Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
30/09/2017 22:04
Konu Sahibi
Uğur ŞİRİN
Yorumlar
2
Okunma
462
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Uğur ŞİRİN


UĞ.... Şİ....
 Belirtilmemiş
 37
 11
 05/06/2017
10
 
 
 
 03/10/2017,20:48
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. VB6'da tarayıcıdan doğrudan resim taratarak veritabanına kaydetmek istiyorum.

Bu tek sayfadan ibaret olabileceği gibi birden fazla sayfayı ADF destekli tarayıcıdan taraması da olabilir. JPEG olarak bunları veritabanına kaydettirebilir miyim?

Buna dair örnek uygulaması olan var mı incelemek isterim..

Not: Veritabanı olarak Access (.mdb) kullanmayı düşünüyorum.



Kullanici Avatari

ozguryasin


ÖZ.... YA....
 35
 1.075
 42
 23/09/2009
597
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,14:26
merhaba; veri tabanına resim veya belge kaydetmek pek mantıklı bir iş değildir, çünkü Access db 2 gb üstü kilitlenir ve fazla belge yükleyemeden bu durum gerçekleşecektir. kodlar ile resmi bir yere gerektiği gibi kaydettirip (local veya uzak hdd) sadece yolunu veri tabanında tutup gerektiğinde silme, yükleme, düzeltme ve çağırma işlemlerini yapmanız mantıklıdır. bu şekilde yol izlemenizi tavsiye ederim.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

Kullanici Avatari

Uğur ŞİRİN


UĞ.... Şİ....
 Belirtilmemiş
 37
 11
 05/06/2017
10
 
 
 
 03/10/2017,20:48
(30/09/2017 23:14)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba; veri tabanına resim veya belge kaydetmek pek mantıklı bir iş değildir, çünkü Access db 2 gb üstü kilitlenir ve fazla belge yükleyemeden bu durum gerçekleşecektir. kodlar ile resmi bir yere gerektiği gibi kaydettirip (local veya uzak hdd) sadece yolunu veri tabanında tutup gerektiğinde silme, yükleme, düzeltme ve çağırma işlemlerini yapmanız mantıklıdır. bu şekilde yol izlemenizi tavsiye ederim.

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de zaten yüklü miktarda arşiv yapacaktım. En iyisi uzantıların yollarıyla çalışmak.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Siteden Resim Çekmek. kral55011 3 2.019 19/03/2014, 00:49
Son Yorum: drummers
Çözüldü Vb 6 Veri Tabanına Commandiyalog İle Resim Ekleme Ve Göstermek |By|KiDnArUt| 4 3.712 20/05/2011, 19:27
Son Yorum: |By|KiDnArUt|
Çözüldü Dosya resim ise pictureBox'ta göstersin ancyra 2 2.739 17/08/2009, 09:55
Son Yorum: ancyra
Çözüldü picturebox'a databaseden resim yükleme ancyra 4 2.972 13/08/2009, 12:46
Son Yorum: ancyra

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444