Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/03/2011 12:10
Konu Sahibi
tteoman
Yorumlar
13
Okunma
5218
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

tteoman

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
8
28/12/2009
0
Muğla
Ofis 2000
11/10/2012,22:55
Çözüldü 
iyi günler. songünlerde üzerinde çalıştığım bir form var ve bir türlü içinden çıkamadam. Konuyu sizlerin de yardımlarınızla bir çözüme ulaştırabilme düşüncesindeyim. Frame içeren bir web sayfasından hem bilgileri göndereceğiz hem de farklı zamanlarda kaydedilmiş(sql connect ile) bilgileri Access form a alacağız. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Eklenti dosyam mevcuttur.


Ek Dosyalar
.rar   tt.rar (Dosya Boyutu: 14,99 KB / İndirme Sayısı: 24)
tteoman, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.789
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,13:38
Çözüldü 
Eklediğin uygulama hasarlı. Boş veritabanı ekle, tüm nesneleri yeni veritabanına aktar.

ilk 4 metin kutusuna veri aktaran ve 4 input'a veri gönderen kod.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Private Sub getir_Click()

tarih = WebBrowser0.Document.All.tags("table").Item(1).Rows(0).cells(0).innertext
adi = WebBrowser0.Document.All.tags("table").Item(1).Rows(0).cells(1).innertext
soyadi = WebBrowser0.Document.All.tags("table").Item(1).Rows(0).cells(2).innertext
tckimlikno = WebBrowser0.Document.All.tags("table").Item(1).Rows(1).cells(2).innertext

End Sub



Private Sub gonder_Click()

WebBrowser0.Document.All("tarih").Value = tarih
WebBrowser0.Document.All("adi").Value = adi
WebBrowser0.Document.All("soyadi").Value = soyadi
WebBrowser0.Document.All("tcno").Value = tckimlikno
'buton tıkla WebBrowser0.Document.Forms(0).Elements("B1").Click
End Sub


webbrowser0da "eleman.htm" açılacak. diğer web sayfaları gerekiyorsa forma yeni webbrowser oluştur.


Cevapla

tteoman

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
8
28/12/2009
0
Muğla
Ofis 2000
11/10/2012,22:55
Çözüldü 
Sayın sleedgeab yeni veritabanını oluşturayım. Fakat menühtm, baslıkhtm ve elemanhtm için web brovserde ayrı ayrı webbrovser0, webbrovser1 ve webbrovser2 pencereleri mi açmam gerekli ?? teşekkürler


tteoman, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.789
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,13:38
Çözüldü 
frameUCLUe.htm dosyasında iframe ile "baslik.htm", "eleman.htm" ve "menu.htm" dosyaları yeralıyor.

benim eklediğim kod, webbrowser0'da "eleman.htm"nin açılmasıyla veri alış-verişi yapıyor. Formda "baslik.htm"ye gerek yok.

"menu.htm"yi ne amaçla oluşturdunuz bilmiyorum. "menu.htm" gerekliyse forma webbrowser1 ekle. eğer "menu.htm"deki butonlar tıklanınca farklı sayfalar açılacaksa bu işlemi webbrowserdaki butonu tıklama yerine, forma oluşturacağın buton ile webbrowser0 veya webbrowser2 üzerinde açtırıp açılan sayfayı kullanabilirsin.
Sanırım biraz karışık oldu.

Ayrıca, bu web sayfalarını tasarlarken.

HTML Code
	<td>25.02.2011</td>
		<td>turgut</td>
		<td>gediz</td>


yerine

HTML Code
<td id="tarihv">25.02.2011</td>
		<td id="adiv">turgut</td>
		<td id="soyadiv">gediz</td>


şeklinde kodlanırsa; item, rows ile uğraşmak yerine

Visual Basic Code
tarih = WebBrowser0.Document.getElementById("tarihv").innerHTML


koduyla verilere rahatça ulaşabilirsin.

Umarım yazdıklarım karışık gelmez


Cevapla

tteoman

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
8
28/12/2009
0
Muğla
Ofis 2000
11/10/2012,22:55
Çözüldü 
Teşekkürler ilginize. Bu akşam geceyi saat üçe vuralım bakalım karşımıza neler çıkacakImg-grin)


tteoman, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tteoman

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
8
28/12/2009
0
Muğla
Ofis 2000
11/10/2012,22:55
Çözüldü 
Sayın sledgeab veri tabanı hasarlı olduğun dan dolayı yeni bir veri tabanı hazırladım ve htm olarak da index.htm yi örnek rar a ekledim. Sizin önermiş olduğunuz webbrowser0 ve webbrowser1 lerde denedim olmadı. Ayrıca index i açtığımzda eleman htm ye bilgi gireceğiz, göster htm den de bilgi alacağız. Ben bunları sizin dediğinz gibi tektek actırabilsem index htm den alabiliyorum. Ama işte o tektek htm leri ayrı webbrowser lere actıramadığım için alamadım. konu hakkında daha ayrıntılı bir yaklaşım bekliyorum saygılarımla Teşekkürler.


tteoman, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Satın Alma Takip Te Yöneticilere Onaylatma mahsumyavuz 2 132 24/08/2017, 12:15 mahsumyavuz
Çözüldü Web Browserdeki Checkbox Değerini Alma idrisy 4 216 31/07/2017, 23:33 ozanakkaya
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 216 11/07/2017, 16:08 derzulya
Çözüldü Access Den Excel Çıktısı Alma Sorunu estapan 13 900 30/05/2017, 14:12 atoz112
Çözüldü Excel Den Veri Alma 2003 estapan 9 497 30/05/2017, 11:59 estapan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.