ürün kodu oluşturma
Tarih
02/03/2010 23:31
Konu Sahibi
larion
Yorumlar
24
Okunma
8261
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



larion
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
14/01/2017,12:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar. benim sorum form üzerinde ürün cinsi ve ürün kodu var benim yapmak istediği olay ürün cinsini seçtiğimde ürün cinsinin ilk harfini ürün kodu kısmına aktarması örnek: ürün cinsi elma ürün kodu: e001 gibi. inşallah zor bi soru değildir.
larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,20:10
Çözüldü 
Lütfen Tablo1 Sorgu'yu inceleyiniz.
adi ve numarasi olarak adlandırdığımız alanlarda bulunan ali ve 1234 verilerini sorgudaki boş bir alana yazacağımız Birleşim: Left([adi];1) & [numarasi] fonksiyonu ile a1234 haline getirmekteyiz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 6,91 KB / İndirme Sayısı: 24)
Cevapla

larion
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
14/01/2017,12:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
üstadım ilgine teşekkürler ben bunu sorguda değil formda yapmaya çalıştım olmadı. formda ilk kayıt esnasında yapmasını istiyorum.
larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,20:10
Çözüldü 
Ben sizin için yaptım..Lütfen inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 9,1 KB / İndirme Sayısı: 35)
Cevapla

larion
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
14/01/2017,12:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hocam teşekkürler olmuş ama bunu tablodaki numarası kısmına yazdırmak için caption fonksiyonunu mu kullanayım?yada bu olayı nasıl gerçekleştiririm.
larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,20:10
Çözüldü 
Tablo'da bunu yazdırmanıza gerek yokki. Zaten adi ve numarasi alanlarını tablonuzda tutuyorsunuz. İhtiyacınız olan rapor, form vb. yerlere aynı şekilde getirebileceksiniz. Gereksiz işlemlerle tablo'yu şişirmenin anlamı yok. Tabloları sadece verileri tuttuğunuz alanlar olarak değerlendirin. Bu tür işlemleri ve hesaplamaların sonuçlarını tablonuzda tutmayın. Naçizane...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İsk2Sonuc Metin Kutusunu Urun Ara Toplam Metin Kutusuna Yazdırma haziran4 2 57 14/02/2017, 12:47 haziran4
  Veri Güncelleme ve Tarihçe Oluşturma Doğan Uludüz 4 104 13/02/2017, 18:55 Doğan Uludüz
  İff Kodu İle Form Açıp Kapatmak hknct 5 85 07/02/2017, 13:10 hknct
  Hata kodu 2001 hakkında okumas 25 500 29/01/2017, 08:24 ozanakkaya
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 121 05/01/2017, 17:06 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya