VBA da alanları toplama işlemi
Tarih
03/06/2009 13:02
Konu Sahibi
elmariachi
Yorumlar
8
Okunma
4290
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



elmariachi

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
E.... K....
116
17/04/2009
6
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
17/02/2017,23:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki çalışmamda bir yerde takıldım. RAPOR_MAKİNE isimli raporu açınca turuncu renkli 3 adet alan göreceksiniz. Bu alanları toplamak istiyorum ama bir türlü olmadı. Bu turuncu renkli alanlar, bir alt raporun içindeler ve değerlerini vb da yazdığım koddan almaktalar. Kod bilgim zayıf olduğu için yapamadım. Img-cray

Amacım bu turuncu alanları toplamak, olurda başka bir yöntem varsa o da olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Proje.rar (Dosya Boyutu: 107,28 KB / İndirme Sayısı: 53)
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mesudi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... A....
249
30/10/2008
63
İstanbul
Ofis 2003
12/12/2016,17:50
Çözüldü 
Ben bişeyler yaptım. Bir inceleyin eksik bişey varsa yine bakabilirim. Kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   Proje.rar (Dosya Boyutu: 113,43 KB / İndirme Sayısı: 142)
Cevapla

elmariachi

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
E.... K....
116
17/04/2009
6
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
17/02/2017,23:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(03/06/2009, 13:48)mesudi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bişeyler yaptım. Bir inceleyin eksik bişey varsa yine bakabilirim. Kolay gelsin


Teşekkürler sn.mesudi, sorunum sayenizde çözüldü. +rep

Bu arada konuyu açmışken bir şey daha sorayım. RAPOR_MAKİNE'de bu alt raporların konumları sürekli değişiyor. Örneğin ilk sayfada bu veriler aşağıda iken 8.sayfada tam çizginin altına geliyorlar. Benim istediğimde tam böyle çizginin altına gelmesi. Bunuda çözersek çok sevinirim.

Selamlar...
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mesudi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... A....
249
30/10/2008
63
İstanbul
Ofis 2003
12/12/2016,17:50
Çözüldü 
Sayın elmariachi bahsettiğiniz problem verilerin miktarı ile ilgili birşey. Üst taraflarda verilerin kapladığı alan çok olunca, yani aşağı doğru daha çok yer kaplayınca haliyle alt raporlarda yer değiştiriyor.
Cevapla

elmariachi

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
E.... K....
116
17/04/2009
6
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
17/02/2017,23:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(03/06/2009, 21:07)mesudi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın elmariachi bahsettiğiniz problem verilerin miktarı ile ilgili birşey. Üst taraflarda verilerin kapladığı alan çok olunca, yani aşağı doğru daha çok yer kaplayınca haliyle alt raporlarda yer değiştiriyor.


Haklısınız, sorun turuncu alanların (bina sayısı) ile ilgili, şimdi farkettim. Bina sayısı fazla olunca toplamı aşağıya itiyor. Bazı kayıtlarımda bina sayısı 10-15 i bulacak. Bu durumda çok biçimsiz bir görünüm olacak sanırım. Bana sadece toplam lazım, acaba bunu çözmenin bir yolu yok mu?
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mesudi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... A....
249
30/10/2008
63
İstanbul
Ofis 2003
12/12/2016,17:50
Çözüldü 
Elbette mümkündür, ama raporunuz bana tasarım olarak fazla karmaşık geldi. Yapıyı iyice inceleyip ihtiyaç duymadığınız ayrıntıları çıkarmalı ve ihtiyaç duyduğunuz toplam rakamları elde etmeye çalışmalısınız. Zaman bulabilirsem ilerde size yardımcı olmaya çalışırım. Ama dediğim gibi raporunuzun bu haliyle çok ayrıntılı uğraşmaya korkuyorum, çünkü yapıya hakim olmadan (Tablolara, ilişkilere, sorgulara ve diğer öğelere) çalışan sisteminizi farkında olmadan sıkıntıya sokmak istemem. Çünkü bu işlerde en küçük detaylar dahi önemlidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 226 Dün, 15:42 kadirba72
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 370 22/01/2017, 13:46 murat dikme
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 235 28/12/2016, 20:20 ozguryasin
  barkod alanında çarpım işlemi karaayhan 4 120 27/12/2016, 14:36 karaayhan
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 384 26/12/2016, 11:38 raburabu


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya