Skip to main content

AccessTr.neT


veri girişi

veri girişi

Çözüldü #1
Oluşturmak istediğim nöbet tablosunu tek bir sayfada, oniki ay dahil yapmak istiyorum ancak bir türlü yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
.rar NÖBET TABLOSU.rar (Dosya Boyutu: 8,96 KB | İndirme Sayısı: 27)
Cevapla
Çözüldü #2
Sn ilhaan, belirttiğiniz durumun işleyebilmesi için aylık verileri saklayacağınız bir yapı oluşturmanız gerekmekte, bunun için size Excel değil Access ile bir uygulama geliştirmenizi tavsiye edebilirim. Bunlar Excel ile olabilir mi, belkide olabilir, bu isteğinize excel'den sorumlu üstadlarımız cevap vereceklerdir sanırım. Sonuç olarak benim naçizane fikrim Access uygulaması yapmanızdır. Kolay gelsin.
Cevapla
Çözüldü #3
Sn:ilhaan
11-05-2010, 0:21 tarihten itibaren bu 3. konunuz ama hepsinin içeriği aynı konuyu içermektedir.Sorunuza cevap bulamamanızın sebebi sizce açık değilmi hepsinde geç saatlerdede sormuş olmnızın yanı sıra soruyu sorduktan sonra 1-2 dakika içerisinde siteden ayrılıyorsunuz ve bir daha giriş yaptığınızda aynı soruyu tektar sorup çıkıyorsunuz, belki soru hakkında bizimde sizlere sormak istediklerimiz olabilir.
Sn:BlackEagle ninde dediği gibi aylık verilerinizin bulunacağı bir alan olması gerekiyor.Aşağıdaki örneği inceleyiniz.
Sn:ilhaan
Önceki sorularınız çöpe taşınmıştır.Aslında daha basit olarak 1 userform hazırlayıp tek veri sayfasına bütün ayları işleyerek sadece aylık raporlar ile bu sorunu 2. sayfada halledebilirsiniz.

Not:Ben formüller sadece 3 aya kadar girdim siz gerisini halledersiniz.
.rar Oğulcan_Listele.rar (Dosya Boyutu: 4,28 KB | İndirme Sayısı: 35)
OĞULCAN & OLCAYTUĞ

Oğulcan Excel Web Sitesi
Excel İle Programlama
Son Düzenleme: 10/07/2010, 11:33, Düzenleyen: ogulcan92.
Cevapla
Çözüldü #4
Saygıdeğer hocam;
öncelikle konu ile ilgilendiğiniz ve bu sorunumda bana yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Forumunuza sadece soru soru sormak ve akabinde hemen çıkmak maksatlı ziyaret etmek amacında değildim. Ancak hazırlamak istediğim basit bir programda böyle bir sorunla karşılaştım. Ve birçok forumda çözüme kavuşmadı. Belki son kez hallederim umuduyla birkaç siteye soruyu tekrar yöneltim. Bundan sonra daha uzun soluklu sitenizi izlemeye gayret ederim. Teşekkürler...
Cevapla
Çözüldü #5
Sn:ilhaan
Bu da bahsettiğim diğer yöntem yani UserForm kullanılarak yapılmış hali, sorunuz aslında veri girişi değilde Aylara Göre Raporlama olsaydı daha basit anlaşılırdı.Rapor olayı olunca bir çok çözüm üretilebilir.
.rar Oğulcan_Listele_Form.rar (Dosya Boyutu: 24,18 KB | İndirme Sayısı: 26)
OĞULCAN & OLCAYTUĞ

Oğulcan Excel Web Sitesi
Excel İle Programlama
Cevapla
Çözüldü #6
Üstadım öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Ben yaklaşık 6 aydır bunu çözmeye çalışıyorum. Birçok kişiden öneri veya destek almama rağmen çözemedim. Benim veri doğrulama/liste yöntemi ile tek bir sayfada yapmak istememin nedeni şudur; Eğer her ay için ayrı bir sayfa kullanmak istersem 12 sayfa... Her bir ay için düzenlenen nöbet listesi için 5-6 tane form çıktısı almak zorundayım. Bu da 60-70 sayfa demek. Her bir sayfayı hangi aya ait ise parametrelerini düzenlemem gerekiyor. Bu da çok uzun ve zor oluyor. Ama tekbir sayfada düzenlersem 5-6 sayfa yetiyor. Çıktısını alacağım formları sadece ana sayfaya bağladığım zaman sorun çözülüyor. Bunun için uğraşıyorum. Bazı üstadlar değişik çalışmalar sundular ancak hiçbiri işimi görmedi. Fikir edinirsiniz diye eklentide sunuyorum.
Üstadım geçenlerde birden aklıma şu çözüm geldi. Ben her ay için bir nöbet listesi oluturayım, 12 sayfa... Sonra ana sayfaya bağ yapıştır yapayım. Kalan 5-6 formu ise ana sayfadan yazdırırım diye düşündüm. Sizce makul mudur? Görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. (Hocam yine gece yarısı girdim foruma ama ben geceleri hastanede çalıştığım için ancak zaman bulabiliyorum. Lütfen makul görün. )Sağlıcakla...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da