Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/10/2009 01:11
Konu Sahibi
malidolu
Yorumlar
8
Okunma
2866
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

malidolu

Aktif Üye
 41
 10
 65
 12/09/2009
15
 İstanbul
 
 Ofis XP
 17/01/2019,00:01
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar;
Vb kodu ile yeni tablo açma (Her tabloya beleirlediğim ayrı isim)tablo alan adları oluşturma hakkında yardımcı olurmusunuz.Yada şöyle diyeyim ekteki dosyada klasör seçmem gerekiyor tablo oluşturması için fakat sadece tabloyu adlandırarak açmasını nasıl sağlarım.Buna başkabir örnek entegre ederek şu başaramadığım kataloglamıyı yapmaya çalısaçağımda.


malidolu, 12-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
 Private Sub Komut0_Click()

    Dim dbConnectStr As String
    Dim Catalog As Object
    Dim cnt As ADODB.Connection
    Dim dbPath As String

    'Buraya veritabanı adresini giriniz
    dbPath = Me.Application.CurrentProject.Path & "\" & Me.Metin1 & ".mdb"
    dbConnectStr = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & dbPath & ";"

    'Yeni veritabani yarat
    Set Catalog = CreateObject("ADOX.Catalog")
   Catalog.Create dbConnectStr
    Set Catalog = Nothing

    'Yeni veri tabanına bağlan
    Set cnt = New ADODB.Connection
    With cnt
        .Open dbConnectStr
        .Execute "CREATE TABLE " & Me.Metin3 & " ([Adi] text(50) WITH Compression, " & _
                 "[Soyadi] text(150) WITH Compression, " & _
                 "[BabaAdi] text(50) WITH Compression, " & _
                 "[AnneAdi] text(50) WITH Compression, " & _
                 "[Sehir] text(20) WITH Compression, " & _
                 "[PostaKod] decimal(6))"
    End With
    Set cnt = Nothing



End Sub


Önce yazdığını veri tabanı adını arar varsa onun içine oluşturmak istediğiniz tabloyu yaratır .Yoksa veritabı oluşturarak daha sonra içine tabloyu yaratır.
Deneyiniz....


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

malidolu

Aktif Üye
 41
 10
 65
 12/09/2009
15
 İstanbul
 
 Ofis XP
 17/01/2019,00:01
Çözüldü 
Sayın Puletin çalışmanız ve bilgilendirmeniz süper.
Sanıyorum yanlış anlattım sorunumu.Örnekte bulunan create Table tuşuna basıldığında frmCreatetable formu açılıyor oradaki browse yi iptal edip sadece tablo ya verilecek ismi girmek yeni bir tablo oluşturmak istiyorum.bu mdb nin içine girilen isimlerde tablo oluşturmak yani.İşaallah anlatabildim.


malidolu, 12-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 07/01/2019,22:57
Çözüldü 
Vallahi ben ne demek istediğinizi anlayamadım sevgili malidolu. Bende browse tuşu falan çıkmıyor nerede gördünüz anlayamadım.

Sevgili puletin'in eklediği dosyada:

* Yeni bir Access dosyası (mdb) oluşturma,
* Access dosyası içinde tablo oluşturma,
* Tabloda özelliklerini belirleyerek alan oluşturma.

Gerekli olabilecek herşey örneklendirilmiş. Lütfen daha açık ve anlaşılabilir bir şekilde sorunuzu yöneltin.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

malidolu

Aktif Üye
 41
 10
 65
 12/09/2009
15
 İstanbul
 
 Ofis XP
 17/01/2019,00:01
Çözüldü 
Sayın Puletin çalışmanız ve bilgilendirmeniz süper.
Sanıyorum yanlış anlattım sorunumu.Örnekte bulunan create Table tuşuna basıldığında frmCreatetable formu açılıyor oradaki browse yi iptal edip sadece tablo ya verilecek ismi girmek yeni bir tablo oluşturmak istiyorum.bu mdb nin içine girilen isimlerde tablo oluşturmak yani.İşaallah anlatabildim.
Benim önceki mesajımda yolladığım örnekte.Teşekkürler picture2k.zip


malidolu, 12-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 07/01/2019,22:57
Çözüldü 
Anladığım şey şu : "mevcut dosyada verdiğiniz isimle bir tablo oluşturmak istiyorsunuz." Eğer durum bu ise örnekteki dosyayı inceleyiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablo Maksimum Alan Sayısı ates2014 2 137 28/12/2018, 22:30
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Tablo İlişkilerinde Bilgi Tutarlılığı Hakkında notrino 12 455 15/12/2018, 17:39
Son Yorum: accessdelisi
Çözüldü Acces Tablo Alanı Boş İse,sorguda Boş Olarak Gözükmeli alimadam 3 137 11/12/2018, 15:54
Son Yorum: XEvilBestSow
Çözüldü Tablo Kopyalama Vba barcins 6 186 27/11/2018, 09:07
Son Yorum: barcins
Çözüldü Access E Sql Serverdan Tablo Bağlama Hakkında prtkl 3 155 20/11/2018, 16:38
Son Yorum: prtkl

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.