Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/04/2010 17:56
Konu Sahibi
boraday
Yorumlar
8
Okunma
2034
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

boraday

Üye
Üye
 40
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Merhabalar. Parti bazında listeme yaptırmak için aşağıdaki komutu kullanıyoruz. Şöyle bir sorunum var.

Örnek : 5698 no'lu parti 5698 ve 5698/A olarak 2 ayrı ilşeme tabi tutulmuş. ben 5698 için rapor almak istediğimde 5698/A bilgileri de raporuma geliyor. Ben sadece yazdığım verinin gelmesini istiyorum.Nasıl bir değişiklik yapmam lazım. Şimdiden Teşekkür Ederim.

SELECT IIf(Nz(Len([Disposizione]))>0,[Disposizione],0) AS Parti FROM Pesate GROUP BY IIf(Nz(Len([Disposizione]))>0,[Disposizione],0);


boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
04/07/2018,16:07
Çözüldü 
Bu sorgu sorunuz için bir şey ifade etmiyor.
Kriteri nasıl verdiğiniz önemli?
WHERE ?


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Örnek ekleyiniz lütfen..



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
 51
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
08/07/2018,19:27
Çözüldü 
Örnek eklenene kadar konu çöpe taşınmıştır.


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

boraday

Üye
Üye
 40
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Merhabalar. Dosyayı ekledim. Fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
       

.rar   Pesetaz_raporlama.rar(Dosya Boyutu: 55,08 KB / İndirme Sayısı: 11)
boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Taruz

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Altformun sorgusunda bulunan Disposizione alanından like işlecini kaldırınız..

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş") AS Müşteri, Pesate.KgNetti, Pesate.KgLordi,
 Pesate.TaraScat, Pesate.TaraTub, Pesate.NRocche, Pesate.DataPes, Pesate.Progre, Pesate.Disposizione, 
Pesate.NScatola, Pesate.TaraTot, Pesate.Stam, Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy") AS Tarihal
FROM Pesate LEFT JOIN Dispo ON Pesate.Disposizione = Dispo.Disposizione
WHERE (((IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş")) 
Like [forms]![anaform]![MUSTERISEC] & "*") AND ((Pesate.Disposizione) = [forms]![anaform]![PARTISEC]) 
AND ((Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy")) Like [forms]![anaform]![TARIHGOR] & "*"))
ORDER BY IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş");


Parti seç kutusunun boş olduğunda da veriler gelmesini istiyorsanız bu şekilde de kullanabilirsiniz..:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş") AS Müşteri, Pesate.KgNetti, Pesate.KgLordi,
 Pesate.TaraScat, Pesate.TaraTub, Pesate.NRocche, Pesate.DataPes, Pesate.Progre, Pesate.Disposizione, 
Pesate.NScatola, Pesate.TaraTot, Pesate.Stam, Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy") AS Tarihal
FROM Pesate LEFT JOIN Dispo ON Pesate.Disposizione = Dispo.Disposizione
WHERE (((IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş")) 
Like [forms]![anaform]![MUSTERISEC] & "*") AND ((
Pesate.Disposizione) = iif([forms]![anaform]![PARTISEC] is null,[Pesate].[Disposizione],[forms]![anaform]![PARTISEC])
) 
AND ((Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy")) Like [forms]![anaform]![TARIHGOR] & "*"))
ORDER BY IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş");




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veri Tabanındaki Kayıtlı Bilgiyi 2. Veri Tabanında Bulunan Aynı Değişkenlere Kayıt cevahir1 10 270 24/04/2018, 12:03
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Formda,açılan Kutudan Veri Seçtiğimde Tablodan Veri Bulma 53rize 4 396 25/10/2017, 09:31
Son Yorum: 53rize
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 315 24/08/2017, 11:22
Son Yorum: burhanb
Çözüldü webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 1.434 10/12/2016, 00:08
Son Yorum: mbo69221088
Çözüldü bir comboboxtan veri seçince diğer comboboxlara veri getirmek alican60 4 2.807 14/10/2014, 08:59
Son Yorum: drummers

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.