Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/11/2009 11:47
Konu Sahibi
passenger
Yorumlar
4
Okunma
1621
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

passenger

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
53
15/07/2009
İzmir
Ofis 2007
10/10/2010,14:56
Çözüldü 
merhaba değerli hocalar ve arkadaşlar,

iş yerinde aynı veritabanını pek çok kişi kullanmaktayız. benim yapmak istediğim, o an veri tabanında işlem yapan herkese ekranlarında pat diye çıkacak şekilde bir mesaj gönderebilmek istiyorum.

bunun için bir buton oluşturup bu butona yazılabilecek bir kod var mıdır?


teşekkürler..


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
veritabanlarını bağlı tablo yöneticisi kullanarakmı kullanıyorsunuz.
en basit yol olarak bir tablo oluştur. adı mesaj olsun. içine bir alan onun adıda mesaj olsun.
herhangi bir formunun bu formun ana form olması tavsiye olunur. süre ölçer aralığını istediğin bir süre yap. zaman dolduğunda olayına
If DCount("mesaj", "mesaj") <> 0 Then
MsgBox Dlookup ("mesaj", "mesaj")
End If
yaz


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Nurullah Bey'in söylediği bir metodu ben de kullanmıştım. Güncelleme yapmam gerekirken kullanıcılara teker teker ayrılın demek yerine 5 dakikada bir kontrol ettiğim bir tablom vardı. Gizli form kullanıcıların karşısına istediğim mesajı çıkartıyordu. (13:20'den sonra kapatılacaktır.. ) Okudum diyene bir daha çıkmıyordu ...


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

passenger

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
53
15/07/2009
İzmir
Ofis 2007
10/10/2010,14:56
Çözüldü 
değerli üztadlarım,

öncelikle ilginize teşekkür ederim.

bilgi eksiklimden dolayı tam olarak anlayamadım.

sizden rica etsem, ekteki foms0 formundaki butona kodu ekleyebilir misiniz?

bu arada sayınbilgisayarcı, dediğiniz uygulama tam olrak benim istediğim şey..


Ek Dosyalar
.rar   Database5.rar (Dosya Boyutu: 24,78 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

passenger

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
53
15/07/2009
İzmir
Ofis 2007
10/10/2010,14:56
Çözüldü 
günaydın değerli forum üyeleri,

geçen hafta yazdığım şu konuya yanıt alamadım.

sayın hocalarımdan bir kez daha yardımcı olmalarını rica ediyorum.. özellikle önceki mesajın ekindeki basit vt üzerinde yapabilirseniz çok ama çok sevineceğim.

şimdiden teşekkürler.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access Lock File Dosyası Kimde Açık burhanb 9 677 20/06/2017, 08:30 burhanb
Çözüldü Otomatik Sms Gönderme kyskys_2017 2 279 24/05/2017, 15:55 kyskys_2017
Çözüldü Form Da Döngü İle Mail Gönderme barcins 8 563 08/05/2017, 09:09 barcins
Çözüldü Saatin Olduğu Yerde Bildirim Balonu Ve Mesajı Çıkarma akif_erdem 18 1.128 13/04/2017, 19:15 akif_erdem
Çözüldü Formdan Seçilenleri Diğer Formdaki Listeye Gönderme haziran4 4 294 07/03/2017, 07:59 haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.