Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/03/2009 15:03
Konu Sahibi
ebekkaya
Yorumlar
5
Okunma
3298
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
Kullanici Avatari

ebekkaya

Üye
Üye
 44
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Arkadaşlar ekte yapılmış olan Timer değerini daha önce bir tabloda açılmış olan bir değere atayarak kaydetmek istiyorum. Ms access'de vb ile kayıt nasıl yapılacağını anlatabilirmisiniz.

Saygılar[/color]

Option Compare Database
Dim Start


Private Sub bas_Enter()

Start = Timer

End Sub

Private Sub bit_Click()

End Sub

Private Sub bit_Enter()

Finish = Timer

TotalTime = Round(((Finish - Start) / 60), 2)

MsgBox (TotalTime & " dakika")



End Sub



Kullanici Avatari

ebekkaya

Üye
Üye
 44
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Arkadaşlar,

Yardımcı olabilecek hiç vatandaş yok mu ?

Saygılar



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/07/2018,15:54
Sayın ebekkaya

Ekteki kronometre uygulamasını indirip inceleyiniz. Burada saat bilgisinide kaydetmek isterseniz hangi aşamada kaydedilecekse(Butona basma vs.) orada saat bilgisini tablodaki bir alana kaydetmeniz yeterlidir.

NOT : Program eşref hocamızdan alıntı diye hatırlıyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Kronometre.rar(Dosya Boyutu: 12,09 KB / İndirme Sayısı: 116)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
599
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
13/07/2018,15:48
ado referansını ekle vb projene
Private Sub bit_Enter()

Finish = Timer

TotalTime = Round(((Finish - Start) / 60), 2)

Dim conn As New ADODB.Connection
Dim rst As New ADODB.Recordset
Dim klasor


klasor = CurrentProject.Path & "\örnek.mdb"

With conn
.Provider = "Microsoft.JET.OLEDB.4.0"
.Open klasor
End With

With rst
.ActiveConnection = conn
.Open "tabloadın", LockType:=adLockOptimistic
End With

With rst
.AddNew
.Fields("dakika").Value = TotalTime
.Update
End With
rst.Close

conn.Close

end sub


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

ebekkaya

Üye
Üye
 44
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
TEŞEKKÜRLER



Kullanici Avatari

ebekkaya

Üye
Üye
 44
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Arkadaşlar,

Başka bir kanaldan ekteki gibi farklı bir çözüm örneği mevcut. Arkadaşlara faydası olur umarım.

Saygılar


Private Sub bit_Enter()

Finish = Timer

TotalTime = Round(((Finish - Start) / 60), 2)

Dim SQLQuery As String

vCompany = Company
vDate = Now()
vAgent_Name = "Cenk"
vTimer = TotalTime

SQLQuery = "INSERT INTO DATA (Company, zDate, Agent_Name, zTimer) SELECT '" & vCompany & "', '" & vDate & "', '" & vAgent_Name & "', '" & vTimer & "'"

DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL SQLQuery
DoCmd.SetWarnings True

MsgBox (Company & " SIRKETINDE " & TotalTime & " DAKIKA CALISILDI LUTFEN YENI BIR SIRKET SECINIZ")

End Sub




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Star Telefon Defteri Kayıt Programı kadir378 14 12.679 27/09/2017, 14:05
Son Yorum: romanci
  registry kayıt çalışması Coskun0559 8 6.738 02/11/2012, 17:05
Son Yorum: DUAYEN
  Mükellef kayıt sgk ve gib işlemleri programı drmkayıt v1 drummers 9 5.516 13/01/2012, 01:56
Son Yorum: drummers
  demirbaş kayıt programı Coskun0559 9 8.569 14/02/2011, 12:09
Son Yorum: Coskun0559

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.