Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/01/2010 20:58
Konu Sahibi
pc_ogretmeni
Yorumlar
18
Okunma
4711
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

pc_ogretmeni

Üye
Üye
 25
15
5
05/01/2010
0
Konya
Ofis 2007
06/06/2011,21:24
Çözüldü 
şu anda şanlıurfanın nüfusu 450,00 gaziantepin nüfusu 850,00dir.
doğumlardan ve göçlerden dolayı şanlıurfanın nüfusu yılda %2,5 ve gaziantepin nüfusu %1,3 oranında artıyor.buna göre şanlıurfanın nüfusu kaç yıl sonra gaziantepin nüfusunu geçeceğini bulan ve o andaki nüfusları hesaplayan prog. kodları nelerdir?



Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
Merhaba,
Düzeltiyorum:
Basit hesaplama ile sanırım 66 yıl sonra Gaziantep'in nufusunu geçiyor.
Şanlıurfa: 2.240.081,22
Gaziantep: 2.237.235,34


Ancak bununla ilgili matematik denklemi var mı elinizde?
Eğer var ise onu kodlara uygulayabiliriz.
Matematiğim pek iyi değil de Img-grin



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:54
Çözüldü 
Alıntı:urfa = 450
antep = 850

While (urfa <> antep)

urfa = urfa + (urfa * 0.025)
antep = antep + (antep * 0.013)

yil = yil + 1

Wend

Bunun gibi birşey olması lazım ama ne kadar doğru denemek lazım.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
İstatistikçi tabi, formul falan süper yanlış ama olsun Img-grin

(1+yüzdeoran)^i olacak ama yaklaşmışsın Alpeki Img-grin

Neyse
Soru ödev sorusuyum ben diye bağırıyor. cevap mde olarak ektedir.
Böyle yapmayı hiç sevmiyorum ama kodları da aşağıya yazıyorum. Birisi bi zahmet formu eder artık Img-grin

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
'ACCESSTR BILGISAYARCI
Private Sub Komut31_Click()
  'Değişkenler kullanılarak yapılma sebebi
  'Bu değişkenlerin kod içinden değil
  'form üzerinden gelmesi sağlansın diyedir
  'örnek form olmadığı için ben de işin kolayına kaçtım
  Dim n1 As Double '1.nüfus
  Dim n2 As Double '2.nüfus
  Dim k1 As Double '1.nufus artış oranı
  Dim k2 As Double '2.nufus artış oranı
  Dim h1 As Long   'x yıl sonundaki nufus
  Dim h2 As Long   ' x yıl sonundaki nufus
  Dim gecti As Double ' nufus geçti mi?
  Dim i As Integer  ' kaçıncı yıl
  
  gecti = True 'while devamı için ilk değer
  i = 0 'while içinde yıl sürekli artacak
  
  'Aşağıdaki 3 değer form içindeki textlerden gelecek
  n1 = 45000 ' 1. nufus
  n2 = 85000 ' 2. nufus
  k1 = 2.5   ' artış oranı yüzde değer olarak verilecek while içinde düzenleniyor
  k2 = 1.3   ' artış oranı yüzde değer olarak verilecek while içinde düzenleniyor
  
  While gecti 'nufus geçene kadar devam et
    i = i + 1
    h1 = (n1) * (1 + (k1 / 100)) ^ i ' i yıl sonunda nufus kaç oldu
    h2 = (n2) * (1 + (k2 / 100)) ^ i ' i yıl sonunda nufus kaç oldu
    Me.Liste29.AddItem (i & ";" & h1 & ";" & h2) 'listeye ekle ki görebilelim
    gecti = (h2 > h1) '2.nufus hala yüksekse devam et değilse gecti=false olur ve çıkar
  Wend
  MsgBox i & " yıl sonra..." 'kaçıncı yılda geçtiğini de göster
End Sub


Cevap da 55 bu arada yanlış etmediysem


Ek Dosyalar
.rar   odevSorusu.rar(Dosya Boyutu: 8,95 KB / İndirme Sayısı: 11)
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

maytas

Onursal Üye
Onursal Üye
 52
545
21/12/2008
178
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
06/06/2018,17:09
Çözüldü 
Merhaba.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Sub Hesapla()
    Dim Urfa As Integer, Antep As Integer, Yil As Byte
    Urfa = 450
    Antep = 850
    Do While Urfa < Antep
        Urfa = Urfa * 1.025
        Antep = Antep * 1.013
        Yil = Yil + 1
    Loop
    MsgBox "Urfa nüfüsu Antep nüfusunu " & Yil & " yıl sonra geçecektir.", vbInformation, "İşlem Sonucu"
End Sub


Bu işlem sonucu ben 54 yıl buldum.


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Bu algoritmayla 54 çıkması doğrudur.
Bi de yıl=yıl+1'i işlemden öncesine alarak denerseniz değişebilir sonuç ama tabi ben anlamam istatistikten. Bilen birileri baksın da rezil olmayakImg-grin


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tarih/saat Alanı Geçerlilik Kuralı Sorusu skinoskisama 2 215 01/02/2018, 22:11
Son Yorum: haydarkaya1972
Çözüldü Visual basic ve sql öğrenmelimiyim margeaux54 5 1.640 06/02/2016, 17:01
Son Yorum: Murat Topcu58
Çözüldü visual basicte yapılan makroya kullanım süresi kodu edipsoylu 7 1.437 29/11/2015, 15:51
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Access Visual Basic Otomatik Kod Tamamlama Alper Mete 2 1.230 30/07/2015, 16:28
Son Yorum: Alper Mete
Çözüldü Uzman sorusu! Alan içeriklerini birleştirme aliyuzen 7 1.240 23/06/2015, 20:50
Son Yorum: atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.