Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
14/05/2009 18:48
Konu Sahibi
mehmeser
Yorumlar
16
Okunma
5692
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

mehmeser

Aktif Üye
 135
 26
 07/02/2009
5
 -
 
 Ofis 2003
 17/01/2018,17:40
Çözüldü 
merhabalar,

mdb dosyasını runtime modunda başlatmak için baslat.bat dosyası oluşturdum. içine şu kodu ekledim.

Kod:
"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\MSACCESS.EXE" "C:\Documents and Settings\CASPER\Desktop\Yeni Klasör\MEBOY_son.mdb" /runtime


bu şekilde yol ya da dosya adında Türkçe karakter olunca sorun çıkıyor ve dosya bulunamıyor. Ama Türkçe karakterler kalkınca sorun kalmıyor.

Veritabanı başklarına verilince çok farklı dizinler altında çalıştırılabilir. Hatta isimde karakter de geçebilir. windows'un bu sorunu aşması için string değerini neye çevirmem ya da Türkçe karakterleri ve diğer karakterleri neyle nasıl değiştirmem gerekiyor?

Mdb dosyasının ve access'in kurulu dizinini otomatik bulan ve runtime ile başlatan kod hazırladım. Türler, dönüşümleri, kullanım alanları, farkları hakkında bilgiye ve kaynağa ihtiyacım var.

Teşekkürler.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.482
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,22:40
Çözüldü 

Kod:
CurrentProject.FullName

eğer dosya yolu C:\Documents and Settings\CASPER\Desktop\Yeni Klasör\MEBOY_son.mdb ise yukarıdaki kod ile bu yolu yazdırabilirsin.


Kodun uygulanmış örneği ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   sled_dosyayolu.rar(Dosya Boyutu: 10,86 KB / İndirme Sayısı: 26)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

mehmeser

Aktif Üye
 135
 26
 07/02/2009
5
 -
 
 Ofis 2003
 17/01/2018,17:40
Çözüldü 
Sağolun ama ben bu işi Access içinden değil Autoit ile script dilinde yapıyorum. exe olarak derleyip kullanıyorum.

Autoit'de ise bu @ScriptDir olarak elime geçiyor ama iş ShellExecute komutu ile çalıştırmya gelince komut satırı hatası hatası veriyor.

Access içinden bir şekilde aynı dosyayı runtime ile çalıştırmak mümkün mü ?

Örnek dosya açılınca Access runtime modunu kontrol edecek ve değilse kendini kapatıp msaccess.exe dosyasına parametre göndererek açacak. sanırım sorun şu: aynı dosyayı 2 kere açtıramayız. dosya kilitlendiği için izin vermeyecektir.

eğer Access içinden bu yapılabilirse daha güzel olacak.
ben şimdi denedim verdiğiniz örneği açtım sonra bat dosyası ile aynı dosyayı bu sefer runtime modunda açtım.

Sonuç: Access aynı dosyayı farklı modda açmaya izin verdi.

Artık geriye yapılacak tek şey Access kurulu dizinini okumak ve ona parametre olarak veritabnı yolunu ve /runtime eklemek. Daha sonra ise veritabanı kendini kapatacak. Bunun kodunu verebilirseniz memnun olurum.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.482
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,22:40
Çözüldü 

Kod:
CurrentProject.FullName & " /" & "runtime"

veya

Kod:
CurrentProject.FullName & " " & "/runtime"


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

mehmeser

Aktif Üye
 135
 26
 07/02/2009
5
 -
 
 Ofis 2003
 17/01/2018,17:40
Çözüldü 
bunu değil de program files içindeki msaccess.exe dosyasını çalışmtırma kodunu istemiştim parametre ile ama sanırım biraz araştırma yapayım. hem öğrenmiş de olurum. bir de daha önce hiç registry den veri okumadım Access içinden o yüzden istemiştim bunun için api kullanmak gerekiyor biraz sorun oluyor o zaman.

teşekkürler.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.482
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,22:40
Çözüldü 
program files içindeki msaccess.exe dosyasını çalıştırma kodu

Kod:
Dim stAppName As String

    stAppName = "C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\MSACCESS.EXE"
    Call Shell(stAppName, 1)


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdaki Sayıya Göre Tabloda Tekrarlatma Sorunu MURAT42 6 218 05/10/2018, 10:48
Son Yorum: MURAT42
Çözüldü Raporda 2. Sayfa Sorunu nekeba 4 138 02/10/2018, 13:40
Son Yorum: nekeba
Çözüldü Metin Kutusunda Köşeli Parantez Sorunu Oğuz Türkyılmaz 9 177 27/09/2018, 12:53
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 310 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey
Çözüldü Veri Çekme Sorunu Allback 5 199 09/09/2018, 12:46
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444