Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/03/2010 23:31
Konu Sahibi
larion
Yorumlar
24
Okunma
10701
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

larion

Aktif Üye
Aktif Üye
MU.... TA....
 37
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
09/06/2018,00:09
Çözüldü 
arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar. benim sorum form üzerinde ürün cinsi ve ürün kodu var benim yapmak istediği olay ürün cinsini seçtiğimde ürün cinsinin ilk harfini ürün kodu kısmına aktarması örnek: ürün cinsi elma ürün kodu: e001 gibi. inşallah zor bi soru değildir.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Lütfen Tablo1 Sorgu'yu inceleyiniz.
adi ve numarasi olarak adlandırdığımız alanlarda bulunan ali ve 1234 verilerini sorgudaki boş bir alana yazacağımız Birleşim: Left([adi];1) & [numarasi] fonksiyonu ile a1234 haline getirmekteyiz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 6,91 KB / İndirme Sayısı: 27)

Kullanici Avatari

larion

Aktif Üye
Aktif Üye
MU.... TA....
 37
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
09/06/2018,00:09
Çözüldü 
üstadım ilgine teşekkürler ben bunu sorguda değil formda yapmaya çalıştım olmadı. formda ilk kayıt esnasında yapmasını istiyorum.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Ben sizin için yaptım..Lütfen inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 9,1 KB / İndirme Sayısı: 40)

Kullanici Avatari

larion

Aktif Üye
Aktif Üye
MU.... TA....
 37
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
09/06/2018,00:09
Çözüldü 
hocam teşekkürler olmuş ama bunu tablodaki numarası kısmına yazdırmak için caption fonksiyonunu mu kullanayım?yada bu olayı nasıl gerçekleştiririm.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Tablo'da bunu yazdırmanıza gerek yokki. Zaten adi ve numarasi alanlarını tablonuzda tutuyorsunuz. İhtiyacınız olan rapor, form vb. yerlere aynı şekilde getirebileceksiniz. Gereksiz işlemlerle tablo'yu şişirmenin anlamı yok. Tabloları sadece verileri tuttuğunuz alanlar olarak değerlendirin. Bu tür işlemleri ve hesaplamaların sonuçlarını tablonuzda tutmayın. Naçizane...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Güvenlik Kontrol Kodu idrisy 2 128 03/07/2018, 02:44
Son Yorum: idrisy
Çözüldü Form üzerinden boş veritabanı oluşturma bibib 5 147 24/06/2018, 10:43
Son Yorum: bibib
Çözüldü Raporda Birbirinden Farklı Sayfalar Oluşturma mmert06 4 111 22/06/2018, 13:44
Son Yorum: mmert06
Çözüldü İki Tarih Aralığına Göre Liste Oluşturma fascioğlu 2 127 09/06/2018, 15:27
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Ortak Form Oluşturma cevdetmeric1 4 205 05/06/2018, 09:45
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.