Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/05/2010 14:50
Konu Sahibi
akadguler
Yorumlar
5
Okunma
1161
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

akadguler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
6
23/03/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
26/05/2015,19:32
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. öncelikle bu siteye emeği geçenlere çok teşekkür ederim. buradan öğrendiğim bilgiler sayesinde ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir teknik servis programı hazırladım.
programımın yapısı çok basit. özel bir tasarımı yok. sürekli eklemeler yaparak geliştirmeye çalışıyorum. basitçe kendi bilgisayar servisimizde ki kağıt formları bilgisayara girmek amacıyla kullanıyorum. şimdi çalışma yapısı şu şekilde. ana veritabanı server i mizda kayıtlı. veri tabanını böldüm. ve ağdan çalışması amacıyla diğer bilgisayarlara kopyaladım. tablo ve formların bağlantısını yaptım. ağ üzerinden herhangi bir problemi olmadan çalışıyor. her teknisyen istediğ bilgisayardan kayıtlarını girebiliyor. buraya kadar problem yok

fakat şöyle bir problemim var. diyelim ki ana veritabanının örneğin tasarımında bir değişiklik yaptım. veya tablo ya herhangi birşeyler ekledim. bu eklediklerim ana veritabanı ve bilgisayarda olmasına rağmen sadece o bilgisyar ve veritabanı için geçerli oluyor. diğer ağdan bağlı bilgisayarlarda vt1_be dosyasında herhangi bir değişiklik olmuyor. geçenlerde baktım olmadı. veritabanını tekrar böl dedim. bütün kayıtları uçurdum. maalesef yapamadım.nasıl yapabilirim acaba ??? bu konuda net olarak bilgim olmamasına rağmen programımı bir yere kadar sizler sayesinde getirdim. umarım bu soruma da bir çözüm beraberce bulabiliriz. şimdiden çok teşekkür ederim.

Giriş Şifre

K.Adı : kadir
şifre : kadir
Saygılar


Ek Dosyalar
.rar   TProgram.rar (Dosya Boyutu: 212,35 KB / İndirme Sayısı: 19)
Cevapla

akadguler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
6
23/03/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
26/05/2015,19:32
Çözüldü 
hafta sonuna denk gelmesinden dolayı mı acaba kimse bir cevap yazmadı


akadguler, 23-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

dreamt

Üye
Kullanici Avatari
Üye
A.... A....
49
1
20/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
23/09/2017,12:36
Çözüldü 
Merhaba sayın akadguler, size tavsiyem formların olduğu dosyayı mde dosyası haline getirip bu şekilde kullanıcılara paylaştırın yönetici sizseniz sadece sizin dosyanız mdb olarak kalsın deşiğiklik yaptıktan sonra mde ye çevirin ve ağda ortak bir klasörün içine koyun herkes ordan alıp güncellesin. mde yapmanın sebebi diğer kullanıcılar tasarım değişikliği yapmasın diye. isterseniz otomatik güncellemek için ilave bir program yazabilirsiniz. umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin.


dreamt, 20-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

akadguler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
6
23/03/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
26/05/2015,19:32
Çözüldü 
(17/05/2010, 14:53)dreamt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba sayın akadguler, size tavsiyem formların olduğu dosyayı mde dosyası haline getirip bu şekilde kullanıcılara paylaştırın yönetici sizseniz sadece sizin dosyanız mdb olarak kalsın deşiğiklik yaptıktan sonra mde ye çevirin ve ağda ortak bir klasörün içine koyun herkes ordan alıp güncellesin. mde yapmanın sebebi diğer kullanıcılar tasarım değişikliği yapmasın diye. isterseniz otomatik güncellemek için ilave bir program yazabilirsiniz. umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin.


cevabınız için teşekkür ederim Sn. dreamt. söylemiş olduğunuz ilk yöntemi deneyip sonucunu bildirecegim.


akadguler, 23-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

akadguler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
6
23/03/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
26/05/2015,19:32
Çözüldü 
maalesef söylediginiz şekilde ya yapamadım Sn. dreamt. başka bir şekilde problemimi çözme şansım var mı?
şu anda geçici olarak şöyle çözdüm problemimi. program 4 adet bilgisayarda kullanıldığı için problem olmuyor fakat zamanla daha fazla bilgisayarda kullanıldığında zaman kaybı olacaktır... ana bilgisayarda istedigim tasarım ve kod değişikliklerini yapıyorum. daha sonra diger bilgisayarlara tek tek gidip ne üzerinde değişiklik yapmışsam (form, modül, sorgu, tablo) onları silip sağ tuşla menüden al tuşuna basıp vt1.mdb yi gösterip oradan tekrar güncellerini alıyorum. bu şekilde problem olmuyor fakat dedigim gibi zaman kaybı oluyor. mesela bari bunu otomatik hale getiremezmiyim. güncelle diye bir ayrı tablo yapsam. onun üzerinde bir butona tıklatığımda örneğin belirli isimlerdeki formları silse sonra ana bilgisayardaki formları otomatik çekse. bu da asıl çözüm degil ama belki olabilir.

Saygılar


akadguler, 23-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

ielmacilar

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
2
09/05/2010
0
Antalya
Belirtilmemiş
10/10/2011,12:46
Çözüldü 
Selamlar
Tabloları bağlamanız gerkiyor bölüp yada kopyalama değil!!!


ielmacilar, 09-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 125 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Otomatik Yapmak sormaneden07 3 112 12/09/2017, 16:59 sormaneden07
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 130 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Bat-vbs Dosyası İle exe üzerinden url açma angel1585 8 356 16/08/2017, 10:50 alpeki99
Çözüldü Formda Farklı Tablolardan Toplama İşlemi Yapmak ALTANs 5 406 01/06/2017, 17:12 ALTANs

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.