Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
10/05/2010 11:24
Konu Sahibi
Rnet
Yorumlar
7
Okunma
9170
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Rnet

Üye
 25
 7
 2
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
[Resim: verii.jpg]
vb.net ile hasta takip projesi hazırlıyorum,Anaformda Hasta kayıtlarını gösteren tablolar var.Buradan bi kaydı seçip düzenle butonuna bastığında kişinin bilgilerini burda gösterip update ettirmek istiyorum textbox a çekecek kodları bir türlü yazamadım;


Dim komut As String = "SELECT*from hastakayit"
Private Sub duzenle_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

Dim baglanti As New OleDbConnection("provider=microsoft.ace.oledb.12.0; data source=hastaymis.accdb")
Dim yeni As New OleDbCommand(komut, baglanti)

baglanti.Open()
Dim oku As OleDbDataReader

oku = yeni.ExecuteReader
While oku.Read

textbox9.Text = oku.GetString(0)

End While

oku.Close()

baglanti.Close()

End Sub


textbox9.Text = oku.GetString(0)
Buradaki kodu kullandığımda en son kaydın ilk alanını aldım diğerlerini çekmedi hangi kodu yazmam gerekli?


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ogulcan92

Aktif Üye
 54
 1.159
 154
 06/05/2009
480
 İzmir
 
 Ofis 2003
 07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:Rnet
Vb.Net bilgim yok ama genelde mantık aynı aşağıdaki kod size fikir vercektir.Ben burada tarihe göre arama yaptırdım.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Private Sub Form_Load()
    Adodc2.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0; Data Source=" & App.Path & "\Hatirlatma.mdb"
    Adodc2.CommandType = adCmdText
    Adodc2.RecordSource = "select * from Hatirlatma ORDER BY ID"
    Adodc2.Refresh
    If Adodc2.Recordset.RecordCount <> 0 Then
    End If
    Set VSFlexGrid1.DataSource = Adodc2
 DTPTarih.D_Value = Date
End Sub

Private Sub cmdbul_Click()
Adodc2.Refresh
    Dim bul As String
    bul = DTPTarih.D_Value
    If Trim(bul) <> "" Then
        bul = "Tarih='" + bul + "'"
        Adodc2.Recordset.MoveFirst
        Adodc2.Recordset.Find bul
        Call VeriSet
    End If
End Sub

Private Sub VeriSet()
    txtid = Adodc2.Recordset.Fields(0)
    DTPTarih.D_Value = Adodc2.Recordset.Fields(1)
    txtNot = Adodc2.Recordset.Fields(2)
End Sub



Kullanici Avatari

Rnet

Üye
 25
 7
 2
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Sn.ogulcan92

Oradaki mantığı biraz açıklayabilirseniz sevinirim tam anlayamadım.


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ogulcan92

Aktif Üye
 54
 1.159
 154
 06/05/2009
480
 İzmir
 
 Ofis 2003
 07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:Rnet
Formun Loadında veri tabanımızı tanıttık ve bul butonda DTPTarih.D_Value değerini bul ile eşitleyip tarih alanından arama yaptırıyoruz eğer aradığımız tarih var ise bu seferde tanımladığımız veriset ilede burada bulunun kayıtları textboxlara getiriyoruz.



Kullanici Avatari

Rnet

Üye
 25
 7
 2
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Yardımınız için teşekkürler : ) Fakat sizin dediğiniz mantık ile kodları yazamadım malesef çünkü tanımladığınız veriset gibi tabloları eşitleyemedim : (


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

qnill

Üye
 28
 32
 8
 23/04/2010
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 13/10/2010,10:58
Çözüldü 
Merhaba,
eger cozemedıysenız projenızı ekleyin yardımcı olmaya calışıcam


qnill, 23-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü TextBox'a Tarih Formatı Girdirme Mettleshade 2 952 24/11/2016, 18:38
Son Yorum: Mettleshade
Çözüldü alt alta textbox gkmanil 11 2.796 29/05/2016, 14:06
Son Yorum: atoz112
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 2.919 21/01/2016, 15:11
Son Yorum: Metlesshade
Çözüldü ListBox Ve TextBox ~~KaG~~ 6 3.390 14/10/2015, 13:12
Son Yorum: atoz112
Çözüldü TextBox ı for ile değişkenli kullanmak Gorkemku 1 1.762 26/05/2014, 10:02
Son Yorum: alpeki99

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.