Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
16/06/2017 15:08
Konu Sahibi
Uğur ŞİRİN
Yorumlar
2
Okunma
245
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Uğur ŞİRİN

Üye
Kullanici Avatari
Üye
U.... Ş....
29
8
05/06/2017
10
28/08/2017,13:17
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Option Explicit On
Public Class Form1
   Const SW_SHOWNORMAL = 1


   Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" _
   Alias "ShellExecuteA" _
   (ByVal hwnd As Long, _
   ByVal lpOperation As String, _
   ByVal lpFile As String, _
   ByVal lpParameters As String, _
   ByVal lpDirectory As String, _
   ByVal nShowCmd As Long) As Long

   Private Sub Command4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Command4.Click
       Dim PrintIt As Long
       'PrintIt = ShellExecute(Me.hwnd, "print", "C:\My Documents\MyDoc.Doc", "", "", -1)
       PrintIt = ShellExecute(Me.Handle, "print", "D:\MyDoc.Doc", "", "", SW_SHOWNORMAL)
   End Sub

End Class


Arkadaşlar yukarıdaki kodu birlikte VB6 formatına çevirebilir miyiz ?


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Siz yapmak istediğinizi söylerseniz daha kolay olabilir.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Uğur ŞİRİN

Üye
Kullanici Avatari
Üye
U.... Ş....
29
8
05/06/2017
10
28/08/2017,13:17
(18/06/2017, 23:57)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Siz yapmak istediğinizi söylerseniz daha kolay olabilir.


Sayın alpeki99 ilginiz için çok teşekkür ederim. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım program ile ilgili VB6'da kaynak ve alternatif bulamıyordum. Ben de neden VB.Net'e geçmeyim dedim ve VB.Net'de çalışmaya başladım. Kısaca yukarıdaki kodu çevirmeme gerek kalmadı.

VB de bilgisayardaki bir doc, pdf, txt uzantlı döküman belgelerine yazdır komutu göndermeye çalışıyordum. Bu nedenle istemiştim. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü visual basic 2008 de textbox girilen degerleri access nasıl kaydını yapacaz? fsgfb 1 2.524 10/02/2010, 15:33 C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü Vb.net 2008 qrantina 2 1.485 20/04/2009, 14:46 qrantina

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.