ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/04/2010 17:56
Konu Sahibi
boraday
Yorumlar
8
Okunma
1974
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

boraday

Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Merhabalar. Parti bazında listeme yaptırmak için aşağıdaki komutu kullanıyoruz. Şöyle bir sorunum var.

Örnek : 5698 no'lu parti 5698 ve 5698/A olarak 2 ayrı ilşeme tabi tutulmuş. ben 5698 için rapor almak istediğimde 5698/A bilgileri de raporuma geliyor. Ben sadece yazdığım verinin gelmesini istiyorum.Nasıl bir değişiklik yapmam lazım. Şimdiden Teşekkür Ederim.

SELECT IIf(Nz(Len([Disposizione]))>0,[Disposizione],0) AS Parti FROM Pesate GROUP BY IIf(Nz(Len([Disposizione]))>0,[Disposizione],0);


boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.551
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
15/11/2017,09:03
Çözüldü 
Bu sorgu sorunuz için bir şey ifade etmiyor.
Kriteri nasıl verdiğiniz önemli?
WHERE ?


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Örnek ekleyiniz lütfen..


Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.437
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,06:27
Çözüldü 
Örnek eklenene kadar konu çöpe taşınmıştır.


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

boraday

Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Merhabalar. Dosyayı ekledim. Fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
       

.rar   Pesetaz_raporlama.rar (Dosya Boyutu: 55,08 KB / İndirme Sayısı: 11)
boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Taruz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Altformun sorgusunda bulunan Disposizione alanından like işlecini kaldırınız..

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş") AS Müşteri, Pesate.KgNetti, Pesate.KgLordi,
 Pesate.TaraScat, Pesate.TaraTub, Pesate.NRocche, Pesate.DataPes, Pesate.Progre, Pesate.Disposizione, 
Pesate.NScatola, Pesate.TaraTot, Pesate.Stam, Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy") AS Tarihal
FROM Pesate LEFT JOIN Dispo ON Pesate.Disposizione = Dispo.Disposizione
WHERE (((IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş")) 
Like [forms]![anaform]![MUSTERISEC] & "*") AND ((Pesate.Disposizione) = [forms]![anaform]![PARTISEC]) 
AND ((Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy")) Like [forms]![anaform]![TARIHGOR] & "*"))
ORDER BY IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş");


Parti seç kutusunun boş olduğunda da veriler gelmesini istiyorsanız bu şekilde de kullanabilirsiniz..:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş") AS Müşteri, Pesate.KgNetti, Pesate.KgLordi,
 Pesate.TaraScat, Pesate.TaraTub, Pesate.NRocche, Pesate.DataPes, Pesate.Progre, Pesate.Disposizione, 
Pesate.NScatola, Pesate.TaraTot, Pesate.Stam, Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy") AS Tarihal
FROM Pesate LEFT JOIN Dispo ON Pesate.Disposizione = Dispo.Disposizione
WHERE (((IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş")) 
Like [forms]![anaform]![MUSTERISEC] & "*") AND ((
Pesate.Disposizione) = iif([forms]![anaform]![PARTISEC] is null,[Pesate].[Disposizione],[forms]![anaform]![PARTISEC])
) 
AND ((Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy")) Like [forms]![anaform]![TARIHGOR] & "*"))
ORDER BY IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş");


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formda,açılan Kutudan Veri Seçtiğimde Tablodan Veri Bulma 53rize 4 259 25/10/2017, 09:31 53rize
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 189 24/08/2017, 11:22 burhanb
Çözüldü webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 1.180 10/12/2016, 00:08 mbo69221088
Çözüldü bir comboboxtan veri seçince diğer comboboxlara veri getirmek alican60 4 2.689 14/10/2014, 08:59 drummers
Çözüldü Excelden Tabloya veri almak, Tablodan excele veri göndermek. mesutyagmur 13 4.941 26/10/2013, 09:07 alpeki99
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.