANS";"[90SN]= -1 And [AYYIL]= '" & Format([AKAY] & "." & [AKYIL];"mm.yyyy") & "'")

kodu ile değiştir.


Cevapla

mhmtogz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M....
162
10/01/2013
9
Çanakkale
Ofis 2003
15/05/2017,12:34
Çözüldü 
teşekkürler hocam son bir şey ay ve yıl kutusunda bulunduğumuz yıl ve ay varsayılan oalrak gelebilir mi?


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 256 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 157 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 230 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 271 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.084 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.