Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/03/2010 23:31
Konu Sahibi
larion
Yorumlar
24
Okunma
9568
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

larion

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
15/08/2017,23:31
Çözüldü 
arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar. benim sorum form üzerinde ürün cinsi ve ürün kodu var benim yapmak istediği olay ürün cinsini seçtiğimde ürün cinsinin ilk harfini ürün kodu kısmına aktarması örnek: ürün cinsi elma ürün kodu: e001 gibi. inşallah zor bi soru değildir.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Lütfen Tablo1 Sorgu'yu inceleyiniz.
adi ve numarasi olarak adlandırdığımız alanlarda bulunan ali ve 1234 verilerini sorgudaki boş bir alana yazacağımız Birleşim: Left([adi];1) & [numarasi] fonksiyonu ile a1234 haline getirmekteyiz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 6,91 KB / İndirme Sayısı: 26)
Cevapla

larion

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
15/08/2017,23:31
Çözüldü 
üstadım ilgine teşekkürler ben bunu sorguda değil formda yapmaya çalıştım olmadı. formda ilk kayıt esnasında yapmasını istiyorum.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Ben sizin için yaptım..Lütfen inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 9,1 KB / İndirme Sayısı: 38)
Cevapla

larion

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... T....
122
18/05/2009
5
Sakarya
Ofis 2007
15/08/2017,23:31
Çözüldü 
hocam teşekkürler olmuş ama bunu tablodaki numarası kısmına yazdırmak için caption fonksiyonunu mu kullanayım?yada bu olayı nasıl gerçekleştiririm.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Tablo'da bunu yazdırmanıza gerek yokki. Zaten adi ve numarasi alanlarını tablonuzda tutuyorsunuz. İhtiyacınız olan rapor, form vb. yerlere aynı şekilde getirebileceksiniz. Gereksiz işlemlerle tablo'yu şişirmenin anlamı yok. Tabloları sadece verileri tuttuğunuz alanlar olarak değerlendirin. Bu tür işlemleri ve hesaplamaların sonuçlarını tablonuzda tutmayın. Naçizane...


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Dlookup Kodu Hatası accessdelisi 3 139 14/10/2017, 07:52 accessdelisi
Çözüldü Sql İle İlişkili Combobox Oluşturma tsots 8 342 09/09/2017, 04:13 ozanakkaya
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.069 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Aktifse Kodu Kullan... blue_wall 6 429 07/07/2017, 10:31 blue_wall
Çözüldü İyelik Eki Vba Kodu sadooo 5 287 23/06/2017, 00:05 idrisy

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.