Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/09/2011 20:50
Konu Sahibi
miyemut
Yorumlar
6
Okunma
3391
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

miyemut

Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... K....
3
1
21/09/2011
0
Malatya
Ofis 2007
09/10/2011,20:27
Çözüldü 
Visual Basic'te Commondialog'u dosya açmak için kullanırken action=1 veririz.
Bilmek istediğim gelen dosyaları nasıl küçük resim olarak görüntüleyebiliriz?


Cevapla

Coskun0559

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.221
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
11/10/2017,11:43
Çözüldü 
örnek ekleyebilirmisin


GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla

Coskun0559

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.221
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
11/10/2017,11:43
Çözüldü 
syn miyemut;
Formunuza 1 adet commandialog,1 adet buton ve 1 adet image(ve ya picture) nesnesi ekleyin)

butonun click yordamına;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
Private Sub Command1_Click()
CommonDialog1.Filter = "pictures(*.bmp;*.jpg)|*.bmp;*.jpg|"
CommonDialog1.ShowOpen
filen = CommonDialog1.FileName
Image1.Picture = LoadPicture(filen)
End Sub

kodunu ekleyin.
Eğer image nesnesi değilde picturebox kullanacaksanız;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
Private Sub Command1_Click()
CommonDialog1.Filter = "pictures(*.bmp;*.jpg)|*.bmp;*.jpg|"
CommonDialog1.ShowOpen
filen = CommonDialog1.FileName
Picture1.Picture = LoadPicture(filen)
End Sub

Şeklinde yazmanız gerekir,Resim ekledim örnekte ektedir
kolay gelsin.
resim


Ek Dosyalar
.rar   commondialog_cskn.rar (Dosya Boyutu: 1,36 KB / İndirme Sayısı: 5)
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla

miyemut

Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... K....
3
1
21/09/2011
0
Malatya
Ofis 2007
09/10/2011,20:27
Çözüldü 
commondialog1.action=1 kodu yazılı buton tıklandığında aç penceresi gelir, bu pencere içindeki dosyaların görünümü liste şeklindedir, ben liste görünümünde değilde küçük resim gelmesini istiyorum, resim güncelleme programında kullanacağım.


Cevapla

Coskun0559

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.221
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
11/10/2017,11:43
Çözüldü 
sorunda bunu belirtmişsin ama yeterince net değil istediğin şey farklı bişey.kullandığın işletim sistemi ile alakası var.ben vin7 kullanıyorum aç diyalog kutusu geldiği zaman bende küçük resim şeklinde gösteriyor.Alternatif bi çözüm olarak; resimlerin olduğu klasöre gir ve klasör seçeneklerinden ayarları resimdeki gibi yaparmısın
resim


GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla

miyemut

Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... K....
3
1
21/09/2011
0
Malatya
Ofis 2007
09/10/2011,20:27
Çözüldü 
Teşekkürler, bu olabilir. Microsoft Office küçük resim eklerken son nasıl gösterildiyse öyle gösteriyor benim programında öyle olması için çalışıyordum. Ama bu da işimi görür.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Visual Basic 6'da Konumlandırma.. Uğur ŞİRİN 2 212 23/09/2017, 12:51 M Asım
Çözüldü Visual Basic 6.0 canmeet 3 945 28/07/2016, 15:17 emir ustaoğlu
Çözüldü Access Tabloları arasında Bilgi Alışverişi (Dlook UP Fonksiyonu Visual Basicte Kullanılmıyormu ?) umutakkaya 14 5.181 03/05/2014, 13:37 alpeki99
Çözüldü Visual Basic 6.0 Grid Nesnesi Kullanımı ceforce 5 2.572 24/11/2013, 09:19 alpeki99
Çözüldü access makro ayarınız visual basic ile düşürmek kesoka 7 3.478 02/10/2013, 14:01 kesoka

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.