Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/12/2013 19:00
Konu Sahibi
alican60
Yorumlar
4
Okunma
1394
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

alican60

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... C....
128
29/12/2012
0
Tokat
-
Bugün,06:42
Çözüldü 
Comboboxtan il seçince diğer comboboxa bu ile ait ilçeleri listeletemiyorum,hata alıyorum.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,08:50
Proje dosyan karışık ayrıca 2010 üstü bir sürüm galiba çalıştıramadım. MDB dosyaların birbirinden farklı. Bir de 4.5 mb çok fazla biraz daha küçültürsen iyi olur. Eklerken Debug içindekileri silebilirsin.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

alican60

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... C....
128
29/12/2012
0
Tokat
-
Bugün,06:42
2012 sürümünü kullanıyorum,dosya boyutunu küçülttüm.


Ek Dosyalar
.rar   data3.rar (Dosya Boyutu: 42,08 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,08:50
C# kullandığım için Vb.Net ile yazmadım sen çevirme işlemini yaparsın:

Kod:
converter.telerik.com


Kodlama tamamen iş görsün diye yapıldı. Yoksa bu şekilde kod yazma sakına. Try-Catch kullan ayrıca tekrar eden yerleri metodlarda kullan:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
private void IlleriComboyaYukle()
    {
      OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection ("Provider=Microsoft.Jet.OleDb.4.0;Data Source=" + Application.StartupPath + "\\iller.mdb");
      OleDbDataAdapter da = new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM tblIl", baglanti);
      DataTable dt = new DataTable();

      da.Fill(dt);

      cbIl.DataSource = dt;
      cbIl.ValueMember = "ilId";
      cbIl.DisplayMember = "ilAdi";
    }

    private void IlceleriComboyaYukle(int IlId)
    {
      OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OleDb.4.0;Data Source=" + Application.StartupPath + "\\iller.mdb");
      OleDbDataAdapter da = new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM tblIlce WHERE ilId=" + IlId, baglanti);
      DataTable dt = new DataTable();

      da.Fill(dt);

      cbIlce.DataSource = dt;
      cbIlce.ValueMember = "ilceId";
      cbIlce.DisplayMember = "ilceAdi";
    }

    private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
    {
      IlleriComboyaYukle();
    }

    private void cbIl_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
    {
      try
      {
        IlceleriComboyaYukle(Convert.ToInt32(cbIl.SelectedValue.ToString()));
      }
      catch{}
    }


Ayrıca 2010 da proje halinde indirmek istersen ekte yer almakta.


Ek Dosyalar
.rar   IlSecinceIlceleriGelsin.rar (Dosya Boyutu: 51,4 KB / İndirme Sayısı: 6)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

alican60

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... C....
128
29/12/2012
0
Tokat
-
Bugün,06:42
Teşekkür ederim Sayın alpeki99.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü VB veri tabanı güncellemede hata hatice.haa 2 869 30/05/2015, 21:02 hatice.haa
Çözüldü Silme işleminde hata alıyorum cix06 2 2.391 29/08/2014, 11:30 cix06
Çözüldü ComboBox İl İlçe Seçimi drummers 1 2.850 22/07/2014, 22:06 drummers
Çözüldü Form2 içinde ComboBox4 (cinsiyet verisi) veri girdiğimde hata veriyor mtaser 1 1.390 25/06/2014, 17:54 alpeki99
Çözüldü komut nesnesi.ExecuteNonQuery() hata veriyor silme işlemi gerçekleşmiyor mtaser 3 2.522 19/06/2014, 09:58 mtaser

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.