Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
02/03/2010 23:31
Konu Sahibi
larion
Yorumlar
24
Okunma
11148
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

larion

Aktif Üye
MU.... TA....
 38
 130
 31
 18/05/2009
5
 Sakarya
 
 Ofis 2007
 Dün,09:28
Çözüldü 
arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar. benim sorum form üzerinde ürün cinsi ve ürün kodu var benim yapmak istediği olay ürün cinsini seçtiğimde ürün cinsinin ilk harfini ürün kodu kısmına aktarması örnek: ürün cinsi elma ürün kodu: e001 gibi. inşallah zor bi soru değildir.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Lütfen Tablo1 Sorgu'yu inceleyiniz.
adi ve numarasi olarak adlandırdığımız alanlarda bulunan ali ve 1234 verilerini sorgudaki boş bir alana yazacağımız Birleşim: Left([adi];1) & [numarasi] fonksiyonu ile a1234 haline getirmekteyiz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 6,91 KB / İndirme Sayısı: 28)

Kullanici Avatari

larion

Aktif Üye
MU.... TA....
 38
 130
 31
 18/05/2009
5
 Sakarya
 
 Ofis 2007
 Dün,09:28
Çözüldü 
üstadım ilgine teşekkürler ben bunu sorguda değil formda yapmaya çalıştım olmadı. formda ilk kayıt esnasında yapmasını istiyorum.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Ben sizin için yaptım..Lütfen inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 9,1 KB / İndirme Sayısı: 40)

Kullanici Avatari

larion

Aktif Üye
MU.... TA....
 38
 130
 31
 18/05/2009
5
 Sakarya
 
 Ofis 2007
 Dün,09:28
Çözüldü 
hocam teşekkürler olmuş ama bunu tablodaki numarası kısmına yazdırmak için caption fonksiyonunu mu kullanayım?yada bu olayı nasıl gerçekleştiririm.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Tablo'da bunu yazdırmanıza gerek yokki. Zaten adi ve numarasi alanlarını tablonuzda tutuyorsunuz. İhtiyacınız olan rapor, form vb. yerlere aynı şekilde getirebileceksiniz. Gereksiz işlemlerle tablo'yu şişirmenin anlamı yok. Tabloları sadece verileri tuttuğunuz alanlar olarak değerlendirin. Bu tür işlemleri ve hesaplamaların sonuçlarını tablonuzda tutmayın. Naçizane...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Ürün Ağacı Yapısı Hakkında mengene2 16 1.186 26/11/2018, 00:00
Son Yorum: mengene2
Çözüldü Access Veri Tabanı Oluşturma Hk. Yusufeli Personel 18 321 18/11/2018, 18:47
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Raporu Önizleme İçin Yazılacak Vba Kodu Nedir. Oğuz Türkyılmaz 2 70 15/11/2018, 17:15
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Vba Kodu Yazarken Ctrl+aratuşu İle Açılan Açılan Kutu Menüsünde Hata. Oğuz Türkyılmaz 5 83 15/11/2018, 17:08
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Açık Pdf Dosyasını Kapatma Vba Kodu ssdestek 3 104 15/11/2018, 15:58
Son Yorum: ssdestek

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444