Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/03/2011 21:26
Konu Sahibi
bodabas57
Yorumlar
20
Okunma
5670
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

bodabas57

Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
Merhaba,
vb.net'te Access veritabanındaki verileri nasıl karşılaştırabilirim.örneğin bir tablonun içinde iki tane değer olsun birisi "1.yas" ikincisi "2.yas" olsun.1.yas alanının değeri "5" olsun.2.yas değeride "10" olsun.burda 2.yas birinci yastan büyük olduğunu nasıl gösterebilirim.yada ikinci yaştan birinci yaşı nasıl çıkartabilirim ?
Lütfen yardımcı olun eğer bunu çözebilirsem bir çok alanda yardımı olmuş olacak.


Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 

Kod:
Switch([birinciyas]>[ikinciyas];"Birinci Yaş Daha Büyük";[birinciyas]<[ikinciyas];"İkinci Yaş Daha Büyük";[birinciyas]=[ikinciyas];"Yaşlar Birbirine Eşit")


Oluşturduğunuz sorgunuzda artık ismi ne ise siz ayarlarsınız.

[birinciyas] ve [ikinciyas] alan isimleri olarak düşünüldü. Sorgunuzda;

[birinciyas]
[ikinciyas]
Durum:
Switch([birinciyas]>[ikinciyas];"Birinci Yaş Daha Büyük";[birinciyas]<[ikinciyas];"İkinci Yaş Daha Büyük";[birinciyas]=[ikinciyas];"Yaşlar Birbirine Eşit")

alanları oluşmalı.


Cevapla

bodabas57

Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
veritabanından ismi almayı tam bilmiyorum.anlaşılması için çokk basit bir örnekle gösterebilirmisiniz.gerçekten çok önemli eğer bunu yapabilirsem çok iyi olacak


Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Normalde örneği sizin ekleyip, sorunuzu yöneltmeniz lazım. Fakat, bu seferlik böyle olsun.

Sorguyu inceleyin lütfen ve kısa sürede dönüş yapın.


Ek Dosyalar
.rar   yas_durumu.rar (Dosya Boyutu: 16,27 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla

bodabas57

Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
çok teşekkür ederim hocam hemen inceliyorum


Cevapla

bodabas57

Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
hocam bende microsoft visual basic 2008 express var ben ona uygun bi çalışmadan bahsetmiştim Access veritabanında sorgulama değil.access veritabanına bağlanma sonra veritabanından bilgi çekme gibi


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Vb.net günü geçmiş ve geçmemiş verileri listele alican60 2 536 01/12/2016, 23:08 alican60
Çözüldü Arac kiralama programı için iki dgw karşılaştırma Tbx 4 941 25/05/2016, 01:58 ozanakkaya
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 1.636 24/01/2016, 11:33 alican60
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 2.300 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Vb.Net ile RichTextBox içerisindeki verileri yazdırma tefenninet 8 4.832 19/10/2014, 01:58 drummers

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.