Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
13/12/2010 22:43
Konu Sahibi
Subco
Yorumlar
13
Okunma
4777
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Subco

Aktif Üye
 9
 238
 47
 09/04/2009
3
 Ülke Dışı
 
 Ofis 2003
 07/05/2018,15:14
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,

Personel programında "yeni sicil" diye bir alan var. Bu alana yeni personel girilirken, o personelin firmasi ve uyruguna gore numara verecek. Bu firma ve uyruk tablolari veri tabaninda mevcut mevcuttur.
"Frm_Personel" formuna yenı kayıt (yeni personel) girilirken, firmasi ve uyrugunu seçtikten sonra seçilen firma ve uyrukda ki son numaradan bir sonraki numarayı bu yeni sicil alanına yazacak.
orn. firmasi SWGCC, uyrugu turk olan son numarasi=010079 sicil numarasidir. yeni kayit girilirken, firmasi "SWGCC" ve uyrugu da "turk" ise bu yeni personele sistem 010080 numarasini otomatik versin.
firmasi "SWGCC" ve uyrugu "WIETNAM" olan son sicil numarasi=200086 sicil numarasidir. yeni kayit girilirken firmasi "SWGCC" ve uyrugu "WIETNAM" olan bu yeni kaydin sicilinin 200087 olarak sistem otomatik olarak versin (yeni sicili) alanina yazsin.
bu diger firma ve uyruklar icinde (hepsi) gecerli bu konuya yardimci olabilirmisiniz.

yeni sicil alanina; firmasina ve uyruguna gore yeni numara verilmesi. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

Saygilar

Subco



.rar   db2.rar(Dosya Boyutu: 116,68 KB / İndirme Sayısı: 8)
İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Kur@l

Uzman
 42
 2.034
 59
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 07/12/2018,00:59
Çözüldü 
Sayın subco;
aşağıdaki satır ile yaptığımı siz kendinize uygulayınız

Visual Basic Code
Dim EXDM As Integer
            EXDM = Val(DMax("RIGHT(REFERANS_NO,4)", "TBL_JOBS", "LEFT(REFERANS_NO,6)='UFCLEX'") + 1)



Kolay Gelsin


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

Subco

Aktif Üye
 9
 238
 47
 09/04/2009
3
 Ülke Dışı
 
 Ofis 2003
 07/05/2018,15:14
Çözüldü 
Merhaba Sayin Kur@l,

Bu kodu nereye yazacagim konusunda bilgi sahibi degilim. Lutfen yardimci olabilirmisiniz. ayrica bu kadar hizli cevap verdiginiz icin minettarligimi belirtmek isterim.

saygilar

Subco


İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Kur@l

Uzman
 42
 2.034
 59
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 07/12/2018,00:59
Çözüldü 
Sayın subco;
Örnek ektedir.
Uyruk güncellendiğinde o uyruğa ait ve o firmaya ait en son personel numarasını bir artırarak numara veriyor.
Kolay gelsin.



.zip   db2.zip(Dosya Boyutu: 121,5 KB / İndirme Sayısı: 10)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

Subco

Aktif Üye
 9
 238
 47
 09/04/2009
3
 Ülke Dışı
 
 Ofis 2003
 07/05/2018,15:14
Çözüldü 
Cok tesekkur ederim Sn.Kur@l.

Saygilar,

Subco


İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Subco

Aktif Üye
 9
 238
 47
 09/04/2009
3
 Ülke Dışı
 
 Ofis 2003
 07/05/2018,15:14
Çözüldü 
Sn Kur@l,
Personel tablosuna ucret statusu eklendi bu yeni sicil numaralama kodlarini ben iyice karistirdim. lutfen yardimci olabilirmisiniz.

cmbcomid = 1 olan, uyrugu = 1 ve Ucret_StatuID = 1 ve 2 olanlari manual(elle) girilecek. (bunlar sistemde 000007 den 010079 e kadar, yeni numara elle 010080 olarak verilecek)

cmbcomid = 1 ve Ucret_StatuID= 3 olanlar otomatik girilecek.(bu numaralar sistemde 600000 den 600165 e kadar yeni kayit icin sistem 600166 i verecek)

cmbcomid = 1 olan ve yukaridaki uyruk ve ucret statusu disindakiler ise;
cmbcomid ve uyrugu na gore en son numaradan devam edecekler (otomatik)
cmbcomid = 2 olanlar (burada uyruk ve ucret kriteri yok) 750000 den baslayarak gidecek yeni sicili
cmbcomid = 3 olanlar (burada uyruk ve ucret kriteri yok) 850000 den baslayarak gidecek yeni sicili
cmbcomid = 4 olanlar (burada uyruk ve ucret kriteri yok) 900000 den baslayarak gidecek yeni sicili
cmbcomid = 5 olanlar (burada uyruk ve ucret kriteri yok) 950000 den baslayarak gidecek yeni sicili )Bu yenı fırma geldıgınde


Lutfen bu konuda yardimci olurmusunuz iyice karistirdim kafam durdu algiyalamiyorum artik hicbir seyi.

Saygilar

Subco



.rar   firma ve uyruga gore - calismadir.rar(Dosya Boyutu: 334,24 KB / İndirme Sayısı: 9)
İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodan Dilediğimiz Sayı Kadar Veri Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? alimadam 4 117 Dün, 16:41
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Metin İçinde Kritere Göre Sayım Yapma Hk. larion 2 65 11/12/2018, 09:28
Son Yorum: larion
Çözüldü Formdan Başka Formda Kritere Göre Liste Gizleme Ve Görünmesi U.ALTUN 4 72 05/12/2018, 13:50
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Form Bilgi Girişinde Alt Satıra Üst Satırdan Girilen Alan Değeri Nasıl Kopyalanır. Oğuz Türkyılmaz 14 216 03/12/2018, 00:22
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 164 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.