Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/11/2010 19:32
Konu Sahibi
durkheim
Yorumlar
9
Okunma
3111
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

durkheim

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 320
 49
 13/09/2010
20
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Arkadaşlar, Tabloda kayıtlı olan kişlerin yaş dağılımı ile ilgili olarak Sayın Puletin'in
https://www.accesstr.net/konu-istatistik...ht=between

örneğini ekteki örneğe nasıl uyarlayabilirim. Kendim birşeyler yapmaya çalıştım ama kafam karıştı...Örneğin, 0-5 yaş grubunda olanların sayısını formda nasıl gösteririm?


Ek Dosyalar
.rar   dağılım.rar(Dosya Boyutu: 22,77 KB / İndirme Sayısı: 22)

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
sorgunuzun Sql ini aşağıdaki ile değiştirn ve inceleyin.

Visual Basic Code
SELECT Tablo1.Kimlik, Tablo1.Adı, Tablo1.soyadı, Tablo1.doğumtarihi, Tablo1.cinsiyeti, Year(Now())-Year([doğumtarihi]) AS Yaş, Switch([Yaş]<5 And [Yaş]>0,"0-5",[Yaş]<10 And [Yaş]>5,"10-15",[Yaş]<15 And [Yaş]>10,"10-15",[Yaş]<35 And [Yaş]>15,"15-35") AS İfade1
FROM Tablo1
GROUP BY Tablo1.Kimlik, Tablo1.Adı, Tablo1.soyadı, Tablo1.doğumtarihi, Tablo1.cinsiyeti, Year(Now())-Year([doğumtarihi]), Switch([Yaş]<5 And [Yaş]>0,"0-5",[Yaş]<10 And [Yaş]>5,"10-15",[Yaş]<15 And [Yaş]>10,"10-15",[Yaş]<35 And [Yaş]>15,"15-35");


Yada sorgunuza yeni alan ekleyerek:

SQL Code
İfade1: Switch([Yaş]<5 And [Yaş]>0;"0-5";[Yaş]<10 And [Yaş]>5;"10-15";[Yaş]<15 And [Yaş]>10;"10-15";[Yaş]<35 And [Yaş]>15;"15-35")

yapıştırın ve deneyin.

Burada 0-5 10-15 15-35 olarak aralıklar belirlenmiştir, istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.



Kullanici Avatari

durkheim

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 320
 49
 13/09/2010
20
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Tamam Blackeagle hocam yardım için teşekkür ederim. Hemen deniyorum...



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Sayıları almak için ise yeni bir sorgu oluşturun ve Sql ini

SQL Code
SELECT Count([Tablo1 Sorgu].Kimlik) AS SayKimlik, [Tablo1 Sorgu].İfade1
FROM [Tablo1 Sorgu]
GROUP BY [Tablo1 Sorgu].İfade1;

olarak belirleyin.

Form üzerinede bu son yaptığınız sorgudan Dlookup yöntemiyle verileri alabilirsiniz. Aklıma gelen en basit yöntemi yazmaya çalıştım. Aksi halde vb ile de bu işlemleri yapma şansımız olabilirdi. Umarım işinize yarar.



Kullanici Avatari

durkheim

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 320
 49
 13/09/2010
20
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Sayın Blackeagle üstadım, her zaman için sizin yardımlarınız ve çözümleriniz benim için ufuk açıcı oldu ama sizin ilk cevabınızdan bu yana 5-6 defa faklı denemeler yaptım ama başaramadım.Eğer yüzsüzlük olarak kabul etmezseniz, basit bir örnek ekleyebilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Sorguları ve ISTATISTIK formunun 0-5 yaş aralığı için yazılmış deyimi inceleyin. Diğerlerini tamamlamak size kalıyor.Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   dağılım_2010-11-15.rar(Dosya Boyutu: 12,03 KB / İndirme Sayısı: 38)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access ile Dinamik Türkiye Haritasında Unvan/Yoğunluk Dağılımı bonasera 14 2.094 24/05/2016, 12:29
Son Yorum: bonasera
Çözüldü hırsızlık mahalle-sokak istatistiği ercan03 6 2.985 03/04/2013, 09:34
Son Yorum: ercan03

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.