Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/10/2011 23:52
Konu Sahibi
WiniFred
Yorumlar
4
Okunma
1873
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

WiniFred

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
25/09/2011
11
Zonguldak
-
25/06/2017,15:47
Çözüldü 
Merhaba,
aşağıdaki sorguyu hazırlayıp kaydettim.

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT Sicil,Adi,Soyadi,Sinif,MuesseseID,MuhasebeID,57,DernekAidati FROM BilgiBankasi WHERE Sinif=[Formlar]![TopluAktarim]![comboSinif]

UNION

SELECT Sicil,Adi,Soyadi,Sinif,MuesseseID,MuhasebeID,58,BiriktirmeTutari FROM BilgiBankasi WHERE Sinif=[Formlar]![TopluAktarim]![comboSinif]

UNION

SELECT Sicil,Adi,Soyadi,Sinif,MuesseseID,MuhasebeID,59,IkrazTaksidi FROM BilgiBankasi WHERE Sinif=[Formlar]![TopluAktarim]![comboSinif];


WHERE kısmındaki parametreyi görüyorsunuz. TopluAktarim formu açıkken sorguya çift tıkladığımda, comboSinif alanının değerine göre sorgu problemsiz çalışıyor.

Ama bu sorguyu aşağıdaki gibi vb içinden çalıştırmaya istediğimde

Visual Basic Code
Set rs = CurrentDb.OpenRecordset("DisketDisaAktarmaSorgusu")


çok az parametre. 1 bekleniyor (hata kodu:3061)

hatası alıyorum. Sorguya parametre eklemeden önce hiç hata vermeden problemsiz çalışıyordu kod. bunu aşmak için yapabileceğim birşey var mı?
Access ısrarla sorguyu olduğu gibi Vba içine almamı istiyor, ben de bunu yapmak istemiyorum Img-grin


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.789
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,13:38
Çözüldü 
Örnek uygulamayı ekleyiniz.


Cevapla

WiniFred

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
25/09/2011
11
Zonguldak
-
25/06/2017,15:47
Çözüldü 
Uygulamayı ekledim. Uygulama geliştirilme aşamasında olduğu için hatalı, eksik vs. kısımlar mevcuttur. Lütfen dikkate almayınız. sadece yukarıdaki mesajımda belirttiğim TopluAktarim formu ile DisketDisaAktarmaSorgusu'nu dikkate alınız.

TopluAktarim formunda Yapılacak İşlem:TEVKİFAT DOSYASI DIŞA AKTAR'ı seçin ve Sınıf alanından İŞÇİ veya MEMUR seçip "Dosyadan Oku" butonuna tıklayın. Sonra form açıkken ve Sınıf alanında İŞÇİ veya MEMUR seçiliyken Gezinti Bölmesinden DisketDisaAktarmaSorgusu'na çift tıklayın.


Ek Dosyalar
.rar   kmts.rar (Dosya Boyutu: 98,79 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.789
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,13:38
Çözüldü 
Referanslara "Microsoft Activex Data Objects 2.X Library" referansını ekleyip aşağıdaki kodu deneyiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Sub KayitListele()
Call btnSil_Click
Refresh
Dim rs As New ADODB.Recordset
Dim DisaAktarSorgu As String
Dim Sinif As Integer
	Sinif = Me.comboSinif
	DisaAktarSorgu = "SELECT Sicil,Adi,Soyadi,Sinif,MuesseseID,MuhasebeID,57 AS KOD,DernekAidati FROM BilgiBankasi WHERE (((Sinif)=" & Sinif & "));" & _
	"UNION SELECT Sicil,Adi,Soyadi,Sinif,MuesseseID,MuhasebeID,58 AS KOD,BiriktirmeTutari FROM BilgiBankasi WHERE (((Sinif)=" & Sinif & "));" & _
	"UNION SELECT Sicil,Adi,Soyadi,Sinif,MuesseseID,MuhasebeID,59 AS KOD,IkrazTaksidi FROM BilgiBankasi WHERE (((Sinif)=" & Sinif & "));"
	rs.Open DisaAktarSorgu, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
		DoCmd.Hourglass True
			Do Until rs.EOF
			DoEvents
				CurrentDb.Execute ("INSERT INTO DisketTemp(Sicil,Adi,Soyadi,SinifID,MuesseseID,MuhasebeID,Yil,Ay,KesintiKodu,Tutar) VALUES('" & rs.Fields(0) & "','" & rs.Fields(1) & "','" & rs.Fields(2) & "'," & rs.Fields(3) & "," & rs.Fields(4) & "," & rs.Fields(5) & "," & Nz(Me![txtYil], 0) & "," & Nz(Me![txtAy], 0) & "," & rs.Fields(6) & ",'" & rs.Fields(7) & "');")
	rs.MoveNext
			loop
	rs.Close
	Set rs = Nothing
		DoCmd.Hourglass False
Refresh
End Sub


Cevapla

WiniFred

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
25/09/2011
11
Zonguldak
-
25/06/2017,15:47
Çözüldü 
çok teşekkür ederim.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü form üzerinde filtre ve sorgu bazk 17 9.368 07/09/2017, 09:08 alperen2006
Çözüldü Sorgu Kriteri metin02 3 185 21/08/2017, 00:11 ozanakkaya
Çözüldü Form.recordset Kodunda Hata Almaktayım. Makrovba 6 204 17/08/2017, 01:06 Makrovba
Çözüldü Mssql Kayıt Yaparken Hata Veriyor ramazanemrullah 2 259 13/07/2017, 03:25 ramazanemrullah
Çözüldü Butona Atanan Macroda Hata damacanasu 4 221 02/07/2017, 15:12 damacanasu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.