Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
20/11/2009 11:47
Konu Sahibi
passenger
Yorumlar
4
Okunma
1774
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

passenger

Aktivasyon Bekleyen
 33
 17
 53
 15/07/2009
 İzmir
 
 Ofis 2007
 10/10/2010,14:56
Çözüldü 
merhaba değerli hocalar ve arkadaşlar,

iş yerinde aynı veritabanını pek çok kişi kullanmaktayız. benim yapmak istediğim, o an veri tabanında işlem yapan herkese ekranlarında pat diye çıkacak şekilde bir mesaj gönderebilmek istiyorum.

bunun için bir buton oluşturup bu butona yazılabilecek bir kod var mıdır?


teşekkürler..



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

Aktif Üye
 37
 21
 568
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
veritabanlarını bağlı tablo yöneticisi kullanarakmı kullanıyorsunuz.
en basit yol olarak bir tablo oluştur. adı mesaj olsun. içine bir alan onun adıda mesaj olsun.
herhangi bir formunun bu formun ana form olması tavsiye olunur. süre ölçer aralığını istediğin bir süre yap. zaman dolduğunda olayına
If DCount("mesaj", "mesaj") <> 0 Then
MsgBox Dlookup ("mesaj", "mesaj")
End If
yaz


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 34
 658
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Nurullah Bey'in söylediği bir metodu ben de kullanmıştım. Güncelleme yapmam gerekirken kullanıcılara teker teker ayrılın demek yerine 5 dakikada bir kontrol ettiğim bir tablom vardı. Gizli form kullanıcıların karşısına istediğim mesajı çıkartıyordu. (13:20'den sonra kapatılacaktır.. ) Okudum diyene bir daha çıkmıyordu ...


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

passenger

Aktivasyon Bekleyen
 33
 17
 53
 15/07/2009
 İzmir
 
 Ofis 2007
 10/10/2010,14:56
Çözüldü 
değerli üztadlarım,

öncelikle ilginize teşekkür ederim.

bilgi eksiklimden dolayı tam olarak anlayamadım.

sizden rica etsem, ekteki foms0 formundaki butona kodu ekleyebilir misiniz?

bu arada sayınbilgisayarcı, dediğiniz uygulama tam olrak benim istediğim şey..



Kullanici Avatari

passenger

Aktivasyon Bekleyen
 33
 17
 53
 15/07/2009
 İzmir
 
 Ofis 2007
 10/10/2010,14:56
Çözüldü 
günaydın değerli forum üyeleri,

geçen hafta yazdığım şu konuya yanıt alamadım.

sayın hocalarımdan bir kez daha yardımcı olmalarını rica ediyorum.. özellikle önceki mesajın ekindeki basit vt üzerinde yapabilirseniz çok ama çok sevineceğim.

şimdiden teşekkürler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bir Formdan Başka Açık Bir Formda Bulunan Altformdaki Bir Alana Setfocus Yaptırabilme hbal09 2 140 11/01/2019, 16:20
Son Yorum: Allback
Çözüldü excele gönderirken şartlı gönderme husem 7 2.016 01/01/2019, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Raporu Pdf Formatında Ekli Mail Olarak Gönderme Oğuz Türkyılmaz 2 242 16/12/2018, 22:39
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Kontrol Ettirme Ve Mail Gönderme untouchable 5 258 15/12/2018, 15:26
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Dosya Açık mı kontrolü bibib 6 315 13/12/2018, 23:58
Son Yorum: bibib

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.