Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
03/03/2009 19:20
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
9
Okunma
3181
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

gogoli01


 174
 46
 24/02/2009
46
 Bursa
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 27/12/2017,22:20
Çözüldü 
Merhabalar;
bir formun üzerinde buton yerleştirip, bu butona da yapmış olduğum veritabanı programını gün_ay_yıl_saat_dakika.mdb (örnek: 03_03_2009_17_30.mdb) şeklinde yedekleme yapacak kodlar arıyorum.Bakım yapıp sonra yedekleme yapmak ta olabilir.
forumlarda yedekleme ile ilgili bir kaç tane örnek prg gördüm ve inceledim. fakat bana komutlar çok karışık geldi.
bu kodları sade bir şekilde nasıl bulabilirim.Neyapsam



Kullanici Avatari

tdsharun


 36
 778
 27
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Site yöneticimiz Sayın sledgeab'ın yapmış olduğu Veritabanı Yedekleme ve Bakım Uygulamasını incelemenizi öneririm:

Veritabanı Yedekleme ve Bakım Uygulaması V3

Kolay gelsin...



Kullanici Avatari

gogoli01


 174
 46
 24/02/2009
46
 Bursa
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 27/12/2017,22:20
Çözüldü 
yine kendi cevabımı kendimbuldum.sizlerle paylaşmak istiyorum.
yedekleme ile ilgili örnekteki kodun bir bölümünü aşağıdaki gibi değiştirirsek tarih ve saati yedek programımıza ekliyoruz.(Koyu renkli olan kısım)

KopiaDB = InputBox("Veritabanı yedeklenecek, dizin aşağıdaki gibi:" & Chr(13) & Chr(10) & Chr(13) & Chr(10) & "Dosyanın oluşturulacağı yol:.", "Değiştirmeden onaylayınız.", Left(CurDB, Len(CurDB) - Len(Dir(CurDB))) & Format(Now, "dd-mmmm-yyyy_h_m") & "_ydk.mdb")

saati 18:15 gibi gösteremiyoruz, Access hata veriyor.bunun yerine yukarıdaki gibi yazlırsa, almış olduğumuz yedeğin hangi tarih ve zamana ait olduğunu görmüş oluyoruz.Halay



Kullanici Avatari

accessdelisi


AH.... FU.... CE....
 41
 375
 79
 30/10/2008
27
 -
 
 -
 08/10/2018,07:18
Çözüldü 
kendi cevabını yine kendin buldun da, yukarıdaki kodu nereden buldun?


SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...

Kullanici Avatari

altangüven


 61
 8
 08/03/2009
4
 Bursa
 
 Ofis 2007
 15/08/2011,15:04
Çözüldü 
YUKARIDAKİ YEDEKLEMEYİ KENDİ VERİTABANIMA KOPYALADIM AŞAĞIDAKİ KODDA HATA VERİYOR SORUN NE ACABA

Private Sub Form_Timer()
On Error GoTo err_Form_Timer


Dim rrss As New ADODB.Recordse Dim db As DAO.Database
Dim rs As DAO.Recordset
Dim strOldDbName As String
Dim strNewDBName As String
Dim strOldDBPrefix As String
Dim intX As Integer
Dim iLocB As Integer
Dim iLocE As Integer
Dim fYear As String
Dim fMonth As String
Dim fDay As String
Dim bOK As Boolean

Dim Y As String
Y = "00:00"
If X <= 55 Then
Me.Label10.Visible = True
X = X + 1


altansoft 08-03-2009.

Kullanici Avatari

tdsharun


 36
 778
 27
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Referanslarını kontrol et. MISSING yazan bi referans var mı yok mu kontrol et. (Tools - References)

Hata mesajında şu dosya eksik falan der. O dosyayı internetten ara. Windows/System32'nin içine at. Hatan devam edecek olursa örneğini ekleyerek gönder.

Kolay gelsin...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Yedekleme Kodu kursun 3 138 01/09/2018, 11:30
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Yedekleme Sql Kodu oosmaner 1 256 04/03/2018, 18:55
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Yedekleme Uygulamasında Eski Yedeğin Silinmemesi Ve Günde 3 Yedek pfilcik 4 470 14/08/2017, 18:52
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Vt Yedekleme Ve Bakım Uygulaması V3 Uygulamasını Oto Yedek Almamasını Ayarlamak uMits 4 581 19/05/2017, 10:27
Son Yorum: uMits
Çözüldü Klasöre görerek yedekleme yapmak musteri53 3 640 19/11/2016, 21:30
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444