Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/08/2010 22:39
Konu Sahibi
hgsoftware
Yorumlar
16
Okunma
7375
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

hgsoftware


Kullanici Avatari
Altın Üye
K.... O.... H....
367
24/08/2010
33
Denizli
İnşaat Teknisyeni
Ofis 97
02/10/2017,08:04
iki adet Access veri tabanım var bu veritabanın birinde tablolarım var 2 .ci veri tabanımda bağlan diyerek bağlanabiliyorum....

sorum; flash diskdeki bilgilerle çalıştığım için eve gittiğimde veya başka bir pc de flash diskimdeki bağlantılı olan veri tabanımda hata ile karşılaşıyorum

mesai içerisindeki kullandığım pc de flash diskim F olarak görmekte iken
evdeki pc deki Flash disk L olarak görüyor...

ve ben her seferinde bu bağlantıyı yapmak zorundayım...

birkaç klasör arasından bu programı bulup tamam diyorum ama bu benim çok yoruyor..

kısacası geçenlerde bir veri tabanı programı buldum TSM2005 diye buradaki program açılırken bilgileri hangi klasörden almak istiyorsan seçiyorsun bu programı kıramadım paket halinde (yani nasıl yapılmış)
diye inceleyemedim...
bizde böyle birşey yapabilirmiyiz diye size sorayım dedim

ben halen tsm2005 programı ile belediyenin birçok işini yapıyorum..
hani malum benim dev tablodaki bilgileri başka veritabanlarında nasıl kullanabilirim dedim bu yöntemle :

kısacası işyerimde : F:/tsm/tavas/nikfer/hgsoftware.accdb
kısacası belediyede L:/tsm/tavas/nikfer/hgsoftware.accdb


Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla

emturker

- Murat -
Kullanici Avatari
Uzman
M....
1.251
30/10/2008
778
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,12:45
Sn.hgsoftware Öncelikle Flaş Belleği F Olarak Tanımlamak İstiyorsanız Bilgisayarıma Sağ Tıklayıp Yönet diyoruz Karşımıza Bilgisayar Yönetimi Çıkacak Listeden Disk Yönetimini Seçiyoruz.


resim


Application Engineer
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.995
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,23:52
F:/tsm/tavas/nikfer/hgsoftware.accdb OR L:/tsm/tavas/nikfer/hgsoftware.accdb

gibi araya OR koysak olmazmı


Cevapla

hgsoftware


Kullanici Avatari
Altın Üye
K.... O.... H....
367
24/08/2010
33
Denizli
İnşaat Teknisyeni
Ofis 97
02/10/2017,08:04
*harikasınız deneyeceğim

teşekkür ederim bilgilerinize


Başta..ne demiştik..! ADRES VERİ TABANI SİSTEMİ GELECEĞİMİZ_ GEÇMİŞİMİZ İÇİN PLANLANMALI .ADRES_TC KİMLİK NO. KARDEŞTİR DEDİK; 1999 YILINDA; yola çıktık ya tutarsa misali... H&G_software_M_İ_P programı koyduk o günlerde adına; ilçemdeki tüm bilgileri 255 sutunlu,bir tabloda toplamaya başladık DEDİĞİMDE ;KİMSE İNANMAMIŞTI...bu dev tabloyu sorgu ile bölüp bölüp kullanacağım demiştik ya;O GÜNLERDE;  bazıları bu tablodan birşey olmaz demişti YA hani...Biz yılmadık...çalıştık araştırdık_sorduk_söz dinledik..kör,topal yol aldık; şimdi son rötuj zamanı...(UAVT VE MAKS YOK İKEN GÖRÜLEN RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR)
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Aslında çok basit bir yol var. Programınızın çalışma klasörünü seçiyorsunuzya işte o adresi bir alana kaydedin. İkinci ve isterseniz üçüncü yeride kaydedin. Program açılırken açılır kutudan son 3 adresi gösterin. Seçtiğiniz adres otomatik olarak gelsin uğraşmadan çalıştırın.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.879
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,23:29
Denenmiş ve halen kullanılmakta olan farklı bir yol.

Aşağıdaki linkte bulunan örneği kullanabilirsiniz.

Bağlı Tablo Denetleme

uygulamayı açtığınızda bağlı tabloları arayacak, bulamadığında aşağıdaki uyarı çıkacak ve bağlı tabloların bulunduğu Access dosyasının yerini soracak.

resim

Son olarak siz bağlı tabloların yeni yerini göstereceksiniz.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.