Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/12/2010 22:43
Konu Sahibi
Subco
Yorumlar
13
Okunma
4643
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Subco

Aktif Üye
Aktif Üye
238
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
07/05/2018,15:14
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,

Personel programında "yeni sicil" diye bir alan var. Bu alana yeni personel girilirken, o personelin firmasi ve uyruguna gore numara verecek. Bu firma ve uyruk tablolari veri tabaninda mevcut mevcuttur.
"Frm_Personel" formuna yenı kayıt (yeni personel) girilirken, firmasi ve uyrugunu seçtikten sonra seçilen firma ve uyrukda ki son numaradan bir sonraki numarayı bu yeni sicil alanına yazacak.
orn. firmasi SWGCC, uyrugu turk olan son numarasi=010079 sicil numarasidir. yeni kayit girilirken, firmasi "SWGCC" ve uyrugu da "turk" ise bu yeni personele sistem 010080 numarasini otomatik versin.
firmasi "SWGCC" ve uyrugu "WIETNAM" olan son sicil numarasi=200086 sicil numarasidir. yeni kayit girilirken firmasi "SWGCC" ve uyrugu "WIETNAM" olan bu yeni kaydin sicilinin 200087 olarak sistem otomatik olarak versin (yeni sicili) alanina yazsin.
bu diger firma ve uyruklar icinde (hepsi) gecerli bu konuya yardimci olabilirmisiniz.

yeni sicil alanina; firmasina ve uyruguna gore yeni numara verilmesi. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

Saygilar

Subco


Ek Dosyalar
.rar   db2.rar(Dosya Boyutu: 116,68 KB / İndirme Sayısı: 8)
İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
Dün,02:20
Çözüldü 
Sayın subco;
aşağıdaki satır ile yaptığımı siz kendinize uygulayınız

Visual Basic Code
Dim EXDM As Integer
            EXDM = Val(DMax("RIGHT(REFERANS_NO,4)", "TBL_JOBS", "LEFT(REFERANS_NO,6)='UFCLEX'") + 1)



Kolay Gelsin


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

Subco

Aktif Üye
Aktif Üye
238
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
07/05/2018,15:14
Çözüldü 
Merhaba Sayin Kur@l,

Bu kodu nereye yazacagim konusunda bilgi sahibi degilim. Lutfen yardimci olabilirmisiniz. ayrica bu kadar hizli cevap verdiginiz icin minettarligimi belirtmek isterim.

saygilar

Subco


İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
Dün,02:20
Çözüldü 
Sayın subco;
Örnek ektedir.
Uyruk güncellendiğinde o uyruğa ait ve o firmaya ait en son personel numarasını bir artırarak numara veriyor.
Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   db2.zip(Dosya Boyutu: 121,5 KB / İndirme Sayısı: 10)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

Subco

Aktif Üye
Aktif Üye
238
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
07/05/2018,15:14
Çözüldü 
Cok tesekkur ederim Sn.Kur@l.

Saygilar,

Subco


İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Subco

Aktif Üye
Aktif Üye
238
09/04/2009
3
Ülke Dışı
Ofis 2003
07/05/2018,15:14
Çözüldü 
Sn Kur@l,
Personel tablosuna ucret statusu eklendi bu yeni sicil numaralama kodlarini ben iyice karistirdim. lutfen yardimci olabilirmisiniz.

cmbcomid = 1 olan, uyrugu = 1 ve Ucret_StatuID = 1 ve 2 olanlari manual(elle) girilecek. (bunlar sistemde 000007 den 010079 e kadar, yeni numara elle 010080 olarak verilecek)

cmbcomid = 1 ve Ucret_StatuID= 3 olanlar otomatik girilecek.(bu numaralar sistemde 600000 den 600165 e kadar yeni kayit icin sistem 600166 i verecek)

cmbcomid = 1 olan ve yukaridaki uyruk ve ucret statusu disindakiler ise;
cmbcomid ve uyrugu na gore en son numaradan devam edecekler (otomatik)
cmbcomid = 2 olanlar (burada uyruk ve ucret kriteri yok) 750000 den baslayarak gidecek yeni sicili
cmbcomid = 3 olanlar (burada uyruk ve ucret kriteri yok) 850000 den baslayarak gidecek yeni sicili
cmbcomid = 4 olanlar (burada uyruk ve ucret kriteri yok) 900000 den baslayarak gidecek yeni sicili
cmbcomid = 5 olanlar (burada uyruk ve ucret kriteri yok) 950000 den baslayarak gidecek yeni sicili )Bu yenı fırma geldıgınde


Lutfen bu konuda yardimci olurmusunuz iyice karistirdim kafam durdu algiyalamiyorum artik hicbir seyi.

Saygilar

Subco


Ek Dosyalar
.rar   firma ve uyruga gore - calismadir.rar(Dosya Boyutu: 334,24 KB / İndirme Sayısı: 9)
İrtifâ-ı kadr için tevâzu lazım Âdem'e, Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına. Hersekli Arif Hikmet

Subco, 09-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İki Tarih Aralığına Göre Liste Oluşturma fascioğlu 2 102 09/06/2018, 15:27 fascioğlu
Çözüldü Seçilen Kayda Göre Form Açma fascioğlu 17 237 09/06/2018, 01:04 fascioğlu
Çözüldü Birincil Anahtarı Tarihe Göre Belirlemek cevdetmeric1 4 183 21/05/2018, 04:00 ozguryasin
Çözüldü Açılan Kutuya Göre Aylık Üretim Toplama. Fikri güler 5 184 10/05/2018, 10:19 Fikri güler
Çözüldü Tarih Kriterine Göre Rapor Listeleme fascioğlu 2 138 09/05/2018, 13:55 fascioğlu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.