Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2018 15:07
Konu Sahibi
down08
Yorumlar
2
Okunma
203
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

down08

Üye
Kullanici Avatari
Üye
CI.... AT....
2
1
11/01/2015
0
Ofis 2007
02/05/2018,09:15
Merhaba;
Accesste geliştirdiğim bir stok takip programı mevcut yaklaşık 8 aydır sıkıntısız kullanmaktayım lakin Access yazılım geliştirme konusunda insanı sınırlıyor bu yüzden VB.net üzerinden geliştirmeye devam edeceğim
Kısaca Soruna gelirsek;
Bildiğiniz gibi access'te mevcut olan bir sorgudan başka bir sorgu oluşturabiliyoruz ancak haftalardır aramama rağmen Vb.net'te bulamadım buna benzer bulabildiğim en yakın konu İç içe Sql sorgularıydı
Örneğin;
Gelen_urun adında bi tablomuz olsun
bunuda GelenRapor adında bi sorguyla çekiyorum yani SELECT * FROM Gelen_urun
Acceste oluşturduğumuz sorgudan tekrar sorgu yapabiliyoruz SELECT * FROM GelenRapor gibi
Yani kısaca Select değiminde sorguları çağırabiliyoruz kısaca SELECT * FROM [Sorgu Adı] gibi
Lakin VB.net'te bunun nasıl yapıldığı/yapılabileceği hakkında hiç bir kaynak bulamadım
Yardımlarınızı Bekliyorum
Teşekürler.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
OL....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Yapmanız gereken Sql Access sorgunuzdaki cümleyi Vb.Net içinde kullanmak. Arada Access'e ait özel kullanımlar varsa bunları temizlersiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

down08

Üye
Kullanici Avatari
Üye
CI.... AT....
2
1
11/01/2015
0
Ofis 2007
02/05/2018,09:15
Dediğiniz gibi denedim malesef olmuyor. çünkü 2. sorgum bir tablodan değil. ilk oluşturdugum sorgudan.
yani
Gelen_urun bir tablo
GelenRapor ilk sorgum
2. sorguda fiyat_rapor olsun
Access'te 2. sorguyu oluşturmam "select gelenrapor.adet from gelenrapor" şeklinde oluyor ama .net ile tablo dışında hiçbirşeyden veri çekemiyorum
Hala çözebilmiş değilim


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Ve C# Hakkında Yardım Lütfen Gökhan Kulaksızoğlu 5 210 12/12/2017, 22:08 alpeki99
Lightbulb Fatura Cilt Takibi Hakkında Fikir / Öneri emir ustaoğlu 0 632 06/08/2016, 17:42 emir ustaoğlu
  Hastane sistemi hakkında bilgi yardım Furkan Sezer 1 706 02/11/2015, 23:52 alpeki99
  Listview Seçilenleri Yazdırma Hakkında drummers 0 1.202 16/06/2015, 15:55 drummers
  ListView Search Hakkında drummers 1 1.194 26/05/2015, 16:05 drummers

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.