Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/10/2009 01:11
Konu Sahibi
malidolu
Yorumlar
8
Okunma
2658
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

malidolu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
65
12/09/2009
15
İstanbul
Ofis XP
20/09/2017,23:06
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar;
Vb kodu ile yeni tablo açma (Her tabloya beleirlediğim ayrı isim)tablo alan adları oluşturma hakkında yardımcı olurmusunuz.Yada şöyle diyeyim ekteki dosyada klasör seçmem gerekiyor tablo oluşturması için fakat sadece tabloyu adlandırarak açmasını nasıl sağlarım.Buna başkabir örnek entegre ederek şu başaramadığım kataloglamıyı yapmaya çalısaçağımda.


Ek Dosyalar
.zip   Picture2K.zip (Dosya Boyutu: 66,46 KB / İndirme Sayısı: 13)
malidolu, 12-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
 Private Sub Komut0_Click()

    Dim dbConnectStr As String
    Dim Catalog As Object
    Dim cnt As ADODB.Connection
    Dim dbPath As String

    'Buraya veritabanı adresini giriniz
    dbPath = Me.Application.CurrentProject.Path & "\" & Me.Metin1 & ".mdb"
    dbConnectStr = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & dbPath & ";"

    'Yeni veritabani yarat
    Set Catalog = CreateObject("ADOX.Catalog")
   Catalog.Create dbConnectStr
    Set Catalog = Nothing

    'Yeni veri tabanına bağlan
    Set cnt = New ADODB.Connection
    With cnt
        .Open dbConnectStr
        .Execute "CREATE TABLE " & Me.Metin3 & " ([Adi] text(50) WITH Compression, " & _
                 "[Soyadi] text(150) WITH Compression, " & _
                 "[BabaAdi] text(50) WITH Compression, " & _
                 "[AnneAdi] text(50) WITH Compression, " & _
                 "[Sehir] text(20) WITH Compression, " & _
                 "[PostaKod] decimal(6))"
    End With
    Set cnt = Nothing



End Sub


Önce yazdığını veri tabanı adını arar varsa onun içine oluşturmak istediğiniz tabloyu yaratır .Yoksa veritabı oluşturarak daha sonra içine tabloyu yaratır.
Deneyiniz....


Ek Dosyalar
.rar   Tablo yarat.rar (Dosya Boyutu: 15,64 KB / İndirme Sayısı: 29)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

malidolu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
65
12/09/2009
15
İstanbul
Ofis XP
20/09/2017,23:06
Çözüldü 
Sayın Puletin çalışmanız ve bilgilendirmeniz süper.
Sanıyorum yanlış anlattım sorunumu.Örnekte bulunan create Table tuşuna basıldığında frmCreatetable formu açılıyor oradaki browse yi iptal edip sadece tablo ya verilecek ismi girmek yeni bir tablo oluşturmak istiyorum.bu mdb nin içine girilen isimlerde tablo oluşturmak yani.İşaallah anlatabildim.


malidolu, 12-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Vallahi ben ne demek istediğinizi anlayamadım sevgili malidolu. Bende browse tuşu falan çıkmıyor nerede gördünüz anlayamadım.

Sevgili puletin'in eklediği dosyada:

* Yeni bir Access dosyası (mdb) oluşturma,
* Access dosyası içinde tablo oluşturma,
* Tabloda özelliklerini belirleyerek alan oluşturma.

Gerekli olabilecek herşey örneklendirilmiş. Lütfen daha açık ve anlaşılabilir bir şekilde sorunuzu yöneltin.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

malidolu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
65
12/09/2009
15
İstanbul
Ofis XP
20/09/2017,23:06
Çözüldü 
Sayın Puletin çalışmanız ve bilgilendirmeniz süper.
Sanıyorum yanlış anlattım sorunumu.Örnekte bulunan create Table tuşuna basıldığında frmCreatetable formu açılıyor oradaki browse yi iptal edip sadece tablo ya verilecek ismi girmek yeni bir tablo oluşturmak istiyorum.bu mdb nin içine girilen isimlerde tablo oluşturmak yani.İşaallah anlatabildim.
Benim önceki mesajımda yolladığım örnekte.Teşekkürler picture2k.zip


malidolu, 12-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Anladığım şey şu : "mevcut dosyada verdiğiniz isimle bir tablo oluşturmak istiyorsunuz." Eğer durum bu ise örnekteki dosyayı inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   MevcutDosyadaTablo.rar (Dosya Boyutu: 17,26 KB / İndirme Sayısı: 25)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
ile açma tablo


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tablo İlişkilendirme tolgooo17 3 177 07/09/2017, 00:05 ozanakkaya
Çözüldü Sql Veri Tabanına Bağlantıda Oturum Açma ertans 2 195 22/08/2017, 19:30 ozguryasin
Çözüldü Bat-vbs Dosyası İle exe üzerinden url açma angel1585 8 356 16/08/2017, 10:50 alpeki99
Çözüldü Pivot Tablo Hk. serkan1985 5 347 07/08/2017, 22:35 serkan1985
Çözüldü Farklı Tablo Verilerini Tek Bir Formda Gösterme damacanasu 2 193 23/07/2017, 21:31 damacanasu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.