Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/03/2009 23:12
Konu Sahibi
cutefox
Yorumlar
11
Okunma
12573
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

cutefox

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 28
 22
 5
 12/01/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 12/08/2010,16:16
Çözüldü 
selam arkadaşlar ben rent a car ( araç kiralama ) projesi hazırlayacağım
vb.net ile studio ortamında Access dosyasına form üzerindeki textboxları alanlara bağlanmak istiyorum yani kısacası textlere giriş yapıp kaydet butonuyla verileri Access tablosuna göndermek istiyorum yardımcı olabilcek arkadaşlar war mı?teşekkürler ;)



Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Mesajınızı çok iyi anlamamış
olabilirim ama siz bir adım atıp
birşeyler yapsanız da takıldığınız
yerlerde yardımcı olsak
Selamlar


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
CÜ.... AY....
 44
 321
 23
 29/10/2008
91
 İstanbul
 muhasebe
 Ofis 2016 64 Bit
 06/09/2018,10:36
Çözüldü 
Merhaba,
Direkt Access veritabanına kayıt eklemek için şöyle bir yol izleyebilirsin.
şu an kendim hepsini yazdığım için harfleri mümkün olduğunca hatasız yazmaya çalıştım. kodlamaya yapıştırdığında hatalı harf çıkarsa bildirirsiniz.

imports system.data
imports system.data.oledb
imports system.xml
public class form

private sub kaydet_click(byval sender as system.object, byval e as system.eventargs) handles kaydet.click

Dim baglanti, sorgu as string
dim parametre(4) as oledbparameter
baglanti= "provider=Microsoft.jet.oledb.4.0; data source=C:\\Eczane Klasörü\\Saglik.mdb" 'burda Access veritabanı ile bağlantıyı sağladık
sorgu = "insert into SaglikTablosu (Musteriadi, adresi, Teshis, ilacAdi, Fiyat) values(?,?,?,?,?)" 'veritabanında eklenilecek tablo ve alanları belirledik.
oledbconnection1 = new oledbconnection(baglanti)
oledbconnection1.open()
oledbcommand1 = new oledbcommand(sorgu, oledbconnection1)
parametre(0) = new oledbparameter()
parametre(1) = new oledbparameter()
parametre(2) = new oledbparameter()
parametre(3) = new oledbparameter()
parametre(4) = new oledbparameter()
'burada formumuzdaki text alanlarını veritabanındaki ilgili alanlar ile ilişkilendiriyoruz.
parametre(0).value=textbox1.text
parametre(1).value=textbox2.text
parametre(2).value=textbox3.text
parametre(3).value=textbox4.text
parametre(4).value=convert.toint32(textbox5.text) 'burası fiyat olduğu için text içinde yazılanı sayıya çevirdik. o şekilde veritabanına atması için.

oledbcommand1.parameters.add(parametre(0))
oledbcommand1.parameters.add(parametre(1))
oledbcommand1.parameters.add(parametre(2))
oledbcommand1.parameters.add(parametre(3))
oledbcommand1.parameters.add(parametre(4))
oledbcommand1.executenonquery()
end sub
end class



Kullanici Avatari

cutefox

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 28
 22
 5
 12/01/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 12/08/2010,16:16
Çözüldü 
ilginizden dolayı tşkler cuneyt kardeş ama bu kodlar bende çalışmadı
oledbconnection ve OleDbCommand.Parameters bölümlerinde hata verdi düzeltemedim?



Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
CÜ.... AY....
 44
 321
 23
 29/10/2008
91
 İstanbul
 muhasebe
 Ofis 2016 64 Bit
 06/09/2018,10:36
Çözüldü 
oledbconnection , oledbcommand , oledbdataadapter bunları sizin menüden seçip formunuza eklemeniz gerekiyor.
yazım yanlışlığı değil yani..
burda siz ilk edapta formu oluştururken oledbconnection , oledbcommand , oledbdataadapter menüden formunuza eklemeniz gerekiyordu.



Kullanici Avatari

cutefox

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 28
 22
 5
 12/01/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 12/08/2010,16:16
Çözüldü 
hayır ben onları kütüphaneye import ile ekledim zaten mesela oledbcommand1.parameters.add(parametre(0))
oledbcommand dan sonra böle bi parametre çıkmadı bende




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access ek veri türü gibi bir modül arıyorum mengene2 3 1.916 18/07/2014, 22:25
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Vb.Net ile access veri tabanina resim ekleme ve resim görüntüleme umutakkaya 6 4.197 18/06/2014, 11:45
Son Yorum: umutakkaya
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 1.852 04/05/2014, 16:31
Son Yorum: umutakkaya
Çözüldü Kayıt Ekleme Sırasında Hata TheDeceit 7 2.669 11/04/2014, 11:13
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Access veritabanına kayıt Sorunu Black_Trouble 4 2.419 06/03/2014, 22:44
Son Yorum: ozcan35

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.