Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/06/2010 12:47
Konu Sahibi
utkub
Yorumlar
3
Okunma
2865
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

utkub

Üye
 Belirtilmemiş
 2
 1
 04/06/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 24/10/2018,00:15
Çözüldü 
Merhabalar

http://www.wunderground.com/history/airp...atename=NA

Bu bağlantıda "Hourly Observations" başlığı altındaki verileri otomatik olarak almak istiyorum. Örnek bir şablon dosya ekledim. (Verdiğim bağlantıdaki "Hourly Observations" başlığı, grafiklerin altındadır.)

Amacım kendim belirleyeceğim iki tarih arasındaki verileri otomatik olarak almak. Bu işlemi manuel olarak yapıyorum ama verilerin girildiği ilk tarih 01.07.1996, son tarih ise 03.06.2010 yani bugün. 5000'den fazla günün verilerini manuel olarak almam lazım. Bu işi otomatik olarak yapmak istiyorum ama makrolar hakkında hiç bilgim yok.

Bu işi manuel olarak şöyle yapıyorum. Önce sayfanın başındaki "Daily Summary" başlığı altındaki tarihi ayarlıyorum sonrada view düğmesine tıklıyorum. Daha sonra "Hourly Observations" başlığına gidip verileri seçip kopyalıyorum ve excel'e yapıştırıyorum. Excel'de tarih sütunundaki tarihide son veriye kadar aşağıya doğru kopyalıyorum.

İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.xlsx   Sıcaklık.xlsx(Dosya Boyutu: 15,14 KB / İndirme Sayısı: 19)
utkub, 04-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ogulcan92

Aktif Üye
 54
 1.159
 154
 06/05/2009
480
 İzmir
 
 Ofis 2003
 07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:utkub
Söylediğinizi en basit dış veri al ile yapabilirsiniz.Yada aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
        "URL;http://www.wunderground.com/history/airport/LTBA/2010/6/4/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA" _
        , Destination:=Range("$A$1"))
        .Name = "DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA"
        .FieldNames = True
        .RowNumbers = False
        .FillAdjacentFormulas = False
        .PreserveFormatting = True
        .RefreshOnFileOpen = False
        .BackgroundQuery = True
        .RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
        .SavePassword = False
        .SaveData = True
        .AdjustColumnWidth = True
        .RefreshPeriod = 0
        .WebSelectionType = xlSpecifiedTables
        .WebFormatting = xlWebFormattingNone
        .WebTables = "19"
        .WebPreFormattedTextToColumns = True
        .WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
        .WebSingleBlockTextImport = False
        .WebDisableDateRecognition = False
        .WebDisableRedirections = False
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
    ActiveWindow.SmallScroll Down:=-15



Kullanici Avatari

utkub

Üye
 Belirtilmemiş
 2
 1
 04/06/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 24/10/2018,00:15
Çözüldü 
Sayın ogulcan92

Yardımınız için çok teşekkür ederim.


utkub, 04-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

derer

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 153
 24
 14/06/2010
0
 Bolu
 
 Ofis 2003
 23/05/2012,15:33
Çözüldü 
teşekkürler


derer, 14-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Ãœyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Merkez Bankasından Döviz Kuru Alma Conqueror20 10 4.249 17/02/2017, 13:40
Son Yorum: gulcin0560
Çözüldü Formülle köprü oluştırma ve sayfadaki veriyi alma aek1989 3 1.043 10/07/2016, 14:59
Son Yorum: atoz112
Çözüldü textboxlara farklı tablolardan veri alma (acsess veritabanlı) abdullahss 3 2.053 11/03/2014, 10:54
Son Yorum: ogulcan92
Çözüldü yazıcıdan çıktı alma devely 4 2.307 08/02/2014, 16:30
Son Yorum: huseyincoban
Çözüldü Başka tablodan etopla ile veri alma yenginoglu 2 1.442 25/12/2013, 14:12
Son Yorum: yenginoglu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.