Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
30/04/2010 17:56
Konu Sahibi
boraday
Yorumlar
8
Okunma
2090
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

boraday

Üye
 40
 31
 8
 07/04/2009
0
 Tekirdağ
 
 Ofis 2007
 02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Merhabalar. Parti bazında listeme yaptırmak için aşağıdaki komutu kullanıyoruz. Şöyle bir sorunum var.

Örnek : 5698 no'lu parti 5698 ve 5698/A olarak 2 ayrı ilşeme tabi tutulmuş. ben 5698 için rapor almak istediğimde 5698/A bilgileri de raporuma geliyor. Ben sadece yazdığım verinin gelmesini istiyorum.Nasıl bir değişiklik yapmam lazım. Şimdiden Teşekkür Ederim.

SELECT IIf(Nz(Len([Disposizione]))>0,[Disposizione],0) AS Parti FROM Pesate GROUP BY IIf(Nz(Len([Disposizione]))>0,[Disposizione],0);


boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 30/11/2018,14:06
Çözüldü 
Bu sorgu sorunuz için bir şey ifade etmiyor.
Kriteri nasıl verdiğiniz önemli?
WHERE ?


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Örnek ekleyiniz lütfen..



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 08/12/2018,12:53
Çözüldü 
Örnek eklenene kadar konu çöpe taşınmıştır.


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

boraday

Üye
 40
 31
 8
 07/04/2009
0
 Tekirdağ
 
 Ofis 2007
 02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Merhabalar. Dosyayı ekledim. Fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
       

.rar   Pesetaz_raporlama.rar(Dosya Boyutu: 55,08 KB / İndirme Sayısı: 11)
boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Taruz

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 104
 4
 04/10/2009
20
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Altformun sorgusunda bulunan Disposizione alanından like işlecini kaldırınız..

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş") AS Müşteri, Pesate.KgNetti, Pesate.KgLordi,
 Pesate.TaraScat, Pesate.TaraTub, Pesate.NRocche, Pesate.DataPes, Pesate.Progre, Pesate.Disposizione, 
Pesate.NScatola, Pesate.TaraTot, Pesate.Stam, Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy") AS Tarihal
FROM Pesate LEFT JOIN Dispo ON Pesate.Disposizione = Dispo.Disposizione
WHERE (((IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş")) 
Like [forms]![anaform]![MUSTERISEC] & "*") AND ((Pesate.Disposizione) = [forms]![anaform]![PARTISEC]) 
AND ((Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy")) Like [forms]![anaform]![TARIHGOR] & "*"))
ORDER BY IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş");


Parti seç kutusunun boş olduğunda da veriler gelmesini istiyorsanız bu şekilde de kullanabilirsiniz..:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş") AS Müşteri, Pesate.KgNetti, Pesate.KgLordi,
 Pesate.TaraScat, Pesate.TaraTub, Pesate.NRocche, Pesate.DataPes, Pesate.Progre, Pesate.Disposizione, 
Pesate.NScatola, Pesate.TaraTot, Pesate.Stam, Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy") AS Tarihal
FROM Pesate LEFT JOIN Dispo ON Pesate.Disposizione = Dispo.Disposizione
WHERE (((IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş")) 
Like [forms]![anaform]![MUSTERISEC] & "*") AND ((
Pesate.Disposizione) = iif([forms]![anaform]![PARTISEC] is null,[Pesate].[Disposizione],[forms]![anaform]![PARTISEC])
) 
AND ((Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy")) Like [forms]![anaform]![TARIHGOR] & "*"))
ORDER BY IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş");




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bir Veri Kutusunun Değerini, Başka Bir Veri Kutusuna Bağımlı Yapabilir Miyim ? A_day 10 191 18/11/2018, 22:24
Son Yorum: A_day
Çözüldü Veri Tabanındaki Kayıtlı Bilgiyi 2. Veri Tabanında Bulunan Aynı Değişkenlere Kayıt cevahir1 10 534 24/04/2018, 12:03
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Formda,açılan Kutudan Veri Seçtiğimde Tablodan Veri Bulma 53rize 4 500 25/10/2017, 09:31
Son Yorum: 53rize
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 420 24/08/2017, 11:22
Son Yorum: burhanb
Çözüldü webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 1.624 10/12/2016, 00:08
Son Yorum: mbo69221088

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444