Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/05/2018 10:24
Konu Sahibi
Alpellario
Yorumlar
5
Okunma
343
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Alpellario


 20
 1
 1
 29/05/2018
0
 
 
 
 13/06/2018,18:22
İyi günler . Access veritabanımdaki x tablosundaki bazı sütunları ve 2 tane combobox'ı birleştiren ve daha sonra y tablosu yazan Sql cümlesi yazmaya çalışıyorum. İlk sutunları çekip yazdıran kod

Alıntı:"INSERT INTO randevular(islemtarih,tc,ad,soyad,cinsiyet) SELECT islemtarih,tckimlikno,ad,soyad,cinsiyet FROM hasta_kayit WHERE hasta_kayit.tckimlikno="+tbtcno.Text+""

daha sonrada combobox ın texini alarak tc si eşit olan satırı güncelleyen kod

Alıntı:UPDATE randevular SET alinanbolum='"+cbbrans.Text +"', alinandr='"+ cbdrad.Text+ "' WHERE tc=" + tbtcno.Text + " "

bu işlemin birden fazla satırı güncellemesi gibi dezavantajları var . Onları giderdiğimde bile çokta kullanışlı değil. Sizden yardım istediğim nokta UPDATE komutusz sadece INSERT INTO yoluyla hem sutunları hemde comboboxları yazdırabileceğim bir yol varmı. Varsa yardımcı olabilirmisiniz ?

x veritabanındaki bazi sutunları ve formdaki 2 combobox un içindeki seçili veriyi tekbir Sql sorgusu ile daha önceden hazirladigim y veritabanına yazdırma
sonuç olarak Y veritabanına aşağıdaki gibi bir satır yazılmalı.
tc ad soyad cinsiyet comboBox1.Text comboBox2.Text



Kullanici Avatari

ozguryasin


ÖZ.... YA....
 35
 1.075
 42
 23/09/2009
597
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,09:49
INSERT INTO yoluyla hem sutunları hemde comboboxları yazdırabileceğim bir yol varmı. Varsa yardımcı olabilirmisiniz ?
Demişsiniz, tabi oluruz.
Örnek eklsmemişsiniz, şimdi tüm tabloları yapıp, aynı hatayı alıp düzeltmemizi beklemiyorsunuz değil mi


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

Kullanici Avatari

Serkan Küheylan


SE.... KÜ....
 Belirtilmemiş
 1
 0
 06/05/2018
0
 
 
 
 13/06/2018,18:24
(29/05/2018 10:37)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: INSERT INTO yoluyla hem sutunları hemde comboboxları yazdırabileceğim bir yol varmı. Varsa yardımcı olabilirmisiniz ?
Demişsiniz, tabi oluruz.
Örnek eklsmemişsiniz, şimdi tüm tabloları yapıp, aynı hatayı alıp düzeltmemizi beklemiyorsunuz değil mi

Kodda bir hata yok zaten farkında olmalısınız ama ilk kod bir tablodaki sütunları başka bir tabloya yazdırken ikinci kod ise combobox textlerini aynı tabloya UPDATE ediyor. Ben 2. bir işlemsiz update kullanmadan sadece tek Sql kodu ile INSERT etmek için yardımınıza başvurdum. Lütfen soruyu ve kodları doğru okumadan konuyu baltalamayalım. Tabi amacınız dediğiniz gibi yardım etmek ise



Kullanici Avatari

ozguryasin


ÖZ.... YA....
 35
 1.075
 42
 23/09/2009
597
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,09:49
(29/05/2018 23:24)Serkan Küheylan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29/05/2018 10:37)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: INSERT INTO yoluyla hem sutunları hemde comboboxları yazdırabileceğim bir yol varmı. Varsa yardımcı olabilirmisiniz ?
Demişsiniz, tabi oluruz.
Örnek eklsmemişsiniz, şimdi tüm tabloları yapıp, aynı hatayı alıp düzeltmemizi beklemiyorsunuz değil mi

Kodda bir hata yok zaten farkında olmalısınız ama ilk kod bir tablodaki sütunları başka bir tabloya yazdırken ikinci kod ise combobox textlerini aynı tabloya UPDATE ediyor. Ben 2. bir işlemsiz update kullanmadan sadece tek Sql kodu ile INSERT etmek için yardımınıza başvurdum. Lütfen soruyu ve kodları doğru okumadan konuyu baltalamayalım. Tabi amacınız dediğiniz gibi yardım etmek ise

baltalamadan bahsetmişsiniz. işimiz gücümüz yok sizin konuyu mu baltalayacağım. 
şu dur ki. size yardım etmek için yazmış olduklarınızı okuyup onun ile nerede hata yaptığınızı bulmak zorunda değilim, dediğim gibi örnek ekleyin bakalım. hâlâ örnek eklememekte ısrarcı iseniz.

probleminizi çözmenin tek yolu, yanlış yaptığınız yeri veya yapamadığınız yeri düzeltmektir, düzeltin istediğiniz gibi olur.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

Kullanici Avatari

ozguryasin


ÖZ.... YA....
 35
 1.075
 42
 23/09/2009
597
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,09:49
Serkan Küheylan size ait olmayan bir konu hakkında nasıl art niyetli mesaj yazabilirsiniz?  yoksa çift hesap mı kullanıyorsunuz?


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

Kullanici Avatari

ozanakkaya


OZ.... AK....
 41
 11.399
 467
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,14:51
Site Kuralları

Her üye tek bir kullanıcı adı ile kayıt olabilir, birden fazla üyelik açmak yasaktır, şifre vs, problemler ile siteye giriş yapamıyorsanız Şifre Hatırlatma bağlantısını kullanın veya İletişim 'e geçin.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Aktif Kaydın Bilgilerini Resme Yazdirma OgulcanErdinc 0 216 22/02/2018, 21:34
Son Yorum: OgulcanErdinc
  Radio Butonuna Göre Rapor yazdırma cturkeli 1 1.368 15/07/2014, 22:02
Son Yorum: atoz112
  farklı sayfalardaki verileri anasayfada toplama ve aylık döküme aktarma mehmetb84 1 1.757 12/07/2014, 09:17
Son Yorum: alpeki99
  Access Veritabanından veri çekip liste alma ikurt 3 2.431 23/12/2013, 14:29
Son Yorum: hgsoftware
  raporda iki tarih arasındaki verileri gösterme davetsiz 2 1.376 06/11/2013, 00:16
Son Yorum: davetsiz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444