Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/03/2010 23:31
Konu Sahibi
larion
Yorumlar
24
Okunma
10074
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

larion

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
11/01/2018,17:55
Çözüldü 
arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar. benim sorum form üzerinde ürün cinsi ve ürün kodu var benim yapmak istediği olay ürün cinsini seçtiğimde ürün cinsinin ilk harfini ürün kodu kısmına aktarması örnek: ürün cinsi elma ürün kodu: e001 gibi. inşallah zor bi soru değildir.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Lütfen Tablo1 Sorgu'yu inceleyiniz.
adi ve numarasi olarak adlandırdığımız alanlarda bulunan ali ve 1234 verilerini sorgudaki boş bir alana yazacağımız Birleşim: Left([adi];1) & [numarasi] fonksiyonu ile a1234 haline getirmekteyiz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 6,91 KB / İndirme Sayısı: 27)
Cevapla

larion

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
11/01/2018,17:55
Çözüldü 
üstadım ilgine teşekkürler ben bunu sorguda değil formda yapmaya çalıştım olmadı. formda ilk kayıt esnasında yapmasını istiyorum.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Ben sizin için yaptım..Lütfen inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 9,1 KB / İndirme Sayısı: 40)
Cevapla

larion

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
11/01/2018,17:55
Çözüldü 
hocam teşekkürler olmuş ama bunu tablodaki numarası kısmına yazdırmak için caption fonksiyonunu mu kullanayım?yada bu olayı nasıl gerçekleştiririm.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Tablo'da bunu yazdırmanıza gerek yokki. Zaten adi ve numarasi alanlarını tablonuzda tutuyorsunuz. İhtiyacınız olan rapor, form vb. yerlere aynı şekilde getirebileceksiniz. Gereksiz işlemlerle tablo'yu şişirmenin anlamı yok. Tabloları sadece verileri tuttuğunuz alanlar olarak değerlendirin. Bu tür işlemleri ve hesaplamaların sonuçlarını tablonuzda tutmayın. Naçizane...


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Arama Kodu Fikri güler 3 150 09/04/2018, 19:55 Fikri güler
Çözüldü Yedekleme Sql Kodu oosmaner 1 59 04/03/2018, 18:55 ozanakkaya
Çözüldü Süzgeçlerden Seçilen Verilere Göre Otomatik Kod Oluşturma siyahca 5 239 16/01/2018, 17:24 siyahca
Çözüldü Raporu Ön İzlemede Açma Kodu 1tk 2 104 06/01/2018, 22:12 1tk
Çözüldü Açılır Kutudan Ürün Ödemesi Seçilirse Firmalar Seçeneği Açılmasını Nasıl Yaparız. haziran4 11 264 19/12/2017, 15:12 haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.