Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/10/2010 00:10
Konu Sahibi
iterlemez
Yorumlar
17
Okunma
3316
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

iterlemez

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
"kisiler" hakkında tablomda bir kişinin özelliklerini (adı,soyadı, tckimlikNo, Adresi, Doğum tarihi gibi) tutuyorum. Doğum Tarihi kısmına kişinin gün, ay yılını giriyorum fakat biliyorsunuz istatistik gibi konularda bana tam yaşı lazım Yani 41,56,78 gibi tam yaşı lazım.
Kisiler tablomda yaş gibi bir kutu oluşturup buraya yaşını yazabilirim fakat 6 ay sonra o kişinin yaşı bir atlaması gerekecek. Fakat kutuya yazdığım değer 2 yıl sonrada aynı kalacak
Sormak istediğim şu ben doğum tarihinden tam o anki yaşını sadece yıl olarak "yaş" kutucuğuna aynı tabloda yazdıramıyorum.

Ssorgu şeklinde çalıştırıp ortalama yaşı hesaplayıp yazdırsam aynı tabloda doğumTarihi ve yaş olmuyor En azından ben yapamadım.

Bu konu hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim


iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Örnek dosya eklerseniz yardımcı olabiliriz. Ayrıca Site Kuralları gereği önceki konunuz hakkında geri bildirimde bulunmanız mecburidir. Lütfen dikkat edelim bu konularda çok hassasız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

iterlemez

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
sql sorununu soruyorsanız olmadı sadece kimlik numarasını ekliyor diğerlerini adım adım ekledim yine aynı hatayı verdi.
Büyük bir ihtimalle ben bu verileri Excel şeklinde hastane otomasyonundan çektim. Biryere birşey eklemiştir çözemedim
yaş konusu canımı çok sıkıyor çünkü yapılmıyor. Bir tablo yapıb gönderiyorum


iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Sitede iki tarih diye aratırsanız çok sayıda örnek bulabilirsiniz.

https://www.accesstr.net/konu-iki-tarih-...plama.html konusunu inceleyebilirsiniz. Örnek dosya olmadan olmaz.

SQL ile ilgili geri dönüşünüzü çözüm olmasa bile yapmanız lazım. Mutlaka bir çözüm olacaktır.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

iterlemez

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
bu tabloada yas kısmına veriyi dogumTarihinden otomatik olarak hesaplayıp ortalama yaş olarak 14,54,34 gibi tam sayı olarak nasıl yazdırabiliriz. Biz yazmayacağız biz sadece doğum tarihini gün, ay, yıl olarak gireceğiz


Ek Dosyalar
.mdb   yasVT.mdb (Dosya Boyutu: 140 KB / İndirme Sayısı: 6)
iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Yas isimli metin kutusuna çift tıklayarak Özellikleri açın. Veri sekmesi altındaki Denetim Kaynağı kısmına aşağıdaki kodu yapıştırın.

Visual Basic Code
=Yuvarlak((DateDiff("d";[dogumTarihi];Date()))/365)


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
problem yaş hakkında


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 959 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Verileri Taşıma Hakkında. serkan1985 4 298 02/06/2017, 20:51 serkan1985
Çözüldü İlişkilendirme Hakkında Cerencam 2 289 28/05/2017, 17:12 atoz112
Çözüldü Data Type Mismatch Hatası Hakkında alperalper00 8 7.387 20/05/2017, 20:17 ozanakkaya
Çözüldü Stok Takibi Yeni Veri Girişi Hakkında AloneX 4 371 06/05/2017, 11:15 AloneX

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.