Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
01/10/2009 16:21
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
3
Okunma
4125
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ancyra

Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Yapacağım bir formda daha database de kayıtlı bir tabloya kaydettiğim tarihi 1 veya 2 gün öncesinden şimdiki tarihle karşılaştırıp bana başka bir formda şu tarihte hatırlatmanız var gibi mesaj vermesini istiyorum nasıl bir yol izliyebilirim. Database Access oledb bağlantısı şeklinde class ile bağlantı yapıyorum.

Şöyle bir deneme yaptım.

Private Sub anamenu_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
loginform.ShowDialog()
Dim ds As New DataSet
Dim randevuzamanı As Date = Date.Today
randevuzamanı = Date.Today & " " & "00:00:00"
tbxbugun.Text = Date.Today & " " & "00:00:00"
ds = Data.fill(CommandType.Text, "select * from notlar where randevu='" & randevuzamanı & "'")
If (ds IsNot Nothing) AndAlso (ds.Tables.Count > 0) AndAlso (ds.Tables(0).Rows.Count = 1) Then
zaman = ds.Tables(0).Rows(0).Item("randevu")
tbxbugun.Text = zaman
If tbxhatırlat.Text = tbxbugun.Text Then
tbxhatırlatma.Visible = False
Timer1.Start()
Else
tbxhatırlatma.Visible = True
End If
End If
End Sub

database deki randevu zamanıyla bugünün tarihini karşılaştırma yapıp anamenu üzerindeki bir butonun yanıp sönmesini istedim ve yanıp söndüğü zaman butona tıkladığımızda açılan formda randevusu olan yerin özelliklerini belirlemesini istedim ama olmadı. Yanıp sönme olayını Timer ile yapıyorum. Zaman karşılaştırmasını ise 2 adet textbox forma koydum. Bir tanesine bugünün tarihini textboxa yazdırdım ama bir türlü databasedeki randevu tarihini textbox a yazdıramadım yardımcı olursanız sevinirim. Yukarıdaki kodda nerde hata yaptım anlamadım.



Kullanici Avatari

ancyra

Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Neyse Kimse cevap vermedi ama ben cevabı buldum. İleride belki birinin işine yarayabilir.

Dim ds As New DataSet
Dim randevuzamanı As Date = Date.Today
randevuzamanı = Date.Today & " " & "00:00:00"
tbxbugun.Text = Date.Today & " " & "00:00:00"
ds = Data.fill(CommandType.Text, "select * from notlar where randevu='" & tbxbugun.Text & "'")
If (ds IsNot Nothing) AndAlso (ds.Tables.Count > 0) AndAlso (ds.Tables(0).Rows.Count = 1) Then
Me.tbxhatırlat.Text = ds.Tables(0).Rows(0).Item("randevu").ToString
If tbxhatırlat.Text = tbxbugun.Text Then
Me.tbxfirma.Text = ds.Tables(0).Rows(0).Item("firma").ToString
Me.tbxkisi.Text = ds.Tables(0).Rows(0).Item("ad").ToString
Me.tbxtel.Text = ds.Tables(0).Rows(0).Item("telefon").ToString
Me.tbxtar.Text = ds.Tables(0).Rows(0).Item("tarih").ToString
Me.tbxran.Text = ds.Tables(0).Rows(0).Item("randevu").ToString
Me.tbxkonu.Text = ds.Tables(0).Rows(0).Item("konu").ToString
Me.tbxdetay.Text = ds.Tables(0).Rows(0).Item("detay").ToString
End If
End If



Kullanici Avatari

maytas

Onursal Üye
 53
 545
 24
 21/12/2008
178
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 28/07/2018,14:42
Çözüldü 
(03/10/2009 10:15)ancyra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Neyse Kimse cevap vermedi ama ben cevabı buldum. İleride belki birinin işine yarayabilir.

Ne güzel, cevap vermeyerek bile size yardımcı olmuşuz demek.Img-grin
Şaka bir yana, VB.Net nispeten yeni olduğundan ve burası Access sitesi olduğundan VB.Net ile sorularınıza cevap gelmemesi kimsenin bu dile vakıf olmamasından kaynaklanıyor olabilir, vakıf olanlar da işlerinin yoğunluğundan zaman ayıramamış olabilir.
VB6 olsa her halikarda cevap alırsınız.
Ama siz böyle sorup, kendiniz cevapladıkça biz de sayenizde bu dili daha yakından tanımış oluyoruz.


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
[Resim: 3l7gq.gif]

Kullanici Avatari

ancyra

Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Aslında bende daha 2 ay önce başladım VB.NET kullanmaya. Başladığımda hiçbirşey bilmiyordum ama deneme yanılma birazda ingilizcenin sayesinde birçok şeyi çözebiliyorum. Herşey 3 ay önce excelde bir program yapmak istememle başladı ve VB.NET'e kadar gitti. Şu anda programı birkaç küçük işlemden sonra bitirmiş durumdayım. Herşey için teşekkür ederim. Çok güzel bir site. Bı site olmasaydı bir çok şeyi başaramamış olabilirdim.Saygılarımla....FİKRET




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü 3. Kritere göre sorgulama sedat76 3 2.439 21/02/2013, 09:33
Son Yorum: sedat76
Çözüldü DataCombo'dakine göre? Iddaa Çadırı BursAnkara 8 3.063 28/05/2011, 23:28
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü VB 6 Girilen Tarih İle Date Kontroluna Göre Rapor Alma |By|KiDnArUt| 6 4.185 24/05/2011, 18:06
Son Yorum: |By|KiDnArUt|
Çözüldü Birden çok değere göre koşul test etme umutap 12 5.094 02/03/2011, 01:35
Son Yorum: Bolu14Beyi
Çözüldü iki formu dll dosyasinda gösterme Yakut 1 1.847 25/06/2010, 12:06
Son Yorum: ogulcan92

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.