Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/09/2017 22:04
Konu Sahibi
Uğur ŞİRİN
Yorumlar
2
Okunma
101
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Uğur ŞİRİN

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
U.... Ş....
37
05/06/2017
10
03/10/2017,20:48
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. VB6'da tarayıcıdan doğrudan resim taratarak veritabanına kaydetmek istiyorum.

Bu tek sayfadan ibaret olabileceği gibi birden fazla sayfayı ADF destekli tarayıcıdan taraması da olabilir. JPEG olarak bunları veritabanına kaydettirebilir miyim?

Buna dair örnek uygulaması olan var mı incelemek isterim..

Not: Veritabanı olarak Access (.mdb) kullanmayı düşünüyorum.


Cevapla

ozguryasin

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
879
23/09/2009
568
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,16:35
merhaba; veri tabanına resim veya belge kaydetmek pek mantıklı bir iş değildir, çünkü Access db 2 gb üstü kilitlenir ve fazla belge yükleyemeden bu durum gerçekleşecektir. kodlar ile resmi bir yere gerektiği gibi kaydettirip (local veya uzak hdd) sadece yolunu veri tabanında tutup gerektiğinde silme, yükleme, düzeltme ve çağırma işlemlerini yapmanız mantıklıdır. bu şekilde yol izlemenizi tavsiye ederim.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla

Uğur ŞİRİN

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
U.... Ş....
37
05/06/2017
10
03/10/2017,20:48
(30/09/2017, 23:14)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba; veri tabanına resim veya belge kaydetmek pek mantıklı bir iş değildir, çünkü Access db 2 gb üstü kilitlenir ve fazla belge yükleyemeden bu durum gerçekleşecektir. kodlar ile resmi bir yere gerektiği gibi kaydettirip (local veya uzak hdd) sadece yolunu veri tabanında tutup gerektiğinde silme, yükleme, düzeltme ve çağırma işlemlerini yapmanız mantıklıdır. bu şekilde yol izlemenizi tavsiye ederim.


İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de zaten yüklü miktarda arşiv yapacaktım. En iyisi uzantıların yollarıyla çalışmak.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Siteden Resim Çekmek. kral55011 3 1.845 19/03/2014, 00:49 drummers
Çözüldü Vb 6 Veri Tabanına Commandiyalog İle Resim Ekleme Ve Göstermek |By|KiDnArUt| 4 3.418 20/05/2011, 19:27 |By|KiDnArUt|
Çözüldü Dosya resim ise pictureBox'ta göstersin ancyra 2 2.576 17/08/2009, 09:55 ancyra
Çözüldü picturebox'a databaseden resim yükleme ancyra 4 2.793 13/08/2009, 12:46 ancyra

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.