Vb.net Filtreleme Sonucu Ayrıntılı Veri Sayısı
Tarih
17/03/2017 21:36
Konu Sahibi
alican60
Yorumlar
2
Okunma
175
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
alican60
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... C....
128
29/12/2012
0
Tokat
-
Bugün,03:22
Question 
Merhaba.Ekte adı-soyadını combosundan isim seçtiğimde filtreleme sonucundaki çıkan İL sayılarını ilgili textboxlara nasıl aktarabilirim.


Ek Dosyalar
.rar   VB.NET-SORU.rar (Dosya Boyutu: 99,69 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Sponsor Reklam
(17/03/2017, 21:36)alican60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba.Ekte adı-soyadını combosundan isim seçtiğimde filtreleme sonucundaki çıkan İL sayılarını ilgili textboxlara nasıl aktarabilirim.


Bir prosedür ekleyin adı SayilariOgren olsun:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Sub SayilariOgren()

    txtAdana.Text = 0
    txtAnkara.Text = 0
    txtMersin.Text = 0
    txtIzmir.Text = 0

    For i As Integer = 0 To DataGridView1.Rows.Count - 1

      If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value IsNot DBNull.Value Or Trim(DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value <> Nothing)) Then

        If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value = "ANKARA") Then
          txtAnkara.Text = Convert.ToInt32(txtAnkara.Text) + 1
        End If
        If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value = "ADANA") Then
          txtAdana.Text = Convert.ToInt32(txtAdana.Text) + 1
        End If
        If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value = "MERSİN") Then
          txtMersin.Text = Convert.ToInt32(txtMersin.Text) + 1
        End If
        If (DataGridView1.Rows(i).Cells("DogumYeri").Value = "İZMİR") Then
          txtIzmir.Text = Convert.ToInt32(txtIzmir.Text) + 1
        End If

      End If

    Next

  End Sub


Combobox SelectedChange olayında yazdığınız kodlarda :

Visual Basic Code
Me.DataGridView1.DataSource = TABLO


satırından sonrasında prosedürü çağırın:

Visual Basic Code
Me.DataGridView1.DataSource = TABLO

    SayilariOgren()


şeklinde olacak. Metin kutularına isim verirken TextBox1 vs. isim vermeyin ne olduğu anlaşılmıyor. Benim eklediğim örnekte isimlerini değiştirdim.

TextBox'ların özelliklerinden Text değerlerini 0 yapmazsanız hata alırsınız.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

alican60
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... C....
128
29/12/2012
0
Tokat
-
Bugün,03:22
Teşekkür ederim.Allah razı olsun.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  c# Taksit Sayısı Kadar Veri Girişi Allback 8 383 24/09/2016, 15:06 Allback
Çözüldü VB.Net ile filtreleme sonucu comboboxa tekrarsız veri almak alican60 10 3.273 22/06/2016, 01:31 geren
Çözüldü veritabanını filtreleme taneerr 1 1.105 13/06/2011, 09:44 ~~KaG~~


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status