Vb.NET Form üzerinde Textboxların Toplamını Almak.
Tarih
05/03/2014 16:14
Konu Sahibi
umutakkaya
Yorumlar
3
Okunma
1585
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
11/04/2017,10:25
Selamlar .

Ben VB.Net teki oluşturduğum form üzerinde bulunan textboxların toplamını textboxların hepsi sayı olduğunda hesaplatıyorum. Ama Bu Textbox lardan biri boş bırakılsa yada harf girilmiş ise HATA veriyor. Ben Textbox1 den Textbox3 e kadar textboxlar oluşturdum. Toplamınıda Toplam.Text de görmek istiyorum.

Formülü şu şekilde yazdım
TextBox3.Text=TextBox1+TextBox2.Text+TextBox3.Text

Örneğin TextBox1.TexBox1 'in içeriği "11AA" olsun yada içeriği boş olsun diğer iki textboxlar da sayı olsun . Bu toplama işlemni nasıl yapacağız.

Acces Formlarına bu durumlarda metin kutularını toplarken Toplam=Nz(Metin1,0) + Nz(Metin2,0) diyerek yapıyorduk. VB.Net için Buna benzer bir işlem varmı ? Çook denedim araştırdım istediğimi bulamadım. Teşekkürler...
Cevapla

umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
11/04/2017,10:25
Sponsor Reklam
Sorumun Cevabını buldum. (alıntıdır)

Public Function Toplam(ByVal txt() As TextBox) As String
Dim o = txt.Where(Function(f As TextBox, d As Double) Double.TryParse(f.Text, d) = True).Select(Function(f) Double.Parse(f.Text)).Sum()
Return o.ToString("N2")
End Function


Private Sub TextBox3_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox3.TextChanged, TextBox2.TextChanged, TextBox1.TextChanged
TextBox4.Text = Toplam(New TextBox() {TextBox1, TextBox2, TextBox3})
End Sub
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Benim yazdığım cevap nereye gitmiş? Neyse bir daha yazalım:

Öncelikle bulduğunuz çözüm çok tercih edilir değil. Genelde başka durumlarda kullanılıyor. Siz toplama işlemi öncesinde ya da textbox içinden çıktıktan sonra aşağıda verdiğim kod ile kontrol yapacaksınız:

Visual Basic Code
if ( string.isnullorempty( textbox1.text ) ) then
  ' boş ise yapılacaklar
else
  ' dolu ise yapılacaklar
end if


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
11/04/2017,10:25
Sponsor Reklam
Sayın ;Bayalpeki99 Teşekkürler.

Toplam:TextBox1+TextBox2+TextBox3+.....+Texboxn işlemim for next ile nasıl yapabiliriz?

Not: Bu textboxlardan herhangi bir Textboxın içine "11a" gibi bir değer yazıldı ise yada içeriği boş ise de diğer sayılı olanları toplasın istiyorum.

Teşekkürler.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  form içinde form açma gkmanil 1 647 09/06/2015, 09:04 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status