Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/03/2009 15:03
Konu Sahibi
ebekkaya
Yorumlar
5
Okunma
3229
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy

ebekkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Arkadaşlar ekte yapılmış olan Timer değerini daha önce bir tabloda açılmış olan bir değere atayarak kaydetmek istiyorum. Ms access'de vb ile kayıt nasıl yapılacağını anlatabilirmisiniz.

Saygılar[/color]

Option Compare Database
Dim Start


Private Sub bas_Enter()

Start = Timer

End Sub

Private Sub bit_Click()

End Sub

Private Sub bit_Enter()

Finish = Timer

TotalTime = Round(((Finish - Start) / 60), 2)

MsgBox (TotalTime & " dakika")



End Sub


Cevapla

ebekkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Arkadaşlar,

Yardımcı olabilecek hiç vatandaş yok mu ?

Saygılar


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Sayın ebekkaya

Ekteki kronometre uygulamasını indirip inceleyiniz. Burada saat bilgisinide kaydetmek isterseniz hangi aşamada kaydedilecekse(Butona basma vs.) orada saat bilgisini tablodaki bir alana kaydetmeniz yeterlidir.

NOT : Program eşref hocamızdan alıntı diye hatırlıyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Kronometre.rar (Dosya Boyutu: 12,09 KB / İndirme Sayısı: 116)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
ado referansını ekle vb projene
Private Sub bit_Enter()

Finish = Timer

TotalTime = Round(((Finish - Start) / 60), 2)

Dim conn As New ADODB.Connection
Dim rst As New ADODB.Recordset
Dim klasor


klasor = CurrentProject.Path & "\örnek.mdb"

With conn
.Provider = "Microsoft.JET.OLEDB.4.0"
.Open klasor
End With

With rst
.ActiveConnection = conn
.Open "tabloadın", LockType:=adLockOptimistic
End With

With rst
.AddNew
.Fields("dakika").Value = TotalTime
.Update
End With
rst.Close

conn.Close

end sub


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

ebekkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
TEŞEKKÜRLER


Cevapla

ebekkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Arkadaşlar,

Başka bir kanaldan ekteki gibi farklı bir çözüm örneği mevcut. Arkadaşlara faydası olur umarım.

Saygılar


Private Sub bit_Enter()

Finish = Timer

TotalTime = Round(((Finish - Start) / 60), 2)

Dim SQLQuery As String

vCompany = Company
vDate = Now()
vAgent_Name = "Cenk"
vTimer = TotalTime

SQLQuery = "INSERT INTO DATA (Company, zDate, Agent_Name, zTimer) SELECT '" & vCompany & "', '" & vDate & "', '" & vAgent_Name & "', '" & vTimer & "'"

DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL SQLQuery
DoCmd.SetWarnings True

MsgBox (Company & " SIRKETINDE " & TotalTime & " DAKIKA CALISILDI LUTFEN YENI BIR SIRKET SECINIZ")

End Sub


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Star Telefon Defteri Kayıt Programı kadir378 14 12.020 27/09/2017, 14:05 romanci
  registry kayıt çalışması Coskun0559 8 6.594 02/11/2012, 17:05 DUAYEN
  Mükellef kayıt sgk ve gib işlemleri programı drmkayıt v1 drummers 9 5.295 13/01/2012, 01:56 drummers
  demirbaş kayıt programı Coskun0559 9 7.820 14/02/2011, 12:09 Coskun0559

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.