Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/11/2009 11:47
Konu Sahibi
passenger
Yorumlar
4
Okunma
1693
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

passenger

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 33
 53
 17
 15/07/2009
 İzmir
 
 Ofis 2007
 10/10/2010,14:56
Çözüldü 
merhaba değerli hocalar ve arkadaşlar,

iş yerinde aynı veritabanını pek çok kişi kullanmaktayız. benim yapmak istediğim, o an veri tabanında işlem yapan herkese ekranlarında pat diye çıkacak şekilde bir mesaj gönderebilmek istiyorum.

bunun için bir buton oluşturup bu butona yazılabilecek bir kod var mıdır?


teşekkürler..



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
veritabanlarını bağlı tablo yöneticisi kullanarakmı kullanıyorsunuz.
en basit yol olarak bir tablo oluştur. adı mesaj olsun. içine bir alan onun adıda mesaj olsun.
herhangi bir formunun bu formun ana form olması tavsiye olunur. süre ölçer aralığını istediğin bir süre yap. zaman dolduğunda olayına
If DCount("mesaj", "mesaj") <> 0 Then
MsgBox Dlookup ("mesaj", "mesaj")
End If
yaz


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Nurullah Bey'in söylediği bir metodu ben de kullanmıştım. Güncelleme yapmam gerekirken kullanıcılara teker teker ayrılın demek yerine 5 dakikada bir kontrol ettiğim bir tablom vardı. Gizli form kullanıcıların karşısına istediğim mesajı çıkartıyordu. (13:20'den sonra kapatılacaktır.. ) Okudum diyene bir daha çıkmıyordu ...


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

passenger

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 33
 53
 17
 15/07/2009
 İzmir
 
 Ofis 2007
 10/10/2010,14:56
Çözüldü 
değerli üztadlarım,

öncelikle ilginize teşekkür ederim.

bilgi eksiklimden dolayı tam olarak anlayamadım.

sizden rica etsem, ekteki foms0 formundaki butona kodu ekleyebilir misiniz?

bu arada sayınbilgisayarcı, dediğiniz uygulama tam olrak benim istediğim şey..


Ek Dosyalar
.rar   Database5.rar(Dosya Boyutu: 24,78 KB / İndirme Sayısı: 12)

Kullanici Avatari

passenger

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 33
 53
 17
 15/07/2009
 İzmir
 
 Ofis 2007
 10/10/2010,14:56
Çözüldü 
günaydın değerli forum üyeleri,

geçen hafta yazdığım şu konuya yanıt alamadım.

sayın hocalarımdan bir kez daha yardımcı olmalarını rica ediyorum.. özellikle önceki mesajın ekindeki basit vt üzerinde yapabilirseniz çok ama çok sevineceğim.

şimdiden teşekkürler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Hafıza da açık kalan word bibib 4 86 11/09/2018, 15:40
Son Yorum: bibib
Çözüldü Hata Mesajı 3346 notrino 2 90 31/08/2018, 16:13
Son Yorum: notrino
Çözüldü Rapor Önizlemeyi Worde Gönderme bibib 12 423 28/07/2018, 02:46
Son Yorum: bibib
Çözüldü Vadesi Geldiğinde Uyarı Vermesi Ve Ay Sonu Toplamları Alması derzulya 4 175 21/07/2018, 17:38
Son Yorum: nazmi8
Çözüldü Birden Fazla Alana Aynı Giriş Yapıldığında Uyarı Verilebilir Mi? yturan 22 799 31/01/2018, 16:17
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.